سهام ۱۸ میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !
انتظار میرود که بیت مین، غول سازنده دستگاههای استخراج، یکی از بزرگترین IPOها (عرضه اولیه سهام) را انجام دهد و نامش را در کنار Visa و فیسبوک که موفق به این امر شدند، جاودانه کند.
انتظار میرود که بیت مین، غول سازنده دستگاههای استخراج، یکی از بزرگترین IPOها (عرضه اولیه سهام) را انجام دهد و نامش را در کنار Visa و فیسبوک که موفق به این امر شدند، جاودانه کند.
طبق اسنادی که کویندسک بدست آورده، بیت مین که بزرگترین شرکت سازنده دستگاههای استخراج است، در ماه سپتامبر آماده عرضه اولیه سهام (IPO) به ارزش ۱۸ میلیارد دلار و با حجم بازار ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلاری خواهد شد.
این عرضه توسط بانک سیایسیسی چین امضا شده و در سهماهه آخر ۲۰۱۸ یا سه ماهه اول ۲۰۱۹ به بازار بورس هنگکنگ اضافه خواهد شد. بیت مین در این میان با رقبای سازنده دستگاههای استخراج مانند Canaan Creative و Ebang Communication در بازار بورس هنگکنگ رقابت خواهد کرد.
بیت مین که یکی از بزرگترین شرکتهای ارز دیجیتالی جهان است، پیشفروش اولیه سهام (Pre-IPO) خود را به ارزش ۱ میلیارد دلار در ۲۳ ژولای سال ۲۰۱۸ انجام داد؛ در آن زمان ارزش گذاری که برای این شرکت چینی شده بود ۱۵ میلیارد دلار بود، یعنی تقریبا دوبرابر ارزش صرافی کوینبیس که در ماه آوریل گزارش شد.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
با انجام عرضه اولیه سهام ۱۸ میلارد دلاری بیت مین، جایگاه فیسبوک در لیست برترین IPOهای انجام شده توسط بیت مین گرفته خواهد شد. در صدر این لیست گروه سافت بانک و تنسنت موزیک جایگاه اول و دوم را در دوره مالی مشابه به خود اختصاص دادهاند.
شرکت هلدینگ تنسنت، سافتبانک، شرکت ملی طلای چین و یک سرمایهدار ثروتمند که نامش ذکر نشده، در مرحله Pre-IPO موفق به جمعآوری ۱۵ میلیارد دلار شدند.
قبل از این جمع آوری سرمایه، شرکت سرمایهگذاری Sequoia Capital China در دور اول ۵۰ میلیون دلار و در دور دوم ۴۰۰ میلیون دلار به همراه شرکتهای IDG ، DST و EDBI سنگاپور در بیت مین سرمایهگذاری کردند. پس از اتمام این سرمایهگذاریها ارزش بیت مین بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار تخمین زده میشد.
اطلاعاتی درباره قیمت پیشبینی شده سهام و حجم آن موجود نیست، اما بانکهای سرمایهگذاری نسبت قیمت به درآمد را در اولین سال حضور در بورس نزدیک به ۲۰ تخمین زدهاند.
دادهها حاکی از این است که بیت مین در سال ۲۰۱۶، ۲۰۱۷ و ۳ ماهه اول ۲۰۱۸ درآمد خالص بالغ بر ۲٫۳ میلیارد دلار داشته بطوری که در سال ۲۰۱۷ و ۳ماهه اول ۲۰۱۸ از فروش دستگاههای خود ۴٫۵ میلیارد دلار کسب کرده است. همچنین این شرکت درآمد خالص ۲ میلیارد دلاری را در سال میلادی جاری پیشبینی میکند.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
استراتژیهای متنوع بیت مین
۵ سال پیش، جیهان وو (Jihan Wu) و میسری ژان (Micree Zhan) با هدف استخراج بهینهتر بیت کوین با دستگاههای مدار مجتمع، شروع به ساخت این دستگاهها کردند. این همکاری دو نفره منجر به ساخت بیت مین شد که بعد از آن نقش پررنگی در صنعت استخراج ارزهای دیجیتال داشت. در ادامه کار، آلتکوینهای دیگر مانند بیت کوین کش، لایت کوین، دَش، سیاکوین و اتریوم نیز به جمع ارزهای دیجیتالی که با دستگاههای بیت مین قابل استخراج هستند، پیوستند.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
جیهان وو (Jihan Wu)
با انجام عرضه اولیه سهام، ارزش سهام این دو سازنده بیت مین نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار که ۶۰ درصد از ارزش شرکت است، خواهد رسید.
