پیشرفت دنیای امروز مرهون تکنولوژی است. اما آیا این تمام ماجراست؟ تکنولوژی و پیشرفت روزافزون آن در کنار خوبیهایش میتواند آثار مخربی نیر بر دنیای ما و محیط زیست داشته باشد. بلاک چین میتواند این واقعیت را عوض کند.
تصور یک دنیای بدون خودرو، اینترنت و یا تصفیهکننده هوا دشوار بنظر میرسد. تکنولوژی بر دنیای ما و کسانی که محیط زیست را برهم میزنند، تأثیر شگرفی داشته است.
امروزه انسانها به لطف پیشرفت تکنولوژی در امور پزشکی عمر طولانیتری دارند. آنها میتوانند در هرجای دنیا و به هر شکلی که میخواهند سکونت داشته باشند و قادر به انجام کارهایی هستند که تا ۳ دهه پیش غیرممکن بنظر میرسید. و البته اینطور که بنظر میرسد پیشرفت تکنولوژی قرار نیست به این زودی ها دست از حرکت باز دارد. با وجود اینکه تکنولوژی تواناییهای ما را بالا برده است و ما را به سمت زندگی کاملتر سوق میدهد، اما هزینههایی نیر به همراه داشته است.
یکی از بزرگترین پیشرفتهای تکنولوژی در تاریخ بشر اختراع برق بود. حالا که صدها سال از اختراع آن میگذرد، تقریبا هرآنچه که انجام میدهیم وابسته به برق است و هر چه بیشتر میگذرد، نیاز ما به آن بیشتر و بیشتر میشود. شوربختانه، تولید این انرژی که زندگی بهتری را برای ما به ارمغان میآورد میتواند برای محیط زیست خطرآفرین باشد. بیشتر نیروی برق ما توسط منابع تجدید ناپذیر که موجب آلودگی آب و هوا میشوند تأمین میشود.
هر چه نیاز ما به تولید برق بالاتر برود متقابلا آسیب به سیاره ما هم بالا خوهد رفت. با وجود اینکه ما زندگی خودمان را دوست داریم اما حاضر به کنار گذاشتن تجملاتی که با برق تأمین میشوند نیستیم.
پس چاره کار کجاست؟ اگر این انرژی برای محیط زیست خطر آفرین باشد، چه کاری از دست ما ساخته است؟
استفاده از بلاکچین؛ تکنولوژی دیگری که خود نیاز به مصرف برق و انرژی بالایی دارد. وقتی یک تکنولوژی با قدرت بلاکچین با پروژههای نوظهوری چون GEAR که به سوی تعامل بیشتر با محیط زیست گام برمیدارند، ادغام میشوند، داشتن اکو سیستمی پایدارتر و رسیدن به دنیایی پاکتر شدنی است. در ادامه خواهیم گفت که چگونه بلاکچین میتواند همان ناجی باشد که سیاره ما منتظرش است.
پاکسازی فضای استخراجمیتوان گفت بلاکچین پایه و اساس هیاهوی برخواسته از ارز دیجیتال است، که البته کم کم دارد عرصه را بر اسکانسها کاغذی تنگ میکند. انرژی مورد نیاز برای تولید و استخراج ارزهای دیجیتال بسیار بالاست، و بیشتر مزرعههای استخراج کنونی توسط برق به فعالیت میپردازند که این برق نیز توسط منابع تجدید ناپذیر و دخیل در ایجاد گازهای گلخانهای (ذغال سنگ، سوختهای مبتنی بر نفت خام و دیگر سوختهای فسیلی) تأمین میشود.
اما اگر این مزرعههای استخراج جای خودشان را به مجموعهای تجدید پذیر که بصورت یک سیستم «حلقه بسته» کار میکنند و منبع آنها توسط مزارع تولید انرژی سبز تأمین میشود بدهند چه میشود؟ اساسا، بلاکچین میتواند بدون اثر گذاشتن بر محیط زیست ما به پیشرفت خود ادامه دهد. دنیای ما قادر است بدون آسیب رساندن به آب و هوای زمین به اختراعات و ساختههای جدید خود بپردازد. این نه تنها عالی بنظر میرسد، که باید مسئولیت نهایی افرادی باشد که در حیطه ارز دیجیتال و پروژه بلاکچین مشغول به کار هستند.
هیچ چیز نمیتواند منکر این واقعیت باشد که ما برای ادامه حیات به انرژی بیشتری نیاز داریم، خصوصا که با پیشرفت تکنولوژی این امر پررنگتر جلوه میکند. تولید و استخراج ارزهای دیجیتال نیازمند نیروی برق بسیار بالا (و رو به افزایش) است. هیچکس نمیخواهد مانع پیشرفت علم و تکنولوژی بشود اما باید اقدامی مناسب در راستای حفاظت از محیط زیست صورت گیرد. چنان که بلاکچین وعده از تصاحب نوآوری و تکنولوژی میدهد، بهتر است در این راه به انرژی پاک و روشهای سازگار با محیط زیست روی بیاورد.
