حمید رضا دانش شهرکی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت : در سال زراعی ۹۸-۹۷ حدود ۴۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان  زیر کشت محصول اساسی کلزا رفت که امسال با تامین بذور اصلاح شده و برخی نهاده‌های مورد نیاز، برای کشت ۹۰۰ هکتار برنامه‌ریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه کشت دانه روغنی کلزا با به کارگیری سیاست‌های تشویقی، قیمت مناسب و جذاب، خرید تضمینی، پرداخت به موقع بهای محصول و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بانکی کشت دانه روغنی کلزا افزایش می‌یابد .
معاون بهبود امور گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد:  این محصول روغنی پرمصرف آب کمتری نیاز دارد ، روغن کلزا مرغوبیت بالایی دارد و در برابر خشکسالی مقاومت بیشتری داشته ، از این رو کشت کلزا اقتصادی تر از سایر دانه های روغنی است.

وی، از توزیع گسترده بذر کلزا اصلاح شده بصورت قیمت نیم بهاء و کشت اراضی ۵ هکتار به بالا را  بصورت را رایگان خبر داد و گفت: پیشنهاد ۵۰ هزار ریالی خرید تضمینی کلزا برای این محصول در نظر گرفته شده است.
دانش ، قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را تابعی از میزان تورم و افزایش نهادههای کشاورزی بیان کرد و گفت: پارسال بهای خرید تضمینی کلزا حدود ۳۲هزار و ۳۹۱ ریال بود که قیمت ۵۰هزار ریالی کلزا برای سال آینده زراعی ، مناسب است.
وی از فراوانی و نبود محدودیت در توزیع بذر کلزا در استان را یادآور شد و  افزود: بهره برداران برای تامین بذر مورد نیاز تا پایان زمان کشت نیمه مهرماه دغدغه و نگرانی نداشته باشند. 

معاون بهبود تولیدات گیاهی چهارمحال و بختیاری تولید بیش از ۳۰۰ تن روغن از کارخانجات روغن‌کشی این استان را یادآور شد و توضیح داد: سالانه این میزان روغن کلزا، آفتابگردان و کنجد در کارخانه روغن‌کشی این استان تولید و روانه بازار مصرف می شود. 
دانش اظهار داشت: محصولات اصلی این کارخانه تولید روغن است و محصولات فرعی در زنجیره خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد. 
وی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از توسعه کشت دانه های روغنی به ویژه کلزا افزود: پوشش ۱۰۰درصدی بیمه کلزا کاران، پرداخت یارانه ۵۰ درصدی دانه کلزا مهمترین اقدامات حمایتی دولت از کلزا کاران این استان است. 
روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود. 
به گزارش ایرنا، سالانه در چهارمحال وبختیاری بیش از ۱.۵ میلیون تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلات تولید می شود، سطح زیرکشت استان نیز ۲۷۰ هزار هکتار با ۶۰ هزار بهره بردار است.

۶۱۹۹/۲۰۹۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.