به گزارش ایرنا، خرید سال نو به عنوان یک رسم و سنت غیر قابل تغییر در نزد مردم ایران محسوب می شود و در آستانه ایام نوروز و آغاز سال جدید، مردم چهارمحال و بختیاری با توجه به آداب و رسوم خود به خانه تکانی، نو کردن لوازم خانگی و خرید خوراک و پوشاک خود روی آورده اند.
این روزها با توجه به گرمی بازار خریدهای نوروزی و رغبت به خرید کالای با کیفیت ایرانی، بیشترین شلوغی و ازدحام جمعیت در شهرکرد مرکز استان و در خیابان های مرکزی این شهر به گونه ای است که تردد شهروندان در پیاده روها به سختی انجام می شود.
همچنین در آستانه سال نو کمتر مغازه ای بدون مشتری است و همه اصناف از جمله آجیل فروشی، کیف و کفش فروشی، البسه فروشی، پارچه فروشی، پرده دوزی، طلافروشی ها، لوازم خانگی، خیاطی، قنادی و قصابی در حال و هوای نوروز هستند.
این روزها بازار قالیشویی ها و خشک شویی ها نیز داغ و پرمشتری و شلوغ تر از سایر ایام سال است.
بازار شهرکرد در تب و تاب نوروزی است و فروشندگان برای عرضه محصولات خود ساعات طولانی تری را و با استفاده از شیوه های متنوع جذب مشتری به فعالیت می پردازند.
بازار پوشاک و البسه تولیدات داخلی و ایرانی نیز این روزها بسیار شلوغ تر و پرمشتری تر شده و تمامی مغازه ها از برچسب تخفیف ویژه شب عید و فروش فوق العاده استفاده کرده اند و شهروندان را به سمت خود جذب می کند.
هرچه به سال نو نزدیکتر می شویم، بازار حراجی ها، دستفروشان و برپایی بازارهای روز در شهر نیز گرم تر و مختص یک خیابان نیست و در همه محله ها و خیابان ها پر مشتری شده است.
انواع کالاهای ایرانی شامل انواع پوشاک، کیف و کفش، ظروف مصرفی و تزیینی، انواع گل های مصنوعی و طبیعی، لوازم بهداشتی و آرایشی، خشکبار، آجیل، گز و شکلات توسط دستفروشان عرضه می شود.
یک بانوی خریدار لباس تولیدات داخلی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: خانواده ها با هدف ثبات شغلی فرزندان ایران و بقای کارگاههای تولیدی داخلی پوشاک و لباس خود را از تولیدات داخلی تهیه می کنند.
اعظم حاجیان در گفت وگو با گزارشگر ایرنا افزود: فرزندم در یک کارگاه تولید لباس کار می کرد که در سال های گذشته به دلیل استقبال نکردن مردم از محصولات داخلی و نداشتن رقابت با کالاهای خارجی و کالای قاچاق تعطیل شد.
وی از مردم خواست با خرید کالاهای داخلی تولیدکنندگان را یاری و به چرخه تولید ملی کمک کنند.
یک مشتری کیف و کفش داخلی نیز گفت: گرچه در برخی موارد مشاهده می شود که اجناس داخلی کیفیت مطلوبی ندارد، ولی هر ایرانی باید بر روی استفاده از کالای داخل کشور تعصب داشته باشد.
حسن کوهیان با بیان اینکه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای خرید کالای داخلی بسیار اثرگذار است، ادامه داد: مردم با خرید کالای ایرانی می توانند در مقابل ورود کالای خارجی و قاچاق کالا ایستادگی کنند.
به گفته وی، خرید کالای داخلی و ایرانی گام مهمی در راستای استقلال اقتصادی کشور و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی است.
این مشتری کالای داخلی گفت: خانواده من با هدف رونق اقتصاد کشور و ثبات شغلی جوانان و نیز باور اینکه کالاهای ایرانی از کیفیت لازم برخوردار است، سرمایه خود را برای خرید اجناس خارجی هزینه نمی کند.