امیدنامه این IPO بیانگر این است که شرکت استخراج بیت مین تا چه اندازه گسترده شده است. سال گذشته ۶۶٫۶ درصد دستگاههای ماینر که با آن ارزهای دیجیتال استخراج میشد، متعلق به شرکت بیت مین بود و استخرهای استخراج این شرکت ۴۰ درصد شبکه را در اختیار داشت.
هنگامی که این امیدنامه در حال طراحی بود، BTC.com که بزرگترین استخر استخراج با بیش از ۵۶۰ هزار دستگاه است، نزدیک به ۱۱,۲۰۰ بلاک از ۳۶,۰۰۰ بلاک را در بلاک چین بیت کوین استخراج کرده بود. گفتنی است که دومین استخر بزرگ یعنی AntPool که متعلق به بیت مین است، بیش از ۴۴۰ هزار دستگاه استخراج برای بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال دارد.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
میسری ژان (Micree Zhan)
علاوه بر درآمدهای حاصل از فروش محصولات و کارمزدهای استخرهای استخراج، بیت مین بیش از ۱میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶، نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ و حدود ۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ از بیت کوینهایی که به دست آورده، سود کرده است.
بیت مین بخشی از این درآمد را برای سرمایهگذاری بر روی نزدیک به ۳۰ شرکت بلاک چینی کنار گذاشته، که یکی از این سرمایهگذاریها مربوط به شرکت خدمات کیف پول Blocktrail در اوایل ۲۰۱۶ میباشد.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
این حجم از سرمایهگذاریهای خارجی در ماههای اخیر در این شرکت چینی، حکایت از علاقه سرمایهگذاران به تبدیل بیت مین به یکی از زیرساختهای ارزهای دیجیتال در آینده دارد.
از ماه می، بیت مین در حال سرمایهگذاری در پایانههای فروش ارزهای دیجیتال BizKey، صرافی غیرمتمرکز DEx.top ، پشتیبانی مالی از سیستمهای پرداخت ارز دیجیتالی، اضافه کردن یک افزونه اتریوم به مرورگر اوپرا، حمایت مالی از توسعهدهنده بلاک چین block.one و همکاری با گوشیهای همراه هواوی در برخی برنامههای ارز دیجیتالی برا گوشیهای همراه بوده است.
بیت مین با استفاده از این تکنولوژیها در پی ساخت کیف پول، صرافی و پلتفرم معاملاتی است که مبادلات بیت کوین کش را تسهیل بخشد. در امیدنامه بیت مین آمده است که در حال «توسعه استراتژیک» بیت کوین کش با استخراج، سرمایهگذاری و معامله این ارز دیجیتال و تکنولوژیهای جانبی آن با اهداف بلندمدت است.
در روز ۱۰ آگوست، بیت مین سرمایهگذاری در tribeOS را که یک سیستم تبلیغاتی با بیت کوین کش است، اعلام کرد.
تراشهها
در سال ۲۰۱۳، این شرکت با عرضه تراشههای BM1380 با ضخامت ۵۵نانومتر به بازار جنجالی به پا کرد. این شرکت در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ مدل ۲۸ نانومتری BM1384 ، BM1382 و BM1385 و نهایتا در سال ۲۰۱۶ مدل BM1387 که ضخامت ۱۶ نانومتری داشت، به بازار عرضه کرد.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
امروزه دیگر استفاده از این تراشهها منطقی به نظر نمیرسد. جالب است بدانید که بیت مین با عرضه فراوان این تراشهها، دومین شرکت بزرگ تولیدکننده مدارهای مجتمع که ۱۷ سال مشغول فعالیت است را پشت سر گذاشته است.
رقیب بعدی بیت مین جهت کسب مقام اول تولیدکننده تراشههای اسیک در چین شرکت Huawei HiSilicon است.
در دسامبر ۲۰۱۷ بیت مین در فروش تراشههای ۱۶ نانومتری به Huawei HiSilicon رسید. این در حالی بود که شرکت TSMC که مشتریهایی همچون اپل دارد، تراشههای باکیفیتتری برای بیت مین که ضخامت ۱۰ نانومتری داشت، تولید کرد. این تراشههای جدید به همراه تراشههای ۷ نانومتری و ۱۲ نانومتری در اواخر سال جاری میلای در دستگاههای جدید بیت مین به بازار عرضه میشود.
