به گزارش روز دوشنبه ایرنا از اداره کل تبلیغات اسلامی استان، حسین بهبودی، پس از ارزیابی از فضای قرآنی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با وجود وسعت جغرافیایی محدود و محرومیتی که بر آن سایه افکنده است، دارای ظرفیتها و استعدادهای قرآنی خوبی است.
به گفته وی، در این استان ۲۳۰ تشکل قرآنی شناسنامهدار شامل ۵۰ مؤسسه قرآنی و ۱۸۰ خانه قرآنی شهری و روستایی با مجوز سازمان تبلیغات مشغول فعالیت هستند، البته باید به این آمار، مجموعههای قرآنی با مجوز سایر دستگاهها و نیز محافل و جلسات قرآنی که از قدیم در نقاط مختلف استان در قالب جلسات سنتی خانگی یا در مساجد و حسینیهها برگزار میشوند، اضافه کرد.
وی ادامه داد: نکته مثبت و مورد تأکید استان که به طور قطع در هیچ جای کشور نظیر ندارد، جایگاه حفظ قرآن میان مردم است که ریشه در گذشته و باورهای دینی آنان دارد به طوری که در جایجای استان و در دورافتادهترین روستاها چند حافظ کل قرآن وجود دارد که بیتشر در خانههای قرآن به آموزش قرآنآموزان میپردازند و به یقین، این استان را باید مهد حفظ قرآن کریم دانست.
بهبودی، با اشاره به نواقص و کاستیهای موجود در عرصه فعالیتهای قرآنی استان، تأکید کرد: بخشی از این کاستیها در ادامه معضلاتی است که در تمام کشور گریبانگیر تشکلها و مجموعههای فرهنگی و قرآنی است و بخش دیگر به دلیل محرومیت و کمبرخوردار بودن استان است به طوری که هر چه از مرکز استان دور میشویم، این محرومیت در همه ابعاد بیشتر خودنمایی میکند.
وی، تأمین اجارهبهای مکان مناسب فعالیتهای قرآنی را مهمترین معضل مؤسسات و خانههای قرآن خواند و تصریح کرد: ناتوانایی مؤسس در تهیه فضای مناسب و بهروز رسانی آن مطابق با سلیقه نوجوان و جوان سبب جذب کمتر مخاطبان و کاهش درآمد میشود، درآمد کمتر یعنی عدم توانایی در تأمین مکان و تجهیزات و این چرخه معیوب، با گذشت زمان مرکز قرآنی را وارد فرآیند انحلال میکند و در نهایت آنرا به توقف فعالیت و تعطیلی میکشاند که اگر مسئولان نخواهند در این خصوص چارهای بیندیشند به طور قطع این چرخه منفی گریبان تعداد بیشتری از مجموعههای قرآنی را خواهد گرفت.
بهبودی تأکید کرد: در این دیدار دو روزه خستگی را در چهره برخی مدیران مؤسسات قرآنی که از استادان قرآنی تراز اول استان هستند و سالهای سال در فضای قرآنی فعالیت کردهاند، مشهود بود، استادانی که سالها جابه جایی و خانه به دوشی را تحمل کردهاند و امروز به دلیل مشکلات فراوان، دامنه فعالیت مؤسسهشان به یک اتاق محدود شده است و چه بسا با فعالیت در همان یک اتاق نیز تمام تکالیف قانونی در کنار تأمین هزینههای اجارهبها، بهروزرسانی فضا و تجهیزات، بر آنان مترتب است.
وی ادامه داد: سؤال اینجاست که درآمد تا چه میزان میتواند هزینههای تحمیلی را تأمین کند و باید گفت که این استادان عزتمند قرآنی نه از کار بلکه از برخوردها و بیمهریها ناراحت و خسته هستند و به دلیل ناتوانایی در تأمین هزینهها ناگزیرند کار را متوقف کنند.
مدیر امور مؤسسات و استانهای سازمان دارالقرآنالکریم تصریح کرد: طی صحبتهایی که با مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی استان شد، برنامههایی برای این موضوعات پیشبینی شده است و از مسئولان استان بهویژه نماینده ولیفقیه، استاندار و مسئولان فرهنگی درخواست میشود که در حد توانایی به حل معضلات تشکلهای قرآنی کمک کنند.
بهبودی در پایان گفت: قوانین برای حمایت مردم وضع شده است، مدیران فرهنگی خودشان را مسئول بدانند و اگر یک قاعده سبب مانعتراشی برای فعالیت یک فعال قرآنی میشود آنرا رفع کنند، چرا که هر مسئول در حوزه کاری خودش میتواند از اختیارات قانونی خود برای تسهیل فعالیتهای قرآنی و برداشتن موانع پیش روی قرآنیان استفاده کند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی افزون بر ۹۶۰ هزار نفر است.