اصولا از آفریقا انتظار نمیرود که بازار بزرگ ارزهای دیجیتال باشد، اما انگار یک سری از عوامل دست به دست هم داده اند تا اوضاع برخلاف انتظار پیش برود. یعنی آفریقا بستری برای یک بازار بزرگ تر باشد! با توجه به زیرساخت ضعیف بانکداری آن، همواره مسائل خاصی پیرامون آفریقا و بخش بانکی این قاره وجود داشته است. از این رو پذیرش ارزهای دیجیتال میتواند آفریقا را جذب و قدرتمند کند.
اکنون اوضاع تغییر کرده است،
در newsbtc خواندم که عوامل مختلفی در این تغییر تاثیرگذارند، برای نمونه: افزایش سواد تکنولوژیکی مردم و فشارهایی که تورم حاصل از فعالیت بانک های مرکزی به جامعه وارد میکند.
تنها در سالی که گذشت، افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال منجر به راه اندازی حداقل ۱۵ مرکز تریدینگ در آفریقای جنوبی شد. همزمان با رشد بی سابقه قیمت بیت کوین در اواخر سال گذشته، حجم معاملات در بازار های همتا به همتا نیز افزایش یافت.
دولت آفریقای جنوبی نیز در پاسخ به شرایط موجود اقداماتی به عمل آورده است، بانک مرکزی آفریقا برای اینکه بلاک چینِ پلتفرم Quorum (متعلق به جیپیمورگان) را در پرداخت ها و نقل و انتقالات بین بانکی امتحان کند، برنامه ای را به اجرا درآورده است.
بر اساس یک بیانیه رسمی که در تاریخ ۱۳ فوریه منتشر شد، بانک مرکزی آفریقای جنوبی (SARB) برنامه ای را به وجود آورده که با استفاده از فناوری فینتک و به منظور کشف اثبات مفهوم (PoC)، روی پروژه (Khokha) متمرکز خواهد بود.
چرا بازار ارزهای دیجیتال در آفریقا پررونق است؟اولا، با توجه به وضعیت کشورهای مختلف در آفریقا، این قاره آماده پذیرش ارزهای دیجیتال است. یعنی، با در نظر گرفتن تورم اقتصادی شدیدی که بر فضای کشورهای زیمباوه، سودان جنوبی، و نیجریه حاکم شده می توان گفت که شرایط آفریقا برای ورود ارزهای دیجیتال کاملا مساعد است.
ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند، و به خاطر همین ویژگی طرفداران زیادی دارند. این ویژگی باعث می شود که ارزهای دیجیتال جایگزین مناسبی برای پول های اعتباری (فیات) باشند، که به لطف سیاست های فجیع بانکی از خط خارج شده اند.
دوما، استفاده روزافزون کشورهای آفریقایی از فناوری های روز دنیا و علوم رایانه باعث می شود که فناوری ارزهای دیجیتال راحت تر خود را در میان مردم جا کند. همواره کسب و کارهای مرتبط با بلاک چین در آفریقا توسعه داده می شوند، برای نمونه شرکت BitPesa در کنیا.
بیتپسا یک پلتفرم پرداختی با هفت کیف پول موبایل است که با استفاده از خدمات آن امکان ارسال وجه به ۶۰ بانک در اطراف آفریقا وجود دارد.
سوما، احتمال تنظیم مقررات دولتی که اخیرا خبر آن بازار ارزهای دیجیتال را آشفته کرده است، در حال حاضر در آفریقا کم است. در حالی که دولت ها و سازمان های مختلف در مورد ریسک سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال هشدار داده اند، تنظیم کنندگان آفریقایی نسبت به ترید در صرافی ها سیاست عدم مداخله را در پیش گرفته اند.
و در نهایت اینکه خارج از این قاره، کشورهای دیگری نیز برای حل مشکلات اقتصادی خود دست به دامان ارزهای دیجیتال شده اند. اخیرا ونزوئلا ارز دیجیتال خود تحت عنوان «پترو» را به بازار عرضه کرده است.
جای دیگر در کوین تلگراف به مقاله ای در مورد آفریقا و ارزهای دیجیتال برخوردم. در این مقاله نوشته شده بود که ارزهای دیجیتال می توانند آفریقا را به سمت جلو پیش ببرند. به طور کلی بازار ارزهای دیجیتال در آفریقا آرام آرام ریشه می گیرد و آفریقا روش متعادلی نسبت به آن اتخاذ می کند.
بسیاری فکر می کنند که فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال می تواند به بخش های مختلف اقتصاد آفریقا کمک کند. شاید به همین خاطر است که می گویند: «بازار ارزهای دیجیتال در آفریقا گرم است!»