رابرت شیلر، برنده جایزه نوبل: بیت کوین اشتیاقی فراگیر است
آنسوی مسائل اقتصادی، بیت کوین یک «حرکت اجتماعی» است که فرای «مرزها و نسلها» حرکت میکند. این را برنده جایزه نوبل، آقای رابرت شیلر، در مصاحبه با بلومبرگ در ۲۶ ژوئن عنوان کرد.
آنسوی مسائل اقتصادی، بیت کوین یک «حرکت اجتماعی» است که فرای «مرزها و نسلها» حرکت میکند. این را برنده جایزه نوبل، آقای رابرت شیلر، در مصاحبه با بلومبرگ در ۲۶ ژوئن عنوان کرد.
آقای شیلر که به عنوان پروفسور برجسته اقتصاد دانشگاه ییل (Yale University) مشغول است، عنوان کرد که جمعیت آماری بیت کوین که از محبوبیت آن به خاطر توانایی پاسخ به نیازهای جدید ناشی میشود، کاهش نخواهد یافت.
شرق آمریکا کمتر از غرب به آن توجه میکند، سیلیکون ولی(Silicon Valley) شدیدا علاقهمند به این حوزه است. این یک حرکت اجتماعی است. این شیوع یک شوق و باور بین مردم است. احتمالا یک حباب باشد اما ارزش آن هیچوقت از بین نخواهد رفت.
وقتی به این نکته توجه میکنیم که «نظریههای رمزنگاری جذابی» در حال ساخته و پرداخته شدن توسط محققان علوم کامپیوتر در صنعت نوظهور ارزدیجیتال است، ایده های مهیج ارزهای دیجیتال نیز نظرات مردم را با تفکر «سریع پولدار خواهم شد»به خود جلب خواهد کرد.
آیا میدانید در داخل لپ تاپ شما چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ میلیونها داستان جذاب درباره مهندسان برجستهای که چیزی از آنها نشنیدهایم. دلیلش هم این است که آنها بخشی از یک حباب نیستند.
[رابرت شیلر، برنده جایزه نوبل: بیت کوین اشتیاقی فراگیر است]
اصطلاح «حباب» برای بیت کوین، با توجه به گفتههای آقای شیلر، نمیتواند شامل فرازونشیبهای آن در طی سالیان گذشته باشد.
با توجه به سقوط ۸۷ درصدی ارزش بیت کوین در نوامبر سال ۲۰۱۳ و دیگر فرازونشیبهای آن تاکنون آقای شیلر با طعنه گفت :
لاله ها (اشاره به حباب گل لاله) هنوز ارزشمندند، حتی بعضی از آنها گرانتر از بقیهاند.
آقای شیلر در ادامه بیت کوین را یک «پدیده اجتماعی قابل توجه» خواند که در مقایسه با دیگر حبابهای تاریخی، فضای بیشتری برای بقا و رشد در ادامه خواهد داشت.
به راستی که بیت کوین از «زندگی بعد از مرگ» خود در حال لذت بردن است در حالی که منتقدان آن هر روزه مرگ این ارزدیجیتال را اعلام میدارند.
با این حال یک تجزیهوتحلیل آماری خوب در زمینه ارزدیجیتال میتواند نظر آقای شیلر را در رابطه با خواستگاه اجتماعی ارز دیجیتال رد و یا تایید کند.
در این زمینه دو مورد تحقیق توسط LendEDU و Finder انجام شده که نشان میدهد بیشتر دارندگان ارزدیجیتال جزو «نسل هزاره(Millennials)» و «نسل ایکس(Generation X)» میباشند. هر چند هیچکدام یک از این مطالعات، نمونه های آماری دقیقی که بیانگر یک جامعه باشد را دارا نیستند.
منبع: cointelegraph
دیدگاه تان را بنویسید