به گزارش نشریهی آسیایی نیکی ایژین ریویو (Nikkei Asian Review) در تاریخ ۸ام مارس (۱۷ اسفند)، کرهی شمالی از طریق هدایت حملات هک، رقمی بالغ بر ۶۷۰ میلیون دلار به صورت ارز دیجیتال و پول رایج (فیات)، به دست آورده است. این خبر از گزارش شورای امنیت ایالاتمتحدهی آمریکا برگرفته شده است.
این گزارش که گروهی از کارشناسان تهیه کرده بودند، پیش از گزارش سالانهی شورای امنیت کمیتهی تحریمهای کرهی شمالی، به این کمیته ارائه شد.
طبق مستندات به دست آمده از نشریهی نیکی، این هکرها از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ به نهادهای مالی خارجی حمله و از بلاک چین به عنوان پوشش برای حملاتشان استفاده کردند. به گفتهی این نشریهی خبری، این حملات به رهبری گروه ویژهای در ارتش کره شمالی انجام شده است و بخشی از سیاستهای دولت این کشور را تشکیل میدهد.
کارشناسان بر این باورند که ارتش کشور کره جنوبی، مسئول هک اینترپارک (Interpark)، یک سایت تجارت الکترونیک فعال در همین کشور بوده و با فریب این شرکت در قبال دادههای دزدیدهشده، مبلغ ۲.۷ میلیون دلار دریافت کرده است.
طبق گزارشهای به دست آمده از نشریهی نیکی، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که از آن جا که رهگیری ارزهای مجازی کار دشواری بوده و میتوان آنها را از مجرای چند حساب بانکی گذراند تا سرچشمهی آنها پنهان بماند، در دور زدن تحریمهای اقتصادی و به دست آوردن ارز خارجی به کرهی شمالی کمک کردهاند.
نویسندگان این گزارش چنین پیشنهاد دادند که کشورهای عضو سازمان ملل متحد، اطلاعاتی را از حملات احتمالی کشور کرهی شمالی با دیگر دولتها به اشتراک بگذارند تا بتوان در آینده از این حملات پیشگیری کرد.
نشریه نیکی همچنین ادعا کرد که پیش از این، استارتاپی به نام مِرین چِین (Marine Chain) واقع در هنگ کنگ، از بلاک چین برای دور زدن تحریمها علیه کره شمالی استفاده کرده است. این نشریه در ادامه نوشت که این شرکت که از طریق بلاک چین به معاملهی کشتی در سراسر دنیا مشغول بود، به جرم تهیهی ارز دیجیتال برای کشور کره شمالی مظنون شناخته و در سپتامبر ۲۰۱۸ تعطیل شد.
به گزارش پیشین سایت خبرگزاری کوین تلگراف، در سال ۲۰۱۸، گروهی از هکرها به نام لازاروس (Lazarus) که از سوی کرهی شمالی حمایت مالی میشدند، از ابتدای سال ۲۰۱۷، موفق به سرقت ۵۷۱ میلیون دلار از صرافیهای ارزهای دیجیتال شدند.
از میان چهارده مورد نفوذ جداگانهای که به صرافیهای ارزهای دیجیتال شده بود، از جمله هک رکوردشکن ۵۳۲ میلیون دلاری ارز دیجیتال نِم (NEM) از صرافی ژاپنی کوین چک (Coincheck) در ژانویه ۲۰۱۸، پنج مورد به گروه لازاروس مربوط میشد.
منبع: cointelegraph
دیدگاه تان را بنویسید