حاتم خالدی روز یکشنبه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی این استان افزود: فرهنگ کتاب و کتابخوانی از حلقههای گمشده مناطق عشایری استان است، اگر چه اقدامات و برنامههایی در این حوزه انجام شده است اما میطلبد تا با همکاری و همراهی دستگاهها اقدامات بیشتری انجام گیرد.
وی، نبود زیرساختها و تجهیزات کتابخوانی را از مصادیق تبعیض آموزشی در مناطق عشایری دانست و گفت: رفع این تبعیض میطلبد تا با تامین منابع مالی لازم بتوان کتابخانههای سیار به صورت دائم در مناطق عشایری راهاندازی شود.
خالدی با اشاره به وجود دانشآموزان با استعداد در مناطق عشایری استان، خاطرنشان کرد: این دانشآموزان در سالهای گذشته با کسب رتبههای برتر در حوزههای مختلف علمی و فرهنگی برای استان افتخارآفرینی کردهاند که این امر نیازمند توجه بیش از پیش به این مناطق است.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری نیز به پیگیریهای این نهاد برای راهاندازی کتابخانههای سیار خبر داد و گفت: رسیدگی به امور عشایر باید به طور همه جانبه دیده شود و توجه به آموزش و امور فرهنگی این قشر پرتلاش کشور نیازمند همت بیشتری است و کتابخانههای عمومی تلاش خود را در این راستا به کار گرفته است.
یحیی حسینپور جمعیت عشایری استان را بیش از ۱۲۶ هزار نفر اعلام کرد و افزود: امید است همانطور که در سالهای اخیر طرحهای زیرساختی و عمرانی متعددی در این مناطق ایجاد شده است بتوان در حوزه فرهنگی و آموزشی نیز گامهای موثری برداشت.
چهارمحال و بختیاری با بیش از ۱۲۶ هزار عشایر کوچرو پس از استان فارس دومین استان عشایر نشین کشور به شمار میرود.
۲۵ درصد محصولات دامی کشور از سوی عشایر تولید میشود و این قشر نقش مهمی در چرخه اقتصادی استان و کشور ایفا میکنند.
عشایر در ۸۵ درصد از گستره جغرافیایی استان حضور دارند و شهرستانهای کوهرنگ و اردل میزبان بیشترین عشایر برون کوچ و شهرستان لردگان میزبان بیشترین عشایر درون کوچ استان است.