سقوط بازار سهام در سال ۲۰۱۸، میلیاردها دلار ضرر برای ثروتمندان آمریکایی به جا گذاشت. رقم سرسام آوری بالغ بر ۷۶ میلیارد دلار از ترازنامه این افراد کم شده است. با این وضعیت، طبق گزارش بلومبرگ، به دلیل نوسان داراییهای سرمایهگذاران صنعتی، شاهد ورود افراد جدیدی به لیست ثروتمندان فوربز بودهایم.
در سال ‘گذشته میلادی، پانزده فرد جدید به لیست ۴۰۰ نفره ثروتمندان آمریکایی فوربز اضافه شدند. دوازده نفر از این افراد، کارآفرینان خودساختهای بودند که ثروت خود را در زمینههایی مثل تجارت، حل و نقل و ارزهای دیجیتال (برای اولین بار) ساخته بودند.
در همین حال، به شاخص میلیاردرهای بلومبرگ هم به طورکلی ۳۱ نفر افزوده شدهاند و این در حالی است که ۵۰۰ میلیارد دلار ثروت به دلیل تنشهای تجاری و اقدامات دور از انتظار دونالد ترامپ از دست رفته بود.
چه کسی در سال ۲۰۱۸ برنده بود و چه کسی بیشترین ضرر را متحمل شد؟
برنده مطلق ۲۰۱۸: جف بزوسجف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون و ثروتمندترین فرد این کره خاکی، در صدر برندگان سال ۲۰۱۸ قرار دارد.
بزوس در سال گذشته میلادی (۲۰۱۸)، با رشد ثروت ۲۴ میلیارد دلاری، جای پای خود را به عنوان ثروتمندترین مرد دنیا محکم کرد. درحالی که در سال ۲۰۱۷ مالک مایکروسافت، بیل گیتس رقابت تنگاتنگی با جف بزوس برای کسب جایگاه اول ثروتمندان دنیا داشت، در ۲۰۱۸ دیگر خبری از رقابت نزدیک نبود و جف بزوس با آسودگی بر تخت پادشاهی تکیه زد.
رشد سهام آمازون موجب رسیدن ثروت بزوس به ۱۲۵ میلیارد دلار شد و او برای دومین سال متولی بیشترین سود ممکن را برد.
تیم سوئینی، خالق فورتنایتتیم سوئینی، بنیانگذار شرکت اپیک گیمز (Epic Games) که بازی محبوب فورتنایت را ساخته، یکی دیگر از برندگان بزرگ سال ۲۰۱۸ است. بازی فورتنایت در سال ۲۰۱۸ محبوبیت ناگهانی پیدا کرد و رکوردهای زیادی را شکست.
محبوبیت بازی فورتنایت، ثروت تیم سوئینی را به میزان ۳.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ افزایش داد. این بازی نقدهای زیادی هم به دنبال داشت اما برای سوئینی به طور قابل توجهی باعث پیشرفت شد.
بخش بزرگی از اپیک گیمز، در سال ۲۰۱۲ توسط هولدینگ تنسنت (Tencent) با قیمت ۳۳۰ میلیون دلار خریداری شد. هولدینگ تنسنت هماکنون مالک ۴۰ درصد سهام این کمپانی است.
بزرگترین بازنده ۲۰۱۸: مارک زاکربرگ و فیسبوکدوازده ماه گذشته برای فیسبوک و مارک زاکربرگ کابوسوار بود. پس از افشای فروش اطلاعات خصوصی کاربران توسط فیسبوک، ارزش سهام این شرکت به طرز وحشتناکی کاهش یافت.
فیسبوک در سال ۲۰۱۸، با رسوایی کمبریج آنالیتیکا، خروج بنیانگذار واتساپ (یان کوم) و درآمد ناامیدکنندهاش تحت فشار زیادی قرار گرفت. مارک زاکربرگ ۳۴ ساله شاهد کاهش ۲۰.۷ میلیارد دلاری ثروت خود بود. با این میزان سقوط، رقم خالص ثروت زاکربرگ به حدود ۵۲ میلیارد دلار کاهش یافت.
دیگر بازنده حوزه فناوری: ایوان اشپیگل و اسنپچتایول اشپیگل، مدیرعامل اسنپچت (Snapchat)، بدترین سال ممکن از زمان عمومی شدن این شرکت را تجربه کرده است.
ضررهای اسنپچت در سال ۲۰۱۸ ناشی از کاهش درآمد این شرکت بود. همچنین سهام این شرکت چند روز پیش با قیمت ۴.۹۹ دلار به عنوان پایینترین قیمت تاریخش معامله شد. ترس اسنپچت از رقابت با پلتفرمهایی مثل فیسبوک، توییتر و اینستاگرام، در این شرکت بلاتکلیفی به وجود آورده بود. کاربران و سلبریتیها، انتقادهای زیادی نسبت به طراحی مجدد این نرم افزار و گزینش تبلیغات آن داشتند.
منبع: CCN
دیدگاه تان را بنویسید