معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: با پیگیری مسئولان، این دانشگاه برای نخستینبار در فهرست دانشگاههای مورد تایید مرکز تعاملات علمی و بینالمللی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری قرار گرفت و هماکنون امکان ارتباط و تعامل این دانشگاه با محققان و دانشگاههای خارج از کشور و مشارکت در طرحهای تحقیقاتی، برگزاری کارگاههای آموزشی و مباحث فناورانه برقرار شده است.
محسن مبینی دهکردی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به انجام مذاکرات اولیه، این نوید داده میشود که طرحهای پژوهشی در زمینه دامپزشکی و میکروبشناسی با دانشگاه استرالیا در آینده انجام شود.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد عنوان کرد:در سال اخیر دانشگاه شهرکرد در کنار دانشگاه صنعتی اصفهان،به عنوان دانشگاههای منطقه ۶ کشور، عضو میز همکاری های علمی و پژوهشی کشور سوئیس شد.
به گفته وی، این دانشگاه شهرکرد در راستای تقویت تعاملات بینالمللی و جذب دانشجو از دیگر کشورها اقدام کرده است و تاکنون۱۶ نفر از دانشجویان غیرایرانی را جذب کرده است.
مبینی دهکردی تاکید کرد: در صورتی که زیر ساختهای رفاهی و خوابگاهی این دانشگاه افزایش پیدا یابد، این دانشگاه میتواند تعداد دانشجویان بینالمللی بیشتری را جذب کند.
به گفته وی، بر اساس ابلاغیه وزرات علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات مبنی بر تدوین و تصویب شیوهنامه برای پژوهشکدهها، دانشگاه شهرکرد نیز شیوهنامه های اجرایی واحدهای پژوهشی خود را به تصویب رسانده و در این امر از جمله دانشگاههای پیشتاز کشور است.
مبینی دهکردی افزود:خوشبختانه بستر مناسبی جهت تعریف واحدهای پژوهشی جدید و بین رشتهای برای این دانشگاه فراهم شده است، که امید میرود، این امکان گامهای جدیتر و موثرتری در ارتقا علمی و پژوهشی دانشگاه شهرکرد را در پی داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه شهرکرد در هر سال با انتشار و تولید تعداد قابل توجهی مقالات پژوهشی نقش بارزی در تولید علم داشته است و از طرفی طرحهای پژوهشی متعددی را چه در دورن دانشگاه و چه بیرون از این مجموعه در دست اقدام دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد، با تاکید بر تلاش همه جانبه این دانشگاه در عرصه تولید دانش،عنوان کرد: دانشگاه شهرکرد علاوه بر بروندادهای پژوهشی از جمله مقالات و پایاننامه، هر ساله تعداد قابل توجهی کتابهای آموزشی و کمک آموزشی را به چاپ میرساند.
مبینی دهکردی گفت:این دانشگاه در مقوله فناوری و پژوهشهای کاربردی نیز دستاوردهای قابل توجهی داشته است، چنانچه در سالجاری هر ۳ طرح برتر پژوهشی در زمینه رونق تولید در سطح استان از طرحهایی که اعضای هیات علمی دانشگاه شهرکرد مجری آن بودند، انتخاب شدند.
وی خاطر نشان کرد: این طرحها علاوه بر جنبه پژوهشی، عملکردی نیز است و اشتغالزایی و صادراتزایی را نیز در پی داشتهاند.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد خاطر نشان کرد:از جمله دستاوردهای علمی دانشگاه و نقش پژوهشی آن در سطح استان، میتوان به انتخاب دانشجوی پژوهشگر برتر سال ۹۸ از میان دانشجویان دانشگاه شهرکرد و همچنین برگزیده شدن محققین برتر هفته پژوهش امسال استان در زمینههای علوم پایه، دامپزشکی، ادبیات و علوم انسانی، فنی و مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی از این دانشگاه اشاره کرد.
مبینی دهکردی یادآور شد: دانشگاه شهرکرد با برخورداری از کتابخانه مرکزی با بیش از ۱۳۰ هزار جلد کتاب فارسی و لاتین و مرکز اسناد تخصصی و انتشارات مستقل از جمله دانشگاههای برخوردار استان و منطقه در این زمینه است.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد اظهار داشت: امسال دانشگاه شهرکرد به عنوان تنها دانشگاه چهارمحال و بختیاری توانست در ردهبندی Times ۲۰۲۰ که یکی از معتبرترین ردهبندیهای دانشگاههای جهان است، ورود پیدا کند و رتبه ۱۰۰۱+ را به خود اختصاص دهد، که مشابه رتبه دانشگاههای شهید چمران اهواز، باهنر کرمان، بوعلی سینا همدان و شاهد تهران است.