بیت مین پس از گذشت ۵ سال، حدود ۸ درصد از بازار تولید تراشه را در اختیار گرفته است، این در حالی است که Huawei HiSilicon با گذشت ۱۴ سال موفق به کسب ۱۷ درصد از سهم بازار شده است. با این آمار به نظر میرسد که بیت مین به زودی این رقیب را نیز از سر راه برخواهد داشت و خود را در سطح رقبای آمریکایی تولیدکننده تراشه قرار خواهد داد.
از طرف دیگر چینیها در حال ربودن سهم بازار جهانی از آمریکایی در صنعت تولید تراشه هستند ولی با این حال شرکت آمریکایی اینتل هنوز هم بزرگترین تولیدکننده تراشه در جهان است.
سیلیکون ولی نیز این فشار را احساس کرده است. در گزارشی که در ماه فوریه منتشر شد آمده است که میزان سوددهی بیت مین و Nvidia که ۲۴ سال در این صنعت مشغول فعالیت است، به یک میزان رسیده است. همچنین ارزش سهام Nvidia در بازار بورس در ماه آوریل پایین تر از AMD قرار گرفت.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
همچنین تحلیلگران از احتمال سقوط ارزش بازار Nvidia و AMD به دلیل دستگاه استخراجی که بیت مین برای اتریوم خواهد ساخت، خبر دادهاند. این شرکتها از اینکه ماینرها محصولاتشان را خریداری نکنند نگرانند، چراکه بیت مین با هزینهای کمتر دستگاه بهتری برای استخراجکنندگان فراهم خواهد کرد. تا به الان اتریوم آخرین ارز دیجیتالی است که بیت مین اقدام به ساخت دستگاه استخراج برای آن کرده است.
نیم نگاهی به هوش مصنوعی
با این حال شرکتهای سازنده کارتهای گرافیک آنقدرها هم نگران نیستند. برای مثال AMD این اطمینان را به سرمایهگذاران داده است که با ارزهای دیجیتال یا بدون آنها، این شرکت کسبوکار خود را برای کامپیوترهای شخصی، صنعت بازی و پایگاههای داده حفظ خواهد کرد.
در حالی که هم شکست و هم ادامه حیات این شرکتها محتمل به نظر میرسد، و با استفاده روزافزون وسیلههای الکترونیکی از تراشههای گرافیکی، میتوان نتیجه گرفت که لزومی ندارد بیت مین تنها در حوزه ارزهای دیجیتال و ساخت دستگاههای استخراج فعالیت داشته باشد و میتواند با وجود انگیزههای ژئوپلیتیکی فعلی چین، بیرون از این حوزه نیز سود خوبی کسب کند.
به نظر میرسد بیت مین از این ماجرا کاملا آگاه است. در امیدنامه IPO از علاقه بیت مین برای ورود به دیگر حوزههای تکنولوژی و در صورت لزوم ایستادن در برابر اقدامات حکومت چین در رابطه با ممنوعیت ICOها، ارزهای دیجیتال و فعالیتهای استخراج مطالبی آمده است و هدف بیت مین را تبدیل شدن به یک ابرکامپیوتر که با هوش مصنوعی کار میکند، عنوان کرده است.
همچنین بخوانید: مروری بر داستان ارزهای دیجیتال در کشور چین
از نظر بیت مین استفاده از روشهای یادگیری ماشین با شبکههای عصبی در ظرفیت پردازشی تراشههای گرافیک در حوزه ارزهای دیجیتال و حوزههای دیگر تاثیرگذار خواهد بود؛ همانطور که از این قابلیت در محصول BM1680 استفاده شده است.
بیت مین همچنین ادعا کرده است که تراشههای هوش مصنوعی این شرکت در مقایسه با قدرت محاسباتی تراشههای هوش مصنوعی گوگل نتایج خوبی داشتهاند.
بیت مین تیم ۵۰۰ نفرهای در بخش تحقیقوتوسعه دارد که بر روی ساختارهای پلتفرم، توسعه الگوریتمها، توسعه نرمافزار و سختافزار کار میکنند. این شرکت از یافتههای تحقیقاتی موسسات آکادمیک و شرکتهای تکنولوژی همیشه استفاده کرده است تا در زمینه هوش مصنوعی هم به یک پیشگام تبدیل شود.
اولین قدمی که بیت مین در این زمینه انجام داده خرید شرکت رباتیک لوبوتک و ارائه ربات Luo Xiaodou بوده است.
[سهام 18 میلیارد دلاری بیت مین (Bitmain) در سپتامبر عمومی میشود !]
منبع: coindesk
دیدگاه تان را بنویسید