گودرز مردانی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: به منظور کاهش ضایعات سیب زمینی، افزایش درآمد کشاورزان و جلوگیری از هدر رفت تولیدات کشاورزی، با ذخیرهسازی و انبار این میزان محصول در سردخانه، علاوه بر حفظ کیفیت، از ضایعات چشمگیر محصول سیب زمینی جلوگیری میشود و ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضا را نیز به همراه دارد.
به گفته وی، امسال همچنین بدلیل نوسانات قیمت محصول هلو، افزون بر ۴۵۰ تن از این محصول در انبارهای فنی سردخانهای ذخیرهسازی و انبار شده است.
به عقیده برخی از کارشناسان آن بخش از محصول که در مراحل برداشت و پس از برداشت به هر دلیلی بدون استفاده یا نامناسب برای بازار فروش باشد، ضایعات تلقی میشود. ضایعات موجب کاهش کمیت و کیفیت مواد غذایی میشود.
برخی دیگر بر این عقیدهاند که ضایعات به مراحل پس از برداشت محصول مربوط میشود و آن بخش از محصول که در مراحل پس از برداشت به هر دلیلی بدوناستفاده یا نامناسب برای بازار فروش باشد، ضایعات تلقی میشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این باره از افزایش ۲ برابری ظرفیت سردخانهها و رفع محدودیت انبار محصولات کشاورزی این استان در دولت دوازدهم خبر داد.
ذبیحالله غریب، ظرفیت سردخانههای محصولات کشاورزی این استان را سالانه ۲۲۰ هزار تن برآورد کرد و ادامه داد: ۱۲۰ هزار تن آن ۲ مداره و مجهز به سیستم گرمایشی و سرمایشی دیجیتالی است.
وی اظهار کرد: یک واحد سردخانه مجهز نیز امسال با ظرفیت ۲۰ هزار تن در استان ساخته میشود.
رئیس جهادکشاورزی استان افزود: بسیاری از محصولات چهارمحال وبختیاری به استانهای همجوار ارسال و از طریق این استانها بستهبندی و صادر میشود.
غریب از تولید سالانه بیش از ۱.۴ میلیون تن محصولات کشاورزی در این استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بخش عمدهای از محصولات میوه سردرختی و سیب زمینی و پیاز است نیاز به انبار نگهداری محصولات ضروری است.
به گزارش ایرنا، سالانه ۶۶ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی این استان افزون بر ۳۰ هزار میلیارد ریال درآمد دارند.