مبینی دهکردی افزود:همچنین در زیر مجموعههای رتبهبندی Times رشتههای فنی و مهندسی با رتبه ۴۰۰ تا۵۰۰ بینالمللی، علوم زیستی ۶۰۰ تا ۷۰۰ و علوم فیزیکی حایز رتبه ۸۰۰ تا ۹۰۰ شدهاند که از افتخارات استان محسوب میشود.
وی در ادامه گفت: مطابق آمار ارائه شده از سوی این ردهبندی، تعداد ارجاعات به مقالات و دستاوردهای علمی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه شهرکرد در عرصه بینالمللی بسیار چشمگیر است و همطراز دانشگاههای برتر کشور از جمله صنعتی شریف و تهران است.
مبینی دهکردی عنوان کرد:در این ردهبندی ۳۱ دانشگاه کشور موفق به دریافت حدنصابهای لازم شدهاند.
وی افزود:در رده بندی Timesحدود ۱۰درصد موارد آموزشی و ۹۰ درصد فعالیتهای پژوهشی، فناوری، نوآوری، تعاملات بینالمللی و ارتباط با صنعت و جامعه در هر دانشگاه مورد ملاک ارزیابی قرار میگیرد.
مبینی دهکردی خاطر نشان کرد:در دیگر ردهبندیها نیز دانشگاه شهرکرد رتبههای قابل توجهی را کسب کرده است،از جمله طبق آخرین ردهبندی ISC(جهان اسلام) موفق به دریافت رتبه ۲۰۱ در میان دانشگاههای برتر جهان اسلام شد و در رده بندی(URAP (University ranking by Academic Performance که رویکرد پژوهشی دارد، نیز دانشگاه شهرکرد رتبه ۱۶۷۱را در میان دانشگاههای جهان به خود اختصاص داده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد، با اشاره به فعالیتهای گسترده این دانشگاه در کارگروههای مختلف نهادهای اجرایی استان ابراز داشت:این دانشگاه همواره سعی دارد با مشارکت کارگروههای استان در راستای حل مشکلات نیز نقش داشته باشد و به رسالت اجتماعی خود نیز عمل کند.
مبینی دهکردی گفت: این دانشگاه علاوه بر مشارکت در طرحهای ارتباط صنعت و دانشگاه در کارگروه آموزش پژوهش،فناوری و نوآوری،به عنوان دبیر گروهکاری آموزش و پژوهش نیز فعالیت دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد افزود:در این کارگروه طرحهای پیشنهادی دستگاههای اجرایی استان پیرامون یک درصد بودجه پژوهشی بررسی شده و اولویت بندی میشوند، که از میان ۱۲ طرح سال ۹۷، دانشگاه شهرکرد متولی ۴ طرح شد و این مهم، حاکی از نقش مدیریتی و اجرایی دانشگاه شهرکرد در طرحهای پژوهشی استان است.
مبینی دهکردی با اشاره به سنت وقف و امور خیریه در امر آموزش و پژوهش کشور خاطر نشان کرد: نقش خیرین میتواند با فرهنگسازی در راستای علم و فناوری توسعه پیدا کند، چنانچه در برخی از شهر و استانهای کشور نظیر یزد و کاشان، خیرین علم و فناوری ،نقش حائز اهمیتی در توسعه زیرساختها علمی منطقه داشتهاند.
مبینی دهکردی گفت:مطابق دستورالعمل وزرات علوم،تحقیقات و فناوری اطلاعات،دانشگاه شهرکرد تدابیری را در خصوص جلوگیری از تخلفات پژوهشی اندیشیده است و بارگزاری تمامی پایاننامههای مقطع ارشد، پیش از دفاع و پروپوزال و پایاننامههای دکتری در سیستم مشابهت یاب، الزامی است.
وی گفت:از آنجایی که برخی از تخلفات صورت گرفته در اثر ناآگاهی پژوهشگران صورت میپذیرد،کارگاههای آموزشی اخلاق در پژوهش برای استادان و دانشجویان برگزار می شود، تا مصادیق تخلفات پژوهشی تشریح شود.
