فیلم سینمایی «فروشنده» در این رویداد با فیلم هایی رقابت کرد که بیشترین اقبال را از سوی منتقدان برای دریافت جایزه داشتند.
فیلم «فروشنده» روایت ساده و خطی یک زن و مرد هنرمند است که پیرمردی به اشتباه وارد خانه آنها می شود و در نهایت اتفاقات دراماتیک داستان را شکل می دهد.
گر چه این فیلم از یک داستان خطی ساده بهره می گیرد اما زیرکی فیلمنامه نویس نشان می دهد که فیلم سرشار از نشانه است و تاویل این فیلم در پایان نشان می دهد که بخش عمده ای از مردم یک جامعه فروشنده اند که در امور دیگران سر می کشند.
این فیلم ساده اما سخت یا به عبارتی سهل و ممتنع اصغر فرهادی با آثاری چون «تنا» محصول استرالیا، «تونی اردمن» محصول آلمان، «سرزمین من» محصول دانمارک و «مردی به نام اووه» محصول سوئد رقابت می کرد.
بیشتر منتقدان براین عقیده بودند که رقابت اصلی بین «مردی به نام اووه» و «فروشنده» است و از این رو فروشنده موفق به دریافت اسکار هشتاد و نهم شد.
اسکار در این دوره یک پیام از سوی فیلمسازان مستقل داشت، که
اصغر فرهادی هنرمندان صاحب عنوان ایرانی با حضور نیافتن خود در جشنواره بار اصلی این پیام سینماگران مستقل جهان را به فرمان ضد مهاجرتی ترامپ برعهده کشید.
بدون شک سینما یک زبان تصویری بین المللی است چه اینکه در گذشته بسیاری از پیام های دیپلماسی از طریق سینما به جهانیان منتقل می شد.
زبان مشترک سینما در عرصه جهانی زبان تصویر است، برعکس بسیاری از فیلمسازان گیشه که گمان می کنند سینمای مفهوم دراماتیک از دیالوگ است.
پیام حضور نیافتن اصغر فرهادی در مهمترین رخداد سینمایی جهان بسیار روشن و واضح بود چه اینکه پس از اصغر فرهادی خالد خطیب سوری نیز از حضور در این جشنواره سرباز زد.
دراماتورژی (شکل دادن به داستان قابل اجرا) اصفر فرهادی برای نرفتن به اسکار در تاریخ این رخداد سینمایی جهان برای همیشه باقی خواهد ماند تا اصغر فرهادی نشان دهد که برای ایران و ایرانی بیش از یک جشنواره ارزش قائل شده است.
حضور نیافتن واقعی و بدور از جنجال های رسانه ای دراماتورژی سیاسی یک رخداد سینمایی بود که در نهایت به شکل یک پرفرمنس اجرا شد و این پیام می تواند در آینده برای سینمای جهان حاوی نشانه های مهمی باشد.
نشانه شناسی این حضور نیافتن یک اعتراض به دیپلماسی ضد انسانی دولت ترامپ بود و این رخداد از وجه بین المللی و رسانه ای در یک بازه زمانی بلند مدت به ضرر آمریکا تمام خواهد شد.
این حضور نیافتن راه را برای نقدهای تند برگزار کنندگان اسکار از سیاست های ترامپ بازگذاشت و حتی مجری سرشناس این برنامه به صورت رسمی اعلام کرد که اکنون کشورها از آمریکا تنفر دارند.
پیام اصغر فرهادی که در مراسم اسکار قرائت شد و در بخشی از آن آمده بود «متاسفم که امشب در کنار شما نیستم، من به احترام مردم کشورم و شش کشور دیگر که با قانون غیرانسانی منع ورود مهاجران مورد بی‌احترامی واقع شدند به آمریکا نیامدم» نیز به عنوان مونولوگی در تاریخ هنر سینمای جهان باقی خواهند ماند.
سرفصل رفتار سیاسی - هنری اصغر فرهادی در اعتراض به یک فرمان دولتی آمریکا نشان می دهد که این کارگردان صاحب عنوان ایرانی مساله انسانیت را بر اجتماعیت ترجیح داده است.
در اسکار 2017 علاوه بر نام اصغر فرهادی نام «عباس کیارستمی» کارگردان فقید ایرانی نیز شنیده شد تا سینمای ایران به عنوان زبان بین المللی بتواند در بالاترین سطح جهانی خود قرار گیرد.
هشتاد ونهمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز دوشنبه در سالن دالبی تئاتر شهر لس آنجلس برگزار شد.
«فروشنده» آخرین اثر فرهادی، مضمونی اجتماعی دارد و به رابطه زوجی به نام «عماد» و «رعنا» با بازی شهاب حسینی و ترانه علیدوستی می پردازد.
این فیلم سال گذشته در جشنواره فیلم کن، برای فرهادی نخل طلایی بهترین فیلمنامه و برای شهاب حسینی نخل طلایی بهترین بازیگر مرد را به ارمغان آورد.
** خبرنگار ایرنا در شهرکرد ** 2097 ** انتشار: امید غیاثوند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.