مقامات بانک مرکزی اروپا (ECB) و مسئولینی از ۲۵ بانک مرکزی دیگر از کشورهای مختلف با مقامات لیبرا دیدار میکنند تا خطرات این پروژه در خصوص ثبات مالی را مورد بررسی قرار دهند.
بهگزارش «کوین تلگراف» و بهنقل از بخش اقتصادی روزنامه «تایمز»، این ملاقات امروز (۲۵ شهریور) میان نمایندگان لیبرا و کمیته پرداختها و زیرساختهای (CPMI) بازار صورت میگیرد. کمیته پرداختها و زیرساختهای بازار یکی از بخشهای وابسته به بانک تسویه حسابهای جهانی است که بهعنوان عضوی از هیئت ثبات اقتصادی فعالیت میکند و وظیفه تعیین استانداردهای حوزه بانکی و مالی را بر عهده دارد.
این کمیته متشکل از ۲۸ عضو بانکی است که در میان آنها بانک مرکزی انگلستان، بانک فدرال آلمان و فدرال رزرو نیویورک نیز حضور دارند.
در گزارش آمده است که از زمان اعلام انتشار لیبرا که ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد) انجام شد، این اولین تقابل جدی میان بنیانگذاران لیبرا و سیاستگذاران جهانی است.
بانک مرکزی اروپا خود به دنبال عرضه یک ارز دیجیتال است«بنو کوری» که گفته میشود ریاست نشست بازل را عهده دار است، پیشتر گفته بود که احتمال تایید فعالیت لیبرا در اتحادیه اروپا توسط هیئت تصمیم گیرنده، بسیار بالاست.
کوری ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریور) در نشست وزرای اقتصاد در هلسینکی گفته بود که وقت آن رسیده تا قانونگذاران نقطهنظر ما در خصوص یک ارز دیجیتال که توسط بانکهای مرکزی عرضه میشود را جدی بگیرند. بهگفته رویترز این اظهارنظر آقای کوری میتواند چراغ سبزی برای عرضه این ارز توسط بانک مرکزی اروپا باشد.
طبق صحبتهای کوری، بانک مرکزی اروپا، پیش از عرضه لیبرا، بر روی پروژه ارز دیجیتال خود کار میکرده که اخبار چندانی از آن به بیرون درز نکرده است. «برونو لومر»، وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه، ضمن تصریح صحبتهای خود در خصوص نگرانیهایی که پیرامون لیبرا وجود دارد گفت که ماه آینده با همتایان خود در خصوص انتشار «یورو کوین»، به بحث و گفتگو خواهد نشست.
پیشتر بانک تسویه حسابهای بینالمللی هشدار داده بود که خدمات مالی شرکتهای بزرگی مانند فیسبوک، گوگل و آمازون ممکن است باعث به وجود آمدن خطراتی تازه برای حوزه بانکی شود.
۱۳ سپتامبر، «توماس هیلمن»، از اعضای پارلمان آلمان، اعلام کرد که دولت این کشور پروژه لیبرا را ممنوع میکند. وی در ادامه تصریح کرد که مقامات آلمان برنامهای برای اعطای مجوز به هیچ سکه با ثبات (استیبل کوین) خصوصی ندارند.