چرا دستگاه‌های استخراج ASIC برای آینده اتریوم خطرناک هستند؟Reviewed by محمد آذرنیوار on May 12Rating: 5.0

تا کنون، تنها سخت افزاری که برای استخراج به صرفه اتریوم استفاده می‌شد، کارت گرافیک یا GPU بود.

این موضوع می‌تواند با ورود دستگاه‌های قدرتمند ASIC تغییر کند. بیت کوین هم زمانی فقط با CPU استخراج می‌شد، اما این روزها ماینرها به جز دستگاه‌ها و سخت افزارهای ASIC از چیز دیگری استفاده نمی‌کنند.

برای اتریوم داستان تفاوت دارد. توسعه دهندگانی که سال‌ها برای اتریوم زحمت کشیده‌اند، این روزها به شدت نگران آینده اتریوم با ورود ASICها هستند.

چرا توسعه دهندگان اتریوم نگران این موضوع هستند؟

اول از همه، نگاهی کوتاه به شرایط استخراج یک ارز دیجیتال و علت انجام آن توسط مردم می‌اندازیم.

وقتی شخصی در حال استخراج ارزهای دیجیتال است، در حقیقت او کامپیوترهای خود را در اختیار شبکه قرار می‌دهد تا تراکنش‌های آن را تأیید کنند. تأیید این تراکنش‌ها با حل معادلات ریاضی فوق‌العاده پیچیده انجام می‌گیرد. این معادلات بسیار زیاد هستند و رایانه‌های ماینرها تنها جزء ناچیزی از کار شبکه را بر عهده گرفته‌اند. هزاران رایانه و سخت افزار در سراسر جهان برای انجام این کار فعال هستند.

در آخر، تراکنش‌های تأیید شده وارد بسته‌هایی به نام بلاک می‌شوند و این بلاک‌ها در بلاک چین به صورت پیوسته قرار می‌گیرند. هر شخصی که به شبکه یک ارز دیجیتال وصل می‌شود، اصطلاحاً نود (Node) یا گره نامیده می‌شود. بلاک چین بین تمام نودهای شبکه توزیع می‌شود و داده‌های ثبت شده آن قابل تغییر یا هک نیستند. به همین دلیل به عنوان مثال نمی‌توان مانع از یک تراکنش شد و یا مالکیت بیت کوین‌های یک فرد را تغییر داد.

نگهداری شبکه و تأیید تراکنش‌ها نیاز به ایجاد انگیزه دارد. هیچ گربه‌ای محض رضای خدا موش نمی‌گیرد. به طور خلاصه و بدون جزئیات فنی به استخراج کنندگان یا همان ماینرهایی که شبکه را می‌گردانند، به ازای تأیید تراکنش‌ها، واحد‌های ارز دیجیتال تولید شده آن شبکه تعلق می‌گیرد که نوعی کسب درآمد است.

طی دو سال اخیر، با توجه به افزایش قیمت ارزهای دیجیتال و عدم کار فیزیکی،‌ ماینر بودن به یک شغل هیجان انگیز و اغلب پر سود تبدیل شده است.

ابتدای کار استخراج با یک کامپیوتر معمولی امکان پذیر بود اما این روزها با گستردگی شبکه‌های ارزهای دیجیتال و سختی استخراج، نیازمند سخت افزارهای تخصصی قدرتمند خواهید بود.

کارت‌های گرافیک و دستگاه‌های ASIC
چرا دستگاه‌های استخراج ASIC برای آینده اتریوم خطرناک هستند؟

یک سیستم استخرج مبتنی بر کارت گرافیک کوچک

 

تا به اینجا بهترین راه استخراج اتریوم، استفاده از کارت‌های گرافیکی بوده است. شرکت‌های Nvidia و AMD از فروش کارت‌های گرافیک مخصوص استخراج، میلیون‌ها دلار سود کسب کرده اند. ماینرها با استفاده از چندین کارت گرافیک اقدام به استخراج اتریوم می‌کنند.

اما کارت‌های گرافیک به اندازه ASICها قدرتمند نیستند.

کلمه ASIC مخفف Application-specific integrated circuit به معنای مدارهای مجتمع با کاربرد خاص است. به عبارت دیگر، یک تراشه ASIC یک هدف یا استفاده خاص طراحی شده است.

