مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: از سال گذشته تاکنون ۵۰۰ موقوفه در استان سند دار شده و بزودی جشن سنددار شدن همه موقوفات را برگزار خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا – منطقه چهارمحال و بختیاری - حجت‌الاسلام والمسلمین حسن امیری، ۱۶ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، اظهار کرد: هشت هزار امامزاده در کل کشور وجود دارد که ۱۰۱ تن از این بزرگواران در چهارمحال و بختیاری است.
وی با بیان اینکه بقاع متبرکه توسط مردم اداره می‌شوند، تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه در اداره امامزاده‌ها تنها یک هماهنگ کننده است که امور کلان را اداره می‌کند و اکثر هزینه‌ها توسط نذورات مردم و خیرین تأمین می‌شود.
وی گفت: نذورات هر امامزاده‌ صرفاً به جهت آبادانی و طرح‌های عمرانی همان امامزاده هزینه می‌شود و اجازه انتقال نذورات یک امامزاده حتی به نزدیک‌ترین امامزاده هم وجود ندارد، زیرا حوزه‌های استفاده نذورات از قبل مشخص شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری از آب وهوای مطلوبی برخوردار است، گفت: اکثر امامزادگان در مناطق خوب استان واقع شده‌اند ولی با برخی کمبودها از قبیل مناسب نبود زیرساخت‌های برخی امامزادگان، کمبود نیروی کار و ... مواجه هستیم.
وی بیان کرد: میزان بدهی دستگاه‌های اداری به موقوفات افزایش پیدا کرده است، همچنین از سال گذشته تاکنون ۵۰۰ موقوفه در استان سند دار شده و بزودی جشن سنددار شدن همه موقوفات را برگزار خواهیم کرد.
حجت‌الاسلام امیری افزود: در شهرستان بروجن ۹ بقعه، در شهرکرد ۳۶ بقعه، در فارسان ۱۳ بقعه و در لردگان ۴۳ بقعه متبرکه وجود دارد که بقاع شهرستان لردگان با وجود اینکه نیمی از امامزداه‌ها را در برمی‌گیرد از شرایط خوبی برخوردار نیستند، بنابراین لازم است برای برطرف کردن این معضلات برنامه‌‌هایی از قبیل جذب خیرین، جذب خادم افتخاری، ارتقاع کیفیت خدمات در بقاع متبرکه با آموزش خادمین امامزادگان و با هدف تکریم زائران، جذب سرمایه‌گذاران و استفاده از ایده‌ها و نذورات سرمایه‌گذاران در امامزاده‌ها صورت گیرد.
وی ادامه داد: رویکرد استفاده از مدیران جوان در اداره بقاع متبرکه در دستور کار قرار گرفته که در سال جاری به آن سرعت بیشتری خواهیم داد، هرچند در ابتدای کار با بهره‌گیری از سمت مدیران سالخورده اعتراضاتی به همراه داشت ولی نتیجه و بازخورد کار که جذب حداکثری جوانان در بقاع شریف یکی از آن‌ها بود ما را در ادامه این راه مصمم‌تر کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان در رابطه با جذب خیرین، تصریح کرد: اخیرا مبلغی از خیرین اخذ شده که در فعالیت‌های عمرانی امامزادگان از جمله امامزاده حمزه علی(ع) استفاده شده است و به زودی تربت‌خانه این حرم شریف که زمینی به مساحت ۹۰۰ متر است کلنگ‌زنی خواهد شد.
وی ادامه داد: برنامه‌ دفن اموات در حرم امامزادگان در دست اقدام است تا از این طریق مبالغی برای خدمات عمرانی امامزاده‌ها حاصل شود، بنابراین از مردم و خیرین عزیز دعوت می‌شود تا در این طرح شرکت کنند و در قبال خدماتی که برای امامزاده انجام می‌دهند قبری رایگان هدیه بگیرند.
حجت‌الاسلام امیری در ادامه با اشاره به موضوع بزرگداشت و تکریم امامزادگان، بیان کرد: بقاع متبرکه متعلق به شهر یا روستای خاصی نیست بلکه متعلق به کل کشور و خصوصی کردن امامزاده‌ها رویکرد غرب است و از این حربه برای نفاق و تفرقه استفاده می‌کنند، لذا تمامی تابلوهایی که در سطح استان امامزاده را با شهر خاصی معرفی کرده‌اند و سبب خصوصی کردن امامزاده‌ها شده‌اند در حال اصلاح هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به آغاز دهه کرامت، گفت: پخش روزانه صلوات خاصه امام رئوف در دو وعده هشت صبح و هشت شب به صورت همزمان در تمامی امامزادگان، غبارروبی، عطر افشانی و آذین‌بندی امامزاده‌ها، برپایی ایستگاه‌های صلواتی، برگزاری جشن‌هایی با حضور خادمان حرم حضرت معصومه و امام رضا(ع)، از جمله برنامه‌هایی است که در طول دهه کرامت با هدف معرفی امامزادگان و تولید محتوا در زمینه‌های تاریخی و فرهنگی امامزادگان برپا می‌شود.
وی ادامه داد: همچنین از همه هنرمندان که در خصوص امامزادگان آثاری را تهیه کرده‌ دعوت می‌شودآثار خود را به امامزاده تحویل داده تا مورد استفاده قرار گیرد.
حجت‌الاسلام امیری گفت: برنامه بزرگ‌داشت امامزاده دوخاتون  ۲۳ تیرماه در محل امامزاده دو خاتون شهرکرد از ساعت ۱۸ تا ۲۰ برگزار خواهد شد، همچنین مراسم جشنی در امامزاده حیدر شهر نقنه ۲۰ تیرماه از ساعت ۱۸ تا ۲۰، مراسمی در امامزاده احمد شهرستان لردگان از ساعت ۱۰ الی ۱۲ با برنامه‌های سخنرانی، مولودی خوانی، شب شعر، تجلیل از خادمان امامزاده‌ها و ... برپا می‌شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان در ادامه با اشاره به طرح « نشاط معنوی» در امامزادگان، خاطرنشان کرد: از ۱۳ تیرماه طرح نشاط معنوی در ۲۰ بقعه استان با ۱۳ مبلغ اعزامی از قم، ۳ دانشجوی علوم قرآنی و ۹ مربی آقا و خانم برپا شد که این کلاس‌ها در موضوعاتی از قبیل سبک زندگی اسلامی در سه موضوع مهارت‌های فردی، فرزند پروری و همسر داری، کلاس‌های هنری، طرح حفظ قرآن و ... به صورت رایگان د ر حال فعالیت هستند.
وی در پایان به مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: مرحله استانی مسابقات قرآن در ۱۲ رشته معارف، اذان، قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل و ... در آستان  امامزاده حلیه و حکیمه خاتون شهرکرد با حضور ۲۶۰ نفر از برگزیده‌گان دوره‌های قبل  برپا خواهد شد.
  Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:12.0pt; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:0in; mso-para-margin-left:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; line-height:150%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"B Titr"; font-weight:bold;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.