حمدالله مشتاقی بروجنی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:به دلیل گسترش و تداوم شیوع ویروس کرونا در کشور و به منظور مراقبت از سلامتی جامعه با حفظ فاصله اجتماعی، در دانشگاه‌ها امکان برگزاری کلاس‌های حضوری، بلافاصله بعد از تعطیلات نوروزی وجود ندارد.

به گفته وی، بازگشایی کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها به عنوان یک مساله مهم ملی بر عهده ستاد ملی مدیریت مبارزه با کرونا خواهد بود.

مشتاقی اظهار داشت: به منظور پیشبرد اهداف دانشگاهی و جلوگیری از وقفه علمی، تمامی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها از جمله برگزاری کلاس‌ها، به صورت مجازی برگزار خواهد شد. 
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد گفت: تصمیم بر آموزش مجازی دانشگاه اکنون با این دیدگاه که تا پایان سال، کلاس‌ها به صورت الکترونیک صورت بگیرد، گرفته شده است، اما این روند بدون شک بستگی به شرایط حاکم بر جامعه دارد.

مشتاقی گفت: اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا و سیاست کلی کشور اجازه تشکیل کلاس‌های دانشگاهی را به صورت حضوری بدهد، بدون شک  دانشگاه شهرکرد نیز کلاس‌های خود را به صورت حضوری پیش خواهد برد ، ولی وضعیت موجود به شکلی است که نیاز بود دانشگاه به صورت الکترونیک برای ادامه فعالیت‌های خود بخصوص بخش آموزش برنامه‌ریزی کند.

معاونت آموزشی دانشگاه شهرکرد، از جمله مشکلات آموزشی به صورت الکترونیک را، تدریس دروس عملی خواند و گفت: با توجه به وضعیت موجود، امکان برگزاری کلاس‌های دروس عملی را در دانشگاه وجود ندارد و به همین خاطر برنامه‌ریزی صورت گرفته برای برگزاری کلاس‌های دروس عملی طی ۲ماه در  تابستان به صورت فشرده انجام خواهد شد. 
مشتاقی گفت: استادان و دانشجویان می‌توانند تمامی فعالیت‌های آموزشی دانشگاه از جمله برگزاری کلاس‌ها، را به صورت مجازی و از مسیر سامانه  SESS دانشگاه دنبال کنند.

به گفته وی،به طور طبیعی از ۲۱ فروردین‌ماه همه دانشجویان و استادان با جدیت تمام موظف به انجام امور آموزشی از این طریق هستند.
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد گفت: مقررات و ضوابط حضور در کلاس‌های مجازی برای استاد و دانشجو، همچون کلاس‌های حضوری است و دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه با همکاری دفتر آموزش‌های الکترونیکی گزارش‌های لازم را تهیه خواهند کرد.

مشتاقی افزود: حفظ کیفیت آموزش از اصول بنیادین دانشگاه است و مسئولان دانشکده‌ها و اعضای هیأت علمی، باید تمام تلاش خود را به کار ببندند و تمهیدات لازم را برای ارائه دروس با کیفیت مطلوب فراهم آورند.
به گفته وی، برگزاری کلاس‌ها به ۲ صورت برخط (آنلاین) و یا با بارگذاری محتوا به صورت صوتی همراه با مطالب درسی انجام می‌شود.

معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد گفت: کلاس‌هایی که به صورت بارگذاری محتوای صوتی صورت می‌گیرد، به ازای هر۳ تا۲ جلسه‌ای که به صورت آفلاین انجام می‌شود، یک جلسه برخط نیز برای تکمیل مطالب و ایجاد فضای گفت و گو و پرسش و پاسخ برای رفع اشکال دانشجویان برگزار خواهد شد.
مشتاقی، در رابطه با همپوشانی نداشتن کلاسهای مختلف با یکدیگر نیز گفت: به منظور جلوگیری از همپوشانی کلاسها و استفاده بهینه از ظرفیت‌های مجازی، مطابق برنامه‌های زمانی اعلام شده از طرف حوزه آموزشی دانشگاه، نسبت به تعریف کلاس‌ها و برگزاری آنها اقدام می‌شود. 
به گفته وی، هماهنگی و پشتیبانی‌های لازم از برگزاری کلاس‌های برخط، توسط کارشناسان مرکز فناوری و اطلاعات هر دانشکده انجام می‌شود و این همکاران پیشتر نیز در این زمینه توجیه شده‌اند.
معاون آموزشی دانشگاه در ادامه تصریح کرد: برای آشنایی بیشتر و تسهیل در ورود به سامانه آموزش‌های الکترونیکی و تعریف کلاس و بارگذاری محتوا، فایل‌های راهنما به صورت تصویری و متنی تهیه  شدند و در صفحه اول سامانه SESS  در اختیار استادان و دانشجویان قرار گرفته است علاوه بر اینکه یک کارگاه آموزشی مجازی نیز در این زمینه برنامه‌ریزی شده است، که همکاران دانشگاهی می‌توانند در آن شرکت کنند. 
به گفته وی،استادان باید اقدام‌های لازم را جهت مشارکت حداکثری دانشجویان به عمل آوردند و اهمیت حضور در کلاس‌های مجازی را یادآور شوند تا ضمن تداوم وظایف آموزشی خود، آسیب‌های ناشی از این معضل اجتماعی به حداقل برسد.

به گفته وی، البته  لزوم شرکت در کلاس‌ها و اجرای مقررات آموزشی (از جمله حضور و غیاب) از طریق پیامک نیز به اطلاع دانشجویان خواهد رسید.
مشتاقی تاکید کرد:در صورتی که تا ۳۱ شهریورماه تدریس دروس دانشگاهی به اتمام نرسد، واحدهای درسی به نیمسال بعد منتقل خواهد شد، اما در سقف واحدهای درسی نیمسال بعد محاسبه نخواهد شد و همچنین دانشجویانی که به دلایلی نتوانسته‌اند از کلاس‌های غیرحضوری استفاده کنند و درخواست حذف یک و یا تمامی دروس خود را دارند، تقاضای خود را با ذکر دلایل به معاونت آموزشی دانشکده ارائه کنند.       به گفته وی، بررسی و تأیید تقاضای حذف نیمسال بر عهده کمیسیون موارد خاص دانشگاه است.

وی ، در ادامه به مشکل اینترنت در استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه دانشگاه نگران پهنای باند را دارد، ممکن است اگر بخواهد همه کلاس‌ها را به شکل زنده برگزار کند، این امکان وجود نداشته باشد یا دانشجویان در مناطقی باشند که دسترسی به این فضا فراهم نشود.         

به گفته وی، بنابراین کلاس‌ها به شکل ضبط شده وجود دارد، اعضای هیات علمی می‌توانند کلاس‌های خود را ضبط کنند تا با آپلود کردن این کلاس‌ها از سامانه، دانشجویان از این کلاس‌ها استفاده کنند.

مشتاقی اظهار داشت:بنابراین در حال حاضر بیشتر بر روی آموزش آفلاین تاکید است، چرا که همان طور که گفته شد امکان دارد عده زیادی از دانشجویان ما درسترسی راحت به اینترنت نداشته باشند یا با سرعت پایین اینترنت مواجه باشند و نتوانند از کلاس های برخط متصل شوند. 
به گفته معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد، این دانشگاه طی جلساتی که با مخابرات استان و استانداری استان داشته است؛ مصوب شد هر جایی از استان که مشکل اینترنت دارد برطرف شود و این دانشگاه به محض اینکه همه زیر ساخت‌های لازم برای برگزاری کلاس‌های برخط فراهم شود بخش آموزش به صورت برخط را افزایش خواهد کرد. 
مشتاقی در پایان یادآور شد: سامانه یادگیری الکترونیکی ظرفیت‌های زیادی نیز دارد که می‌توان منابع درسی را در آن آپلود کرد و یا آزمون‌های کلاسی را می‌توان از طریق این سامانه برگزار شود.

به گزارش ایرنا، هم اینک ۷ هزار دانشجو در ۱۹۵ رشته گرایش در ۸ دانشکده دانشگاه شهرکرد مشغول تحصیل هستند.
این دانشگاه از حضور ۳۵۰ عضو هیات علمی بهره‌مند است که در عرصه‌های ملی و بین المللی دستاوردهای علمی متعددی کسب کرده‌اند.

بیماری ویروسی کرونا (کووید ۱۹) به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.
شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.