به گفته وی، این دانشگاه شهرکرد به عنوان دانشگاه جامع و معین بیش از ۴۲ سال فعالیت، نقش ارزندهای در روند توسعه و پیشرفت علمی چهارمحال و بختیاری داشته است و با توجه پیشرفتهای حائز اهمیت این مجموعه امسال توانست، اقدامات چشمگیری در عرصه تعاملات بینالمللی علمی داشته باشد.
مبینی دهکردی افزود: دانشگاه شهرکرد به عنوان دانشگاه معین و جامع استان شامل ۳ پردیس شهرکرد، بروجن و فارسان است،که پردیس بروجن از سال ۹۸ به صورت رسمی آغاز بکار کرد.
وی افزود:در مجموع در این ۳ پردیس، ۸ دانشکده و ۶ مرکز پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه زیست فناوری، فناوری نانو، تحقیقات آب، پژوهشکده جنین دام، پژوهشکده علوم پرندگان و آپا (آمادگی پشتیبانی امداد) فعال است.
مبینی در ادامه گفت: دانشگاه واجد یک مرکز رشد واحدهای فناور و یک مرکز نوآوری است و افزون بر ۳۶۰ عضو هیات علمی ثابت نیز جذب این مجموعه شدهاند که تا پایان سال جاری به ۴۰۰ نفز افزایش خواهند یافت.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد خاطر نشان کرد:هماکنون حدود ۸ هزار دانشجو در حال تحصیل در دانشگاه شهرکرد است که افزون بر ۲ هزار نفر از آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول آموزش و پژوهش هستند.
مبینی دهکردی با تاکید بر اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه خاطر نشان کرد: دانشگاه شهرکرد در راستای ابلاغیه وزرات علوم مبنی بر تعریف فرصتهای مطالعاتی استادان دانشگاهی در صنعت، از جمله دانشگاه پیشرو در استان است و هماکنون ۳ نفر از اعضای هیات علمی در این فرصتهای مطالعاتی مشغول هستند.
وی تاکید کرد: خوشبختانه دانشگاه شهرکرد همگام با تحول و توسعه فعالیتهای فناورمحور در کشور، از سال ۹۵ مرکز نوآوری و شتابدهی خود را تاسیس کرد و این مراکز را نیز گسترش داده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد،در خصوص فعالیت این مراکز توضیح داد: مراکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه در دو سال اخیر ۳ فراخوان جذب ایده داشته است و بزودی نیز فراخوان چهارم خود را اعلام خواهد کرد.
وی افزود: دانشگاه شهرکرد ۲ کارگاه فناوری نیز ایجاد کرده است تا بستر مناسبی جهت فعالیتهای عملی دانشجویان و استاداند مهیا کند.
مبینی دهکردی توضیح اداد: دانشگاه در راستای تقویت روحیه کارآفرینی در میان دانشجویان،دورههای کارآفرینی عمومی و دورههای کارآفرینی تخصصی را نیز تصویب کرده است و در دست پیگیری دارد.
وی عنوان کرد: از دیگر اقدامات دانشگاه شهرکرد برای تقویت کارآفرینی در دانشگاه به ایجاد "میز خدمت صنعت و جامعه" میتوان اشاره کرد که با این وجود هم صاحبان صنایع و هم قشر دانشگاهی، امکان تعامل و ارتباط گستردهتری داشته باشند.
معاون پژوهشی دانشگاه شهرکرد تاکید کرد: این دانشگاه همواره در تلاش است که در کنار آموزش و پرورش مهارتهای علمی افراد،اخلاق حرفهای و تعلقات ملی را نیز تقویت کند و دانشآموختگانی این چنینی را وارد عرصه جامعه کند.
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد نیز گفت:بررسیها نشان میدهد بخش عمدهای از آموزشهای تحصیلات عالی و پیشرفتهای علمی استان مرهون تلاشها و اقدامات ۴۲ سال فعالیت این دانشگاه است و با توجه به ظرفیت استادان و دانشجوهای تحصیلات تکمیلی، آینده نوید بخشی برای شهر و استان پیشبینی میشود.
