مرتضی زمانپور شامگاه جمعه در چهاردهمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیاتی پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری در سالجاری تاکید کرد:در ۴ دهه اخیر تاکنون یکهزار و ۲۴۰ زلزله بالای ۳ ریشتر در چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است.
به گفته وی، تمامی مدیران دستگاههای اجرایی استان باید در طول سال برای مقابله با بحرانهای احتمالی از جمله سیل و زلزله آمادگی لازم را داشته باشند.
وی افزود: با توجه به بارشهای چشمگیر در چهارمحال و بختیاری و جاری شدن سیل، اما این استان بهعلت مدیریت خوب دچار خسارت جانی نشد و تنها در برخی از شهرستانهای چهارمحال و بختیاری منازل مسکونی، سدهای خاکی، جادهها، مزارع کشاورزی و زیرساختها دچار خسارت شدند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:
امسال چندین مانور لحظه صفر در چهارمحال و بختیاری به منظور سنجش میزان آمادگی دستگاههای اجرایی برگزار شد، اما برخی از دستگاههای اجرایی آگاهی لازم را نسبت به وظایف خود در بحرانها نداشتند.
وی افزود: بنابراین جلسات آموزشی و توجیهی برای مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط با بحران و شهرداران چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری به کمبود شدید نیروی آتشنشانی در استان اشاره و تصریح کرد: هم اینک بسیاری شهرها و روستاهای استان ایستگاه آتشنشانی و خودروی آتشنشانی مجهز ندارند.
وی یادآور شد:راهاندازی و فعال کردن کشیک شبانه در دستگاههای اجرایی مرتبط با بحران در چهارمحال و بختیاری ضروری است.
زمانپور اظهار داشت: براساس سرکشیهای صورت گرفته اکنون برخی از دستگاههای اجرایی مرتبط با مدیریت بحران در استان کشیک شبانه ندارند.
وی گفت: ساختمانهای غیرمقاوم و رودخانههای خروشان از مهمترین مسائل خطرساز در بحران و نیازمند توجه ویژه است.
زمانپور تاکید کرد: بیمه مزارع، باغات و ساختمانها در چهارمحال و بختیاری بایستی جدی گرفته شود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به دلیل موقعیت جغرافیایی یکی از استانهای حادثهخیز از نظر سیل، زلزله، رانش و لغزندگی زمین، بارش برف، برودت هوا و سیل است.