سعید خوشبخت، کارشناس و فعال بلاک چین ایران می‌گوید که سرکوب کردن ماینینگ مانند پخش کردن یک غده سرطانی در بدن برای کشور خطرناک است.

این کارشناس در گفتگو با ارزدیجیتال و خطاب به مسئولین گفت:

حتی اگر ماینینگ را سرطان می‌دانید،‌ نگذارید این غده پخش شود. کاری کنیم که فعالیت‌ها قابل شناسایی و دارای شفافیت باشد.

او در ادامه می‌گوید:

حتی با ممنوع شدن ماینینگ، این فعالیت به نظرم تعطیل نخواهد شد و فقط شاید کم شود. با سرکوب ماینینگ طبیعتا استخراج از حالت کسب و کار مردمی خارج می‌شود و به نظرم اتفاقات خوبی رخ نخواهد داد.

اولین مشکل سرکوب شدن ماینینگ، افزایش شدید انشعابات غیرمجاز برای استفاده از برق رایگان خواهد بود. قاچاقیان هم دست بردار واردات دستگاه نخواهند بود و چند صد میلیارد تومان پولی که می‌شد از واردات قانونی دستگاه وارد خزانه کرد، از همین طریق از دست می‌رود.

همچنین شاهد تعداد زیادی شکایت و پرونده خواهیم بود. با عدم قانون‌گذاری صحیح ماینینگ، حقوقی که از مصرف‌کنندگان زیر پا گذاشته می‌شود را نمی‌توان تصور کرد. با خاکستری ماندن فضا، دلال‌های بازار، دستگاه‌های استوک و بی‌مصرف خود را با قیمت‌های بالا و بدون هیچ‌گونه نظارتی به افراد تازه‌کار و ماینرهای خانگی می‌فروشند.

روندی که اکنون در پیش گرفته شده است به این ختم می‌شود که ماینرهای کوچک، پنهانی چند دستگاه ماینر قاچاق بخرند و با هر ترفندی که شده به صورت غیرقانونی دستگاهای خودشان را فعال کنند. به تعداد بالای افرادی فکر کنید که ممکن است این کار را بکنند. فکر کنید ۴ میلیون نفر، هر کدام دو یا سه دستگاه ماینر بخرند. همین مقدار هم کولر و فن برای خنک کردن دستگاه‌های اضافه خواهد شد.

با این روند دیگر ماینینگ در یک یا چند جای خاص متمرکز نخواهد بود. مصرف تمام کشور بالا می‌رود. آن زمان شناسایی دستگاه‌ها و واحدهایی که ماین می‌کنند به هیچ عنوان ساده نخواهد بود. دیگر نمی توانیم روی فلان نقطه دست بگذاریم و مثلا یک مگاوات از برقش کم کنیم.

سرکوب ماینینگ مثل این است که ماینینگ سرطان باشد و از قصد بخواهیم آن را در تمام بدن پخش کنیم. قطعا اگر بتوان فضای ماینینگ را مجوز دار و تحت کنترل کرد، حتی اگر غده سرطانی هم باشد قابل درمان‌تر خواهد بود تا اینکه خودمان باعث پخش شدنش شویم.

 

مطالعه کامل مقاله بررسی جامع استخراج ارزهای دیجیتال در ایران: پرونده ویژه: گسترش استخراج ارز دیجیتال در ایران؛ تهدید یا فرصت؟

[تعداد: 5    میانگین: 5/5]

دیدگاه تان را بنویسید