تولید انرژی پاک به یکی مأموریتهای GEAR تبدیل شده است. پایهگذران این کمپانی، تصمیم گرفتهاند تا فعالیتشان را وقف تولید و پیشرفت جهانی انرژی پاک و ارتقا سلامت محیط زیست کنند.
ویک پتینک، نایب رئیس GEAR میگوید:
زمینه فعالیت ما در چند سال گذشته احیا منابع بوده است، بدین معنی که ما بدنبال آن هستیم تا یک صنعت ناسالم که با استخراج منابع زمینی سر و کار دارند را در اختیار بگیریم و آن منابع را دوباره به زمین بازگردانیم. درآمد حاصل از پروژه GEAR خرج ساخت و تولید منابع مرتبط با انرژی پاک از جمله انرژیها خورشیدی، باد، جزر و مد و زیستتوده خواهد شد.
تحقیق و توسعه انرژی پاکخلق پروژهای خودپایدار در دنیای بلاکچین اولین قدم بسوی محصولات و پروژههای آتی در حیطه منابع تجدید پذیر است. قدم بعدی باید این باشد که پروژههای آینده بخشی از درآمد خود را به تحقیق و توسعه در خصوص انرژی پاک و همچنین ابتکارات نوین در زمینه منابع تجدید پذیر مانند استفاده از منابع زود بازده، بکار بردن تکنولوژهای روز تجدیدپذیر و قابل بازیافت، اختصاص دهند.
این دقیقا همان کاریست که پروژه بلاک GEAR قصد انجامش را دارد. و به همین دلیل است که این پروژه توجه اشخاص مشهور مثل «لری کینگ» را به خودش جلب کرده ست. وی هماکنون یکی از اعضای مشاورهدهنده پروژه GEAR است. او میگوید:
دوران طلایی سوختهای فسیلی رو به پایان است، آنها ما را در پخت و پز غذا، تأمین نیازهای خانگی و سفر به دور دنیا یاری کردهاند. ما از منابع زمینی برای ادامهی حیاتمان استفاده کردهایم و حالا تنها با بازگردانی این منابع به زمین است که میتوانیم به پیشرفت در زندگی ادامه دهیم.
پروژه GEAR قرار است با بی نیاز کردن کردن ارزهای دیجیتال از سوختهای فسیلی آن را سرپا نگه دارد و به توسعه و پیشرفت آن کمک کند. همچنین قصد دارد در آینده با استفاده از اهرم پیشرفت روزافزون ارزهای دیجیتال، بهرهوری از انرژی پاک و منابع تجدید پذیر را ارتقا دهد و از این طریق سرمایه مورد نیاز خود برای بکارگیری انرژی پاک در مقیاسهای بزرگتر را تأمین کند. هدف GEAR به سرانجام رساندن انرژی بینهایت است.
بلاکچین و ارزهای دیجیتال راه را برای انقلاب صنعتی نسل حاضر هموار کردهاند، و ما اگر قرار است مسئولیت پیشرفت این راه را به «نسل هزاره» بسپاریم باید هر آنچه در توان داریم را برای سر پا نگه داشتن آن بکار ببندیم.
ما تنها یک سیاره برای زندگی داریم. و در عین آن که باید با تمام وجود به پیشرفت و موفقیت خود ادامه دهیم، اما مراقبت از محیط زیست را باید برای خودمان و نسلهای آینده در نظر داشته باشیم. ارزهای دیجیتال که بر پایه بلاکچین کار میکنند، یکی از بزرگترین تحولاتیست که بشر در طول تاریخ به خودش دیده است و این تازه شروع راه است. از طرفی رشد و پیشرفت ارز دیجیتال چشم دنیا را بر روی این واقعیت، که انرژی مورد نیاز تولید آن توسط منابع تجدید ناپذیر و برهمزننده آب و هوای زمین تأمین میشود، بسته است. این مشکلیست که هرروز وخیمتر میشود، و تنها نمونهای از افزایش نیازهای انرژی محور انسانهاست.
اما در این بین یک کمپانی نوپا به نام GEAR، بدنبال تغییرهمه اینهاست. در واقع، آنها تلاش میکنند تا ثابت کنند بلاکچین نه تنها توانایی بالا بردن کیفیت زندگی ما از هر منظری را داراست، که میتواند این امر را بدون آلوده کردن زمین به انجام برساند.
تنها میتوان امیدوار بود که پیشرفت آنها (GEAR) توجهات بیشتری را به سمت روی آوردن به انرژی پاک در تمام صنایع به همراه داشته باشد و وضعیت کنونی را در این زمینه ارتقا بخشد.
منبع: forbes