با توجه به این موضوع، یک ASIC برای هر دستگاهی استفاده شود اما امروزه کاربرد اصلی این ایده را در دستگاه‌های استخراج می بینیم.

این دستگاه‌ها و تراشه‌ها قدرتی چندین برابر کارت گرافیک دارند و از نظر میزان مصرف برق، فضا و گرمایش، بسیار کارآمد تر هستند.

مدل‌های متنوعی از دستگاه‌های ASIC تولید و به بازار عرضه می‌شوند. دستگاه‌ها اغلب برای یک الگوریتم استخراج خاص تولید می‌شوند به عنوان مثال بیت کوین و لایت کوین هر کدام با یک سری از مدل‌های مخصوص قابل استخراج‌ هستند و قیمت‌ آن‌ها متغیر است.

شرکت بیت مین که بزرگترین تولید کننده دستگاه‌های استخراج حال حاضر جهان است، به تازگی قصد عرضه دستگاه‌های ASIC استخراج اتریوم را دارد.

نگرانی توسعه دهندگان اتریوم

چرا دستگاه‌های استخراج ASIC برای آینده اتریوم خطرناک هستند؟

توسعه دهندگان اتریوم از این خبر به شدت ابراز نگرانی کرده اند که ممکن است اهداف اتریوم زیر سوال رود.

یکی ترس‌هایی که گریبان توسعه دهندگان اتریوم را گرفته این است که ماینرهای معمولی و غیرحرفه ای استفاده کننده از کارت گرافیک، آرام آرام کنار خواهند رفت. با استفاده گسترده از دستگاه‌های ASIC، به طور خودکار سختی استخراج و رقابت برای تولید کوین‌های جدید افزایش می‌یابد و ماینرهای ضعیف از دور خارج می‌شوند.

کنار رفتن ماینرهای کوچک موجب می‌شود تا شبکه به سمت تبدیل شدن به سیستم‌های متمرکز حرکت کند و تمرکز زدایی آن روز به روز کمتر شود.

به گزارش بلومبرگ، عرضه ASIC و فعالیت آن ها باعث می‌شود که اعتقادات به این ارز کاهش پیدا کند و ارزش آن هم به طبع آن کم می‌شود. افتادن انحصار استخراج به دست غول‌های ثرومتمند نگرانی اصلی توسعه دهندگان اتریوم است. از طرف دیگر برخلاف کارت‌های گرافیک، دستگاه‌های ASIC به صورت محدود تولید می‌شوند و هر کسی نمی‌تواند یکی از آن‌ها را داشته باشند.

چرا ASICها بیت کوین را تهدید نکردند؟

چرا دستگاه‌های استخراج ASIC برای آینده اتریوم خطرناک هستند؟

بیت کوین و اتریوم تفاوت‌های زیادی دارند. ساختار و اهداف آن‌ها کاملا متفاوت است.

بیت کوین اولین ارز دیجیتال بود که با هدف ایجاد بستری برای پرداخت‌های الکترونیکی بدون واسطه طراحی شد و توسعه دهندگان اولیه آن ناشناس هستند.

اتریوم اما اهداف دیگری دارد. اتریوم تنها یک روش پرداخت نیست بلکه بستری کلی برای هوشمند سازی تمام فرایندها با استفاده از تمرکززدایی را ارائه داده است. از طرف دیگر توسعه دهندگان اولیه اتریوم شناخته شده هستند و می‌توانند از پروژه خود دفاع کنند.

برای اتریوم که می‌خواهد هوشمند سازی را در کل فرایندها عملیاتی کند، انحصار استخراج یک آفت جدی است. اگر انحصار استخراج به دست تعداد کمی از شرکت‌های بزرگ بیافتد، تمرکز زدایی فرایندها معنا نخواهد داشت زیرا این شرکت‌ها به یکی از بازیگران اصلی تبدیل می‌شوند و دوباره شاهد قدرت نمایی واسطه‌ها خواهیم بود.

برای بیت کوین که از آن به عنوان طلای جدید یاد می‌شود، با توجه به هدفش و سختی بسیار زیاد استخراج، ASIC خیلی غیر منطقی نیست.

دیدگاه تان را بنویسید