پلیس هند از دستگیری فردی به نام دیویش دارجی که گفته میشود رییس طرح پانزی بیت کانکت است، خبر داد.
عده زیادی از منتقدین و صاحبنظران جامعه ارز دیجیتال، از پلتفرم سرمایهگذاری بیت کانکت به عنوان یک طرح پانزی یاد میکنند. به نقل از خبرگزاریهای محلی در هند؛ روز یکشنبه، زمانی که هواپیمای دبی به زمین نشست و سرنشینان آن پیاده شدند، پلیس موفق به دستگیری دیویش دارجی در فرودگاه دهلی شد.
هفت ماه پیش به دنبال هشدار مقامات قانونی در تگزاس و کارولینای شمالی، ادامه فعالیت پلتفرم ارائه وام و خدمات «بیت کانکت»، به طور رسمی متوقف شد.
با توقف فعالیت بیت کانکت، ارزش هر واحد BCC یا پول دیجیتال این شرکت بینهایت کاهش یافت و از صدها دلار به چند سنت رسید. حجم کل سکههای بیت کانکت در ابتدا حدود سه میلیارد دلار بود.
بر اساس شواهد موجود، شرکت مرموز بیت کانکت با دادن وعده سود کلان به سرمایهگذاران، اقدام به کلاهبرداری بزرگی کرده است.
در گزارشی به خبرگزاری PressTrust هند اعلام شده است که دارجی هنگام عبور از بخش بازرسی فرودگاه دهلی توسط مأمورین کنترل مدارک، شناسایی و بهدست یک بازپرس امنیتی به نام پی.جی. نارواد از دایره جنایی ایالت غرب هند در گُجَرات دستگیر شد. به گفته وی، اداره مهاجرت بهمحض حرکت دارجی از دبی به سمت مقصد احمدآباد (بزرگترین شهر گجرات) هویت این فرد را به پلیس گزارش کرده است.
بدین ترتیب پلیس هند موفق به دستگیری دارجی در مسیر شد. شواهد حاکی از آن هستند که دیویش دارجی مسئولیت اداره فعالیتهای بیت کانکت در آسیا را بر عهده داشته است.
رییسکل دایره جنایی هند در مصاحبه خود با روزنامه تایمز این کشور درباره سیستم چند سطحی و غیر شفاف بیت کانکت گفته است:
آنها با استفاده از یک سیستم بازاریابی و وعده سود ۶۰ درصد در هر ماه، اقدام به جذب سرمایهگذار میکردند.
ویدیوی سخنرانی جنجالی کارلوس ماتوس در کنفرانس تایلند در یوتیوب بسیار پربازدید بوده است. بعد از این سخنرانی بود که از خوشنامی بیت کانکت کاسته شد.
در ماه مارس، این ویدیو در یکی از قسمتهای سریال Last Week Tonight شبکه HBO نمایش داده شد. در اپیزود مذکور کلاهبرداریهای دنیای ارز دیجیتال بررسی شده بود.
رییس شرکت بیت کانکت در نتیجه تحقیقات گسترده پلیس در ارتباط با زنجیرهای از فعالیتهای مخرب و متقلبانه دستگیر شده است. بنابر گزارشات موجود این زنجیره به مواردی اعم از آدمربایی، پلیسهای فاسد، سیاستمداران فراری، و اخاذی مسلحانه در خصوص بیت کوین، مرتبط بوده است.
بیت کانکت درست مدتی پس از تصمیم ناگهانی نارندا مودی، نخستوزیر هند، برای باطل کردن اسکناسهای ۵۰۰ و ۱۰۰۰ روپیه ای در کشور و از نوامبر سال ۲۰۱۶ آغاز به کار کرد.
هدف از ابطال این اسکناسها، از دور خارج کردن اسکناسهای جعلی، جلوگیری از پولشویی و فعالیت نهادهای متقلب بود.
اما این اقدام یک نتیجه غیرمنتظره به همراه داشت: توجه مردم نسبت به داراییهای بدون مرز از جمله ارزهای دیجیتال چند برابر شد.
پیشتر از این در ابتدای سال جاری، بانک مرکزی هند در خصوص بیت کوین اقدامات سختگیرانهای را اتخاذ کرد و با صدور یک اخطاریه به بانکها، هرگونه نقلوانتقال مالی در مورد ارز دیجیتال را ممنوع اعلام کرد.
منبع: fortune
دیدگاه تان را بنویسید