اما چرا نام روستای سفیلان در تاریخ آموزش و پرورش برای همیشه ماندگار باقی مانده است و از یادها نمیرود؟.
در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ که هنوز لولههای گاز در برخی از شهرها و روستاها بسان جریان مویرگهای حیاتی انرژی پاک بر دیوارهای مدارس دیده نمیشد، بخاریهای نفتی همکلاسی روزهای سرد زمستانی دانش آموزان بودند.
در برخی از روستاها بخاری نفتی کلاسهای درس را گرم میکرد تا دانشآموزان پای درس و مشق بزرگ شوند و برای خود در آینده کسی بشوند.
مادران و پدران با هزار آرزو و امید، بچههای خود را به مدرسه میفرستاند و در این بین، بخاری نفتی در دل زمستان عضو جدایی ناپذیر برخی از مدارس شده بود.
این بخاریهای نفتی، گاهی عصیانگری میکردند و کلاسی را به آتش میکشانند و هر از چندگاهی،صدماتی نیز به کلاس درس و نیمکتها و دیوارهای کلاس وارد میکرد.
اما در سال ۸۳ این عصیان بخاری نفتی پا را از نیمکتهای چوبی فراتر گذاشت و در سفیلان جان ۱۳ دانشآموز را گرفت و در آتشین روز سال به خاطرههای ابدی سپرد.
خاطرات آتشین سفیلان در ۲۴ دیماه آن سال شکل گرفت و دانشآموزان مدرسه ابتدایی روستای سفیلان را به آتش کشاند، که اگر آنها اکنون زنده بودند، ممکن بود برای خود کسی شده باشند.
کودکان روستای ' سفیلان ' در دیماه سال ۸۳ بر اثر آتش گرفتن بخاری کلاس درس خود، نامشان برای همیشه در دفتر معلم شان غیبت خورد.
' فاطمه صادقی'،'میثم صادقی'،' زینب صادقی'، ' الهام جلیل پیران' و دیگر همکلاسیهای روستای سفیلان، بین آتش و زنده ماندن، راهی به غیر از جدا شدن از دنیا و سوختن در دل آتش را نداشتند.
نوشتن از آن واقعه دردناک به این راحتیها نیست و گفتن درباره آن چیزی که اتفاق افتاد، یعنی زنده سوختن در مقابل چشمان همکلاسیهای دیگر، بسیار سخت، سخت و سخت است.
در دیماه سال ۸۳ بر اثر آتش گرفتن بخاری نفتی کلاس در روستای ' سفیلان' بخش ' خانمیرزا ' از توابع شهرستان ' لردگان ' ۱۳ دانش آموزکلاس چهارم و پنجم دبستان به دیدار معبود شتافتند.
علت این آتشسوزی شعلهور شدن بخاری نفتی کلاس و برخورد با گالن نفتی مدرسه عنوان شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری در پاسداشت این روز ، با صدور بیانیهای یاد و خاطره دانشآموزان روستای سفیلان را گرامیداشت.
فرحناز قائدامینی با صدور این بیانیه تاکید کرد: ۲۴ دیماه که فرا میرسد اندوهی بزرگ دلهای سوخته دلدادگان تعلیم و تربیت و پدران و مادران ۱۳ گل نو شکفته باغ مدرسه ادب روستای سفیلان را فرامیگیرد.
اکنون پس از گذشت ۱۵ سال از حادثه دلخراش و تاسف برانگیز عروج شمع گونه دختران و پسران کوچکم و همچنین فقدان معلم فداکارشان باز هم این غم بر دلهایمان سنگینی میکند.
در پیام مدیرکل آموزش و پرورش استان آمده است: قطعا این فرزندان معصوم آرمیده در خاک در سرای ابدی همنشین فرشتگان آستان حضرت باریتعالی هستند و یاد و خاطره آنها تا همیشه در یادها جاودانه خواهد بود.
قائدامینی تاکید کرده است: اینجانب ضمن همدردی با پدران دلسوخته و مادران غمدیده این عزیزان, سالروز این حادثه غم انگیز را خدمت همه مردم روستای سفیلان و معلمان دلسوز این دیار تسلیت عرض نموده و به روح بلند این گل های پرپر و معلم فداکارشان درود میفرستم و تعالی ارواح پاکشان را از درگاه خداوند متعال مسئلت مینمایم.
اما این روزها بساط بخاری نفتی کمکم از مدارس جمع شده و بخاریهای هوشمند جایگزین این بخاریها شده است،به گونهای که در شهرستان اردل اعلام شد دیگر بخاری نفتی در مداری وجود ندارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری در خصوص بهسازی سیستم گرمایشی در مدارس میگوید: امسال۳۵۰ بخاری هوشمند هرمتیک در مدارس کمتر توسعه یافته استان نصب شد.
محمدرضا براتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خرید و نصب این بخاریهای هوشمند از خردادماه امسال برای مدارس استان به خصوص مدارس مناطق سردسیری کوهرنگ، لردگان، اردل و منطقه عشایری کیار آغاز شد.
وی گفت: این بخاریها برای مدارس مناطق کمتر توسعه یافته که علمک گاز بغل درب مدرسه نصب شده بود و یا مدارسی از بخاری نفتی استاندارد استفاده میکردند در راستای استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس نصب شد.
براتی ،اعتبار هزینه شده برای خرید بخاری و اجرای گازکشی برای این مدارس بیش از ۴۲ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این بخاریها با مصرف خیلی کم گاز، بازدهی در رده های پایین انرژی قرار دارند و دودکش این بخاریها دو جداره است.
به گفته وی، با نصب این بخاریها کلاسهای درسی که به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شدند در استان چهامحال وبختیاری به بیش از ۶ هزار کلاس درس رسید.
به گزارش ایرنا، این حوادث تنها به سفیلان ختم نشد و در سالهای بعد از سفیلان نیز ، در برخی از مدارس بخاریهای نفتی حوادثی برای دانشآموزان پدید آورد.
آتشسوزی در مدرسه اسوه حسنه در شهر زاهدان در ۲۷ آذرماه منجر به فوت ۴ دانشآموز در این حادثه شد و آتشسوزی در مدرسه ابتدایی شینآباد در آذرماه سال ۹۱ به دلیل غیراستاندارد بودن بخاری نفتی رخ داد، که در این حادثه ۲۸ دانشآموز دختر این مدرسه آسیب دیدند که از این تعداد ۲ دانش آموز فوت کردند.
از ۲۶دانشآموز مصدوم، ۱۴ تن دچار مصدومیت شدید شدند.
در حادثه دیگر در مدرسه شهید رحیمی درودزن فارس در آذرماه سال ۸۵ نیز ۸ دانشآموز دچار سوختگی شدند.
سفیلان در آنها سالها در شهرستان لردگان قرار داشت و از سال گذشته با تاسیس شهرستان خانمیرزا در مجموعه این شهرستان قرار گرفت.
روستای سفیلان با حدود ۳۰۰ نفر جمعیت در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.