برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرده است که اروپا باید به فکر ارز دیجیتال مخصوص خودش باشد.
بهنقل از «کوین تلگراف» و بر اساس مصاحبه او که روز گذشته (۲۲شهریور) با خبرگزاری رویترز انجام داد، ضمن ابراز نگرانی خود نسبت به برنامه «لیبرا»، ارز دیجیتال فیسبوک، اعلام کرد که برای رقابت با این ارز، اروپا باید ارز دیجیتال مخصوصی برای خودش بسازد.
وی طی نشست وزرای اقتصاد کشورهای اروپایی که در هلسینکی فنلاند برگزار شد به خبرنگاران گفت که ماه آینده با همتایان خود نسبت به امکان عرضه یک ارز دیجیتال عمومی در اروپا به بحث و تبادل نظر خواهد پرداخت.
او همچنین به تصریح نگرانیهای خود نسبت به سکه باثبات (استیبل کوین) لیبرا پرداخت و اعلام کرد که این ارز میتواند برای مصرف کنندگان و ثبات اقتصادی خطر آفرین باشد و حتی حاکمیت کشورهای اروپایی را نیز زیر سوال ببرد.
لومر در ادامه گفت که کشورهای اروپایی را ملزم کرده تا اقدامات جدیتری نسبت به کاهش هزینههای تراکنشهای برون مرزی صورت دهند.
بهگزارش رویترز از سال ۲۰۱۷ امکان تراکنشهای آنی در حوزه یورو ایجاد شده اما تا به اینجا تنها نیمی از بانکهای کشورهای حوزه یورو به استفاده از آن اقدام کردهاند؛ از اینها گذشته این پروژه بیشتر بر روی پرداختهای داخلی تمرکز دارد.
اروپا بر سر دو راهیعلاوه بر طرحهای پیشنهادی، لومر گفت که اروپا باید رویکرد خود را در خصوص مسئله قانونگذاری ارزهای دیجیتال در سطح اروپا تغییر دهد.
وی ضمن اشاره دوباره به مخالفت خود نسبت به کسب مجوز عرضه لیبرا در اتحادیه اروپا گفت که وضعیت فعلی بیشتر شبیه به یک برزخ است و باید با ایجاد چهارچوبی قابل اتکا و متعارف، به اصلاح آن پرداخت. به گفته لومر بحثهای طولانی بر سر اینکه ارزهای دیجیتال اوراق بهادار، روشهای پرداخت یا سهاماند باعث شده تا این وضعیت برای این حوزه به وجود بیاید.
سخنگوی کمیسیون اروپا ضمن اشاره به نبود قطعیت در قانونگذاری در صحبتهایش با رویترز گفت:
با وجود در دسترس قرار داشتن اطلاعات عمومی در لیبرا، در حال حاضر نمیتوان به طور دقیق گفت که کدام یک از قوانین اتحادیه اروپا بر روی آن اعمال میشوند.
طبق گزارشهای روز گذشته، لومر به صراحت اعلام کرد:
نگرانیها در خصوص پروژه فیسبوک که مدتهاست از میان نرفتهاند این پیام را برایمان به دنبال دارند که در شرایط فعلی نمیتوان مجوز توسعه لیبرا در خاک اروپا را صادر کرد.
وی پیشتر گفته بود که خواهان نوعی ضمانت از جانب فیسبوک است تا مطمئن شود که لیبرا برای مقاصد مجرمانه مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.
با وجود اینکه بسیاری از مشکلات قانونگذاری در این حوزه حل شدهاند، در پنجمین بخشنامه مبارزه با پولشویی اروپا، چهارچوبهای قانونی در خصوص ارزهای دیجیتال به منظور کاهش خطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم مورد بازبینی قرار گرفت. این بخشنامه مرداد سال جاری تصویب شد.
دیدگاه تان را بنویسید