وی ادامه داد: خرید کالای خارجی حتی با کیفیت نامناسب و قیمت گرانتر برای برخی از مردم عادت شده است که باید مسئولان و رسانه ها در ترغیب مردم به استفاده از کالای داخلی اهتمام بیشتری بورزند.
رئیس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال وبختیاری گفت: طرح بازرسی و نظارت بر بازار نوروزی از اول اسفندماه جاری تا 15 فروردین ماه 96 ادامه دارد.
بیژن بهرامی در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: در این طرح نظارت و بازرسی بازار پوشاک، مواد غذایی، آجیل و خشکبار، گز و شیرینی، کیف و کفش، دفاتر خدمات مسافربری، قالیشویی ها، لبنیات، مرغ و ماهی و گوشت انجام می شود.
وی افزود: کنترل و نظارت بر رعایت قیمت های مصوب، نصب برچسب قیمت و ارائه فاکتور از جانب تولید و عرضه کنندگان کالا ، گرانفروشی، کم فروشی، تقلب و رعایت مسائل بهداشتی از مهم ترین مواردی است که در این طرح بررسی می شود.
بهرامی با بیان اینکه در این طرح 50 بازرس بر اصناف چهارمحال و بختیاری نظارت و بازرسی می کنند، افزود: در صورت مشاهده تخلف توسط بازرسان، پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف ارجاع می شود.
رئیس اداره بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: شهروندان و مسافران نوروزی در صورت مشاهده تخلف می توانند با شماره تلفن 124 تماس گیرند.
بهرامی تصریح کرد: در قالب طرح نظارت ویژه نوروزی سال 95 بیش از پنج هزار و 352مورد بارزسی از اصناف استان انجام شد.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری شهرکرد نیز گفت: در آستانه سال نو طرح ساماندهی دست فروشان بازار شهرکرد آغاز شد.
سیدرضا هاشمی اظهار کرد: هم اینک حدود 170 نفر به عنوان دست فروش در شهرکرد شناسایی و برای آنها کارت صادر شده است.
به گفته وی، در راستای ساماندهی فعالیت این افراد و به منظور ساماندهی عرضه و تقاضا و بهبود فضای کسب و کار در بازار شهرکرد، بزودی اتحادیه صنف دست فروشان در مرکز استان تشکیل می شود.
هاشمی ادامه داد: بازارچه ای مسقف در 3 هزار مترمربع در میدان انقلاب شهرکرد دایر شده و برای فروش نوروزی 140 غرفه به آنان اختصاص یافته است.
به گفته وی، سال گذشته در شهرکرد بازارچه موقت در میدان انقلاب برپا شد ولی همچنان دستفروشان در سطح بازار اقدام به فروش و فعالیت داشتند.
به گزارش ایرنا، 30 هزار و 538 واحد صنفی شامل 6 هزار و 207 واحد تولیدی، 16 هزار و 33 واحد توزیعی و هشت هزار و 298 واحد خدماتی در چهارمحال و بختیاری فعال است.
با این حال کارشناسان معتقدند؛ کیفیت کالاهای ایرانی به مراتب طی سال های اخیر بالاتر رفته بگونه ای که در برخی موارد سودجویان کالاهای ایرانی را با برچسب خارجی به عنوان کالای خارجی و چند برابر قیمت به مشتریان می فروشند و سودهای هنگفتی دریافت می کنند.
همچنین آنان معتقدند، مسئولان و دست اندرکاران باید با کمک تولید کنندگان نسبت به این معضل چاره اندیشی کنند و از سویی مردم نیز فرهنگ استفاده از کالای ایرانی را برای حمایت از تولید کنندگان داخلی نهادینه کنند.
گزارشگر: نرگس کریمی**انتشار دهنده:جهانبخش صفری دهکردی
7361/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.