دوبی در صدد تبدیل شدن به پایتخت بلاک چین جهان !

درحالی‌که در کشور درباره فناوری بلاک چین هنوز شبهه و تردید وجود دارد مقام‌های دوبی برنامه بلند‌مدتی برای این فناوری چیده‌اند.

لینک کوتاه کپی شد
 

درحالی‌که در کشور درباره فناوری بلاک چین هنوز شبهه و تردید وجود دارد مقام‌های دوبی برنامه بلند‌مدتی برای این فناوری چیده‌اند.

به نقل از روزنامه ایران؛ بلاک چین در چند سال آینده تحول شگرفی را در دنیا ایجاد می‌کند و اگر خود و ساختار خود را منطبق با این تغییرات نکنیم، دوباره در عرصه رقابت فناوری و فرهنگ بازنده خواهیم بود.

این جملات چند‌ماه قبل وزیر ارتباطات به خوبی اهمیت بلاک چین در آینده دنیای فناوری را نشان می‌دهد. اما درحالی‌که در داخل کشور هنوز درباره نحوه برخورد با بلاک چین تردید و شبهه وجود دارد مقام‌های دوبی اعلام کرده‌اند که قصد دارند تبدیل به نخستین شهر بر پایه بلاک چین شوند.

براساس گزارش‌های منتشر شده دوبی قصد دارد تبدیل به پایتخت فناوری بلاک چین در جهان شود و از این طریق سرمایه هنگفتی را بار دیگر در این منطقه جذب کند. بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، دوبی در قالب پروژه‌ای با عنوان Blockchain Business Registry برای کمک به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان در مراحل مختلف از اخذ مجوزها گرفته تا راه‌اندازی و مدیریت کسب و کار، از بستر بلاک چین استفاده خواهد کرد.

بلاک چین، پایگاه داده توزیع شده و مبتنی بر اجماع است که به‌صورت مستمر فهرستی از رکوردها (رده‌ها) را که هرکدام به گزینه‌های قبلی فهرست ارجاع می‌دهند، حفظ می‌کند و بدین وسیله در مقابله با تضعیف یا بازنگری غیرمجاز تقویت می‌شود.

فاز آزمایشی این پروژه در منطقه‌ای موسوم به «پارک فناوری» پیاده‌سازی‌ می‌شود. دوبی که لقب «شهر آینده» را برای خودش انتخاب کرده قصد دارد آینده اقتصادی‌اش را بر پایه پلتفرم بلاک چین بنا کند و ارائه ارز دیجیتال emCash در امارات هم نخستین گام در این مسیر طولانی بوده است.

مقام‌های امارات می‌گویند با توجه قابلیت‌های بلاک چین در ایجاد شفافیت مالی و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی در موارد دیگری نظیر ثبت ورود و خروج، صدور ویزا، معاملات املاک و… نیز به استفاده از این فناوری روی آورده‌اند. ایران و تأخیر همیشگی «بلاک چین‌»ها یا سیستم‌های بلاک چینی یکی از جدیدترین سامانه‌های فناورانه در جهان است که ضمن ارتباط دادن کاربران به یکدیگر، امنیت بالایی دارد، سریع است و دست‌کم تا امروز هیچ راهی برای هک آن پیدا نشده است.

با همین سیستم است که خیلی از داده‌های حساس در سطح جهان – از پول‌های دیجیتال گرفته تا داده‌های رمزگذاری‌شده- ارسال و دریافت می‌شوند.

بلاک چین آن قدر مهم است که به اعتقاد بسیاری می‌تواند اینترنت جدید را در جهان بسازد اما آنطور که محمد جواد آذری جهرمی به تازگی در همایش سالانه بانکداری الکترونیک گفته بود «خیلی از مسئولان نیز هنوز با این مفاهیم آشنا نیستند».

تعلل در این رابطه در حالی صورت می‌گیرد که کشورهای دیگر به‌صورت پیشتازانه در حال آماده شدن برای «انقلاب بلاک چین» هستند. ارزهای دیجیتال تنها یکی از بخش‌های فناوری بلاک چین به‌حساب می‌آیند. در این فناوری با وجود کاربران متعددی که به‌طور همزمان داده‌هایی را ثبت و اصلاح می‌کنند و ممکن است که آن داده‌ها با هم تداخل داشته باشند، شبکه قادر به حفظ یکپارچگی محتوای پایگاه داده‌ است. با توجه به ساختار داده‌ای رمزنگاری شده که بلاک چین داراست یکپارچگی بدون هیچ کنترل‌‌کننده مرکزی حفظ می‌شود. با ذخیره داده‌ها در سراسر شبکه، بلاک چین خطراتی را که با ذخیره داده‌ها به‌طور مرکزی نگه داشته می‌شوند حذف می‌کند.

دیدگاه تان را بنویسید