حمدالله مشتاقی در گفت و گو با ایرنا در خصوص مجموعه اقدامات دانشگاه شهرکرد برای سوق دادن دانشگاه به سمت کارآفرینی عنوان کرد:با توجه به اهمیت ویژه کارآفرینی در دانشگاههای نسل سوم و چهارم و ایجاد چرخه تبدیل علم به ثروت در دانشگاه شهرکرد و از طرفی سیاستهای ابلاغی وزارت علوم مبنی بر مهارت آموزی دانشجویان، این دانشگاه علاوه بر تقویت راهکارهای دو جانبه ارتباط با صنعت، در راستای افزایش مهارتهای فنی و اشتغالزایی، تعاملاتی را نیز با مراکز فنی و حرفهای برقرار کرده است.
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد تاکید کرد: دانشجویان فرصت خواهند داشت تا در طرح در دورههای آموزشی عملی شرکت کنند و مهارتهای خود را ارتقا دهند.
وی تاکید کرد:از آنجایی که مبنای بنیانگذاری دانشگاه شهرکرد "علوم کشاورزی و دامپروری" بوده است، همواره این دانشگاه ارتباط تنگاتنگی با سازمان جهاد دانشگاهی، سازمان تحقیقات کشاورزی و دامپروری استان دارد و فرصتهای ویژهای برای کارورزی و کارآموزی دانشجویان در این مراکز پدیدآورده است که افزایش مهارتهای علمی دانشآموختگان را در پیداشته است.
مشتاقی بروجنی در خصوص سیاست علمی دانشگاه در رابطه همگام شدن با علم روز دنیا گفت: ضرورتهای جامعه و تحولات دانش در سالهای اخیر وجود رشتههای بینالمللی را ایجاب میکند و وزارت علوم،تحقیقات و فناوری نیز در همین راستا به دانشگاههای معین این اختیار را داده است، تا با بهرهبرداری از دانشگاههای معتبر دنیا اقدام به تالیف سرفصل کند تا در صورت تصویب و تدوین، رشتههای جدید در دانشگاه ها تاسیس شود.
وی در ادامه گفت: دانشگاه شهرکرد نیز در صدد شناسایی نیازها و پاسخگویی به آنهاست.
مشتاقی بروجنی، راندمان آموزش عالی کشور را بسیار خوب توصیف کرد و توضیح داد: بخش مهمی از چرخش اقتصاد کشور محصول فعالیتهای دانشگاه و تحصیلکردههای آموزش عالی کشور است.
وی اظهار داشت: اگر چه بیش از یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاههای مختلف استان فعالیت دارند اما نقش استادان در مدیریت استان پررنگ نیست.
مشتاقی بروجنی تاکید کرد: با توجه به اینکه دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و فناوری از پیشرانهای توسعه و پیشرفت هر کشوری است و دیگر سیستمهای اجرایی نقش تقویت و شتابدهندگی این پیشرانها را دارند، انتظار میرود که دستگاه اجرایی حمایت لازم را از نهادهای پیشران داشته باشند و چنین حمایتی به صورت یقین توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت.
معاون آموزشی دانشگاه شهرکرد در ادامه خاطر نشان کرد:دانشگاه شهرکرد به عنوان دانشگاه معین استان، زیرمجموعه وزرات علوم است و رسالت کشوری دارد و بروندادهای علمی آن نه تنها برای استان بلکه برای تمام کشور حائز اهمیت است و همواره نیازها و ظرفیتهای استانی نیز همواره مد نظر گرفته است، چنانچه با توجه به فرهنگ و قدمت ۳ هزار ساله استان و هنرهای بومی محلی آن، دانشکده هنر در این استان تاسیس شد.
وی،با اشاره به جذب دانشجوی در رشته گردشگری در دو سال اخیر افزود: هرچند اقلیم استان چهارمحال و بختیاری آن را مستعد گردشگری کرده است و رشته گردشگری میتواند در تربیت کارشناسهای این زمینه موثر واقع شود اما این امر به تنهایی نمیتواند کارآمد باشد و تاسیس اندیشکدههای گردشگری یک ضرورت است.
مشتاقی بروجنی در ادامه گفت: در این اندیشکده این امکاناتی وجود دارد که افرادی با ظرفیتهای فکری و اقتصادی با یکدیگر مشارکت کرده و در تعامل با ارگانها و مراجع مربوطه برنامهریزی های منسجمی را در راستای تقویت صنعت گردشگری استان در پیش گیرند.
به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان و جمعیتی افزون بر ۹۴۷ هزار نفر است و نزدیک به ۴۰ هزار نفر جمعیت دانشجویی دارد.