کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بهصورت فعالانه در حال برخورد با پروژههای مرتبط با عرضه اولیه سکه (ICO) است. یکی از مقامات ارشد این سازمان در اوایل سال جاری اظهار داشت که چندین پرونده با این مضمون در انتظار بررسی است.
موج فشار بعدی SEC از اقدام این کمیسیون دربرابر بوکسور حرفهای بهنام «فلوید میودر» و آهنگساز مشهور بنام «دیجی خالد» حکایت داشته و انتظار میرود که هدف کسانی باشند که در رسانههای اجتماعی افرادی بانفوذ بوده و ICO ها را برای عموم تبلیغ میکنند.
تبلیغ ICOها چه زمانی کلاهبرداری محسوب میشود؟نویسندگان، افراد پرطرفدار در یوتیوب، پلتفرمهای بررسی ارز دیجیتال، نشریهها و بسیاری از افراد و سازمانهای دیگر در صورتی مورد هدف SEC قرار خواهند گرفت که شواهد کافی برای اثبات این قضیه وجود داشته باشد که شخص یا سازمان مظنون، از متولیان ICO مبلغی برای تبلیغ پیشفروش توکن دریافت کرده اما مبلغ دریافتی خود از پروژه ICO را به مخاطبانش اعلام نکرده است.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار سال گذشته اعلام کرد:
هرکدام از اشخاص مشهور یا افراد دیگری که یک سکه یا توکن مجازی را تبلیغ کنند که نوعی از اوراق بهادار محسوب شود، باید ماهیت، اهداف و میزان دستمزدی که درازای تبلیغ آن دریافت کردهاند را اعلام کنند. عدم اعلام مبلغ دریافتی از سوی فرد تبلیغکننده، بهمثابه اقدام به کلاهبرداری تلقی خواهد شد.
همچنین این کمیسیون در حسابرسمی توییتر خود نوشت:
اغلب افراد تأثیرگذار در رسانههای اجتماعی، متخصصان سرمایهگذاری نبوده و برای تبلیغاتی که انجام میدهند هزینهای دریافت میکنند و اوراق بهادار تبلیغشده توسط آنان صرفنظر از اینکه توسط مجوزهای سنتی یا بر روی بلاک چین منتشر میشود، میتواند کلاهبرداری باشد.
کمیسیون SEC در ۲۸ نوامبر، در راستای اطلاعیه قبلی خود اعلام کرد که سرمایهگذاران باید نسبت به افراد مشهوری که در حال تبلیغ توکنهای مبتنی بر بلاک چین هستند، هوشیار باشند. این کمیسیون خاطرنشان کرد:
سرمایهگذاران باید در مواجهه با مشاورههای سرمایهگذاری به اشتراک گذاشته شده در پلتفرم رسانههای اجتماعی محتاطانه عمل کرده و باید از تصمیمگیری بر اساس توصیه افراد مشهور، اجتناب کنند. اغلب افراد تأثیرگذار در رسانههای اجتماعی، متخصصان سرمایهگذاری نبوده و برای تبلیغاتی که انجام میدهند، هزینهای دریافت میکنند و سهام تبلیغشده توسط آنان صرفنظر از اینکه توسط مجوزهای سنتی یا بر روی بلاک چین منتشر میشود، میتواند کلاهبرداری باشد.
اگر یکی از افراد مشهور پس از دریافت دستمزدش، بهصورت علنی یک ICO را تبلیغ نماید که از نظر SEC جزو اوراق بهادار محسوب شود، این شخص میتواند بهعنوان ناقض مقررات اوراق بهادار ایالاتمتحده توسط کمیسیون تحت پیگرد قرار گیرد.
اکثر ICOها جزو اوراق بهادار دستهبندی میشوندکوینبیس (Coinbase) که بزرگترین صرافی خرید ارزهای دیجیتال توسط پول نقد است، در طی ۷ ماه گذشته در حال مشارکت با رگولاتورها برای افزودن چند دارایی دیجیتال دیگر بر لیست ارزهای پلتفرم خود بوده است.
در ماه می، کوینبیس اعلام کرد که قصد دارد ارزهای دیجیتال استلار (XLM)، کاردانو (ADA)، زیرو اکس (ZRX)، زیکش (ZEC) و توکن BAT را به لیست ارزهای خود، بیافزاید. بهطور خلاصه، این صرافی بعد از گذشت ۷ ماه فقط توانست که ۳ عدد از این ۵ ارز دیجیتال را به لیست خود اضافه کند.
صرافی کوینبیس تاکنون در خصوص حصول اطمینان از اینکه دارایی دیجیتالی موجود در آن توسط SEC جزو اوراق بهادار محسوب نمیشود، محتاطانه عمل نموده است؛ زیرا فرضاً اگر یک دارایی افزودهشده به یک صرافی توسط دولت آمریکا بهعنوان اوراق بهادار شناختهشده باشد، ممکن است آن صرافی به دلیل توزیع غیرقانونی اوراق بهادار ثبتنشده تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد.
بر اساس گزارشی که وبسایت Hacked در روز سهشنبه منتشر کرد، «جی کلیتون» رئیسکل SEC اظهار داشته است که این کمیسیون اکثر ICO های موجود در بازار جهانی را جزو اوراق بهادار دستهبندی میکند. وی افزود:
ما معتقدیم که بیت کوین جزو اوراق بهادار محسوب نمیشود. بسیاری از ICOهایی که شما میبینید و در موردشان سخن میگویید، جزو اوراق بهادار هستند. و اگر قصد ارائه یا فروش اوراق بهادار را داشته باشید، باید در چارچوب قوانین و مقررات ما عمل کنید. ما در این مورد کاملاً شفاف عمل کردهایم و اقدامات اخیری که توسط این کمیسیون انجام شده است تأکید کرده است که قوانینی که در مورد اوراق بهادار وضع کردهایم، در فضای ICO ها نیز اعمال میشود و اگر کسی قصد جذب سرمایه از طریق عرضه اولیه سکه را داشته باشد، یا باید در ساز و کاری خصوصی این عمل را به انجام برساند و یا از طریق SEC اقدام کند.
تبلیغ ICO هایی که جزو اوراق بهادار شناخته میشوند بدون اعلام دستمزد دریافت شده به مخاطبان هدف، ممکن است منجر به جریمهای شود که میزان آن دو برابر بیشتر از دستمزد دریافتی باشد؛ همانطور که در پرونده فلوید میوتر، وی محکوم به پرداخت جزای نقدی ۶۰۰ هزار دلاری به ازای دستمزد ۳۰۰ هزار دلاری برای تبلیغ سه ICO شد.
منبع : ccn