یکی از مشارکت‌کنندگان کد اتریوم، روز ۷ ژانویه (۱۷دی) در پاسخی در انجمن توسعه‌دهندگان اتریوم (Ethereum Magicians)، به توسعه‌دهندگان این پلتفرم پیشنهاد داد که سخت‌افزارهای استخراج مخصوص ای‌سیک را بپذیرند.

بر اساس گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم تصمیم گرفتند به صورت آزمایشی الگوریتم اثبات کار جدیدی را تحت عنوان ProgPoW پیاده‌سازی کنند که تفاوت کارایی بین ای‌سیک و کارت‌های گرافیک را کاهش می‌دهد تا ای‌سیک‌هایی که در حال حاضر برای استخراج اتریوم استفاده می‌شود را از دور خارج سازد.

با استناد به صحبت‌های توسعه‌دهنده دیگری به نام دیوید وریک (David Vorick) در انجمن اتریوم مجیشنز، از آنجا که نیاز به سخت‌افزار پیچیده‌تر سبب تشدید صرفه‌جویی در مقیاس دخیل می‌شود، الگوریتم ProgPoW می‌تواند به نفع تولیدکنندگان بزرگ دستگاه‌های ای‌سیک باشد.

در ادامه دیدگاه وریک، توسعه‌دهنده‌ دیگری به نام آلکسی آخونف (Alexey Akhunov) اظهار داشت:

اگر قصد داریم دستگاه‌های سخت‌افزار فعلی را که با الگوریتم EtHash کار می‌کنند منسوخ کنیم و در عین حال رفتارهای مخفیانه‌ را در بخش تولید‌کنندگان دستگاه‌های ای‌سیک تحریک نکنیم، نیاز داریم که دستگاه‌های فعلی را بپذیریم و آن را با الگوریتم سازگار با ‌ای‌سیک‌های فعلی جایگزین کنیم نه الگوریتم‌های ناسازگار. دقیقاً خلاف کاری که در حال انجام آن هستیم.

منطق کلی توسعه‌دهندگان اتریوم درباره موضوع استفاده از دستگاه‌های ای‌سیک برای استخراج اتر (ETH) این است که توزیع طبیعی در دستگاه‌های مخصوص استخراج انجام نشده، گروه یدکی وجود ندارد، مانع بزرگتری برای ورود به شبکه سد راه قرار گرفته، استخراج به صورت متمرکز اداره می‌شود و در نهایت احتمال وجود در پشتی (backdoor) در دستگاه‌ها است.

این منطق به نرمی توسط وریک که پرسیده بود «چه چیزی باید انجام شود تا سخت‌افزار‌های ProgPoW با آرامش وارد جامعه اتریوم شوند» به چالش کشیده شد. او در ادامه افزود:

هیچکس به دشمن‌سازی یا اینکه هاردفورک شود و اعتبارش را از دست دهد علاقه‌ای ندارد، با این حال چندین گروه در حال حاضر به ساخت دستگاه‌های جدید استخراج برای اتریوم علاقه نشان داده‌اند که در این وهله زمانی به معنی هدف گرفتن ProgPoW است.

این توسعه‌دهنده استدلال کرد که پول گرو گذاشته (Stake) تضمین‌دهنده این است که حداقل برخی تولید‌کنندگان سخت‌افزار، راز ای‌سیک‌های جدید را برای جلوگیری از هاردفورک جدیدی که فناوری‌شان را از رده خارج کند، مخفی نگه خواهند داشت.

توسعه‌دهنده اتریوم استفاده از الگوریتم استخراج سازگار با ای‌سیک (ASIC) را پیشنهاد داد !

وریک سپس این سوال را مطرح کرد:

اگر یک توسعه‌دهنده سخت‌افزار تصمیم به ساخت ای‌سیک ProgPoW بگیرد که با اختلاف زیادی از کارت‌های گرافیک بهتر عمل می‌کند، آیا برای سازنده آن بهتر نخواهد بود که یافته خود را مخفی نگه دارد و مخفیانه استخراج کند؟ یا اینکه بهتر است رازش را فاش کرده و دستگاهش را آزادانه به فروش رساند؟

لینژی، از تولیدکنندگان چینی سخت‌افزار‌های ماینینگ، درخواستی مبنی بر «انتشار قوانینی برای توصیف اینکه یک تولیدکننده ای‌سیک ProgPoW کارا، شامل چه‌چیزی باشد» از توسعه‌دهندگان اتریوم داشت. این شرکت با تبیین اینکه هم‌اکنون در حال طراحی ماشین استخراجی با الگوریتم Ethash است، اعلام کرد:

ما الزام پذیرش قوانین دل‌ به خواهی را قبول نمی‌کنیم و درخواست ایجاد راهنمای روشن و برابری را برای تمام سازندگان سخت‌افزار داریم. امروز ما از توسعه‌دهندگان اتریوم می‌خواهیم که قوانین و الزاماتی را که برای ساخت ای‌سیک ProgPoW مناسب، نیاز است را منتشر سازند.

آخونف ۸ ژانویه (۱۸دی) در توییتر اظهار داشت که انجام مباحثه و گفتگوی شفاف بین توسعه‌دهندگان و سازندگان ای‌سیک مانند لینژی اتفاق بسیار خوشایندی خواهد بود.

با توجه به گفته‌های او، توسعه‌دهندگان اصلی اتریوم از وجود تخصص‌های این چنینی درباره دستگاه‌های ای‌سیک تولیدکنندگان در تیم توسعه بی‌بهره‌اند و داشتن اطلاعات صریح در رابطه با قابلیت‌های ای‌سیک برای آن‌ها سودمند خواهد بود.

بر اساس گزارش کوین‌تلگراف، تیم اتریوم کلاسیک (ETC) در توییتی اعلام کرد که فعالیت‌های مشکوک و غیرطبیعی بر روی شبکه اتریوم کلاسیک می‌تواند به آزمایش دستگاه‌های جدید ۱,۴۰۰ مگا هشی لینژی که برای الگوریتم EtHash ساخته شده، ارتباط داشته باشند.

شایان ذکر است که این الگوریتم در حال حاضر در هر دو شبکه اتریوم و اتریوم کلاسیک استفده می‌شود.

در پی این اظهارات، مدیر عملیات لینژی شنژن این ادعا‌ها را با توییتی که بعداً اقدام به حذف آن نمود، تکذیب کرد.

سازنده واحد پردازنده‌ مرکزی (CPU) آمریکایی اینتل نیز به سخت‌افزارهای مخصوص استخراج علاقه نشان داده و اخیراً اختراع جدیدی با بهره‌وری انرژی و عملکرد بهتر برای فناوری استخراج بیت کوین به ثبت رسانده است.

منبع: cointelegraph
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1097979
  • منبع: arzdigital.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.