از جمله نوآوریهایی که در چند سال اخیر در حوزه تجارت الکترونیکی به شدت خبرساز شده و پیشرفت چشمگیری داشته، ارز دیجیتال است. ارزهای دیجیتال طی این سالها ارزششان در بازارهای جهانی از چند صدم دلار به صدها دلار افزایش یافته و بسیاری معتقدند که این واحدهای پولی به زودی در اقتصاد بیشتر کشورهای جهان نفوذ خواهند کرد.
از جمله نوآوریهایی که در چند سال اخیر در حوزه تجارت الکترونیکی به شدت خبرساز شده و پیشرفت چشمگیری داشته، ارز دیجیتال است. ارزهای دیجیتال طی این سالها ارزششان در بازارهای جهانی از چند صدم دلار به صدها دلار افزایش یافته و بسیاری معتقدند که این واحدهای پولی به زودی در اقتصاد بیشتر کشورهای جهان نفوذ خواهند کرد.
به نقل از آیاسپورت – درست در پنجره نقل و انتقالات زمستان گذشته بود که اتفاقی مهم در این بازار رقم خورد، اتفاقی که برای اولین بار روی میداد و جهان فوتبال را در شگفتی فرو برد؛ انتقال یک بازیکن با استفاده از بیت کوین!
ماجرا از این قرار بود که باشگاه ترکیهای هارونوستا اسپور ترکیه به منظور تقویت تیم دوم خودش، با عمر کرغلو پای میز مذاکره نشست و در نهایت با پرداخت ۰٫۰۵۲۴ بیت کوین، معادل ۴۳۱ یورو در آن زمان، این بازیکن را به خدمت گرفت. کرغلو بعد از نهایی شدن این انتقال جمله جالبی را به زبان آورد:
این یک حرکت جدید بود و امیدوارم از این به بعد این شیوه پرداخت بیشتر مرسوم شود چرا که آینده از آنِ ارزهای دیجیتال است.
[نفوذ روزافزون بیت کوین در ورزش فوتبال]
همین گونه نیز شد و ۲۷ آگوست ۲۰۱۸ برای همیشه در تاریخ ثبت شد، روزی که باشگاه ریمینی ایتالیا قسمتی از سهامش را در ازای دریافت بیت کوین به فروش رساند. این باشگاه بعد از ورشکستگی به دسته چهارم فوتبال ایتالیا (سری D) سقوط کرد اما امسال موفق شد با کسب نتایج درخشان جواز حضور در سری C را کسب کرده و در فهرست تیمهای حرفهای ایتالیا قرار بگیرد. به منظور عدم تکرار تجربه تلخ ورشکستگی، مسئولان باشگاه تصمیم گرفتند که قسمتی از سهام باشگاه را به فروش برسانند اما شیوه فروش آنها چیزی بود که خبرساز شد. مسئولان ریمینی ۲۵ درصد از سهام باشگاه خود در حالی به هلدینگ «هریتیج اسپورتس» فروختند که در ازای این انتقال سهام، نه اسکناس بلکه بیت کوین دریافت کردند.
اعتقاد بزرگ به ارزهای دیجیتال
[نفوذ روزافزون بیت کوین در ورزش فوتبال]
البته این اولین باری نبود که شرکت «هریتیج اسپورتس» (HSH) در تجارتاش از بیت کوین استفاده میکند. این شرکت تجاری بزرگ در سال ۲۰۱۳ توسط «ویکتور پابلو دانا» در امارات تاسیس شد، تاجری که بزرگترین بخش سهام باشگاه «گیبرالتال یونایتد» در کشور جبلالطارق را در اختیار دارد. در این بین بد نیست بدانید که «میشل سالگادو»، مدافع سابق باشگاه رئال مادرید نیز یکی از اعضا هیئت مدیره هلدینگ «هریتیج اسپورتس» است. موضوع جالب اینجاست که «HSH» حقوق هفتگی بازیکناناش در «گیبرالتال یونایتد» نیز از طریق بیت کوین پرداخت میکند.
این پایان کار نیست؛ این هلدینگ مالکیت ۸۰% از سهام باشگاه «دیپورتیوو لوسباریوس» (تیمی در لیگ دسته ششم اسپانیا) و همچنین ۱۲ درصد از سهام باشگاه «ماتووا ۱۹۹۱» (تیمی در لیگ دسته چهارم ایتالیا) را در اختیار دارد. ضمن اینکه «HSH» شرکتی را چندی پیش تاسیس کرده که میشل سالگادو، روبرتو کارلوس و پاتریک کلایورت نمایندگان آن هستند و وظیفهاش مشاوره و هدایت باشگاههای دستههای پایینتر برای کسب درآمد بیشتر و شیوههای جدید پرداخت حقوق بازیکنان از طریق ارزهای دیجیتال است.
دانا کیست؟
[نفوذ روزافزون بیت کوین در ورزش فوتبال]
تقریباً ۳ سال پیش بود که فوتبال دوستان با نام «ویکتور پابلو دانا» آشنا شدند، شخصی که به عنوان یکی از مشاوران کلیدی آقای «بی» (از متقاضیان خرید باشگاه میلان) فعالیت میکرد و چیزی نمانده بود که به موفقیت نیز برسد اما یکی از توئیتهای او به مزاج روسونری و در راس آنها سیلویو برلوسکونی خوش نیامد و آقای «بی» از میلان دور شد. او در توئیتی نوشت:
میلان پر شده است از پنج میلیون موش
البته او بعد از مواجه با اعتراضهای بسیار شدید، مجبور به پاک کردن توئیتاش شد و پس از مدتی کمکهای ویژه دانا باعث شد که «بی تائچابول» تایلندی بتواند ۴۸ درصد از سهام باشگاه میلان را خریداری کند.
ویکتور پابلو دانا، یک بانکدار سوئیسی-ایتالیاییست که علاقه بسیار شدیدی به فوتبال دارد و به همین دلیل مدتی پیش برای خرید باشگاه المپیک لیون فرانسه نیز پا پیش گذاشت که البته آن پیشنهاد مورد موافقت قرار نگرد و دست دانا از تصاحب یک باشگاه سطح اول اروپایی کوتاه ماند؛ البته فعلاً.
تمام این عوامل باعث شد که این تاجر موفق دست به یک نوآوری بزرگ بزند و پای ارز دیجیتال را به فوتبال باز کند.
استقبال سرمایهگذاران و بازیکنان
[نفوذ روزافزون بیت کوین در ورزش فوتبال]
با توجه به اینکه ارزش ارزهای دیجیتال در حال نوسان (اکثراً در حال صعود) است، بازیکنان فوتبال اکنون به این شیوه پرداخت گرمتر از گذشته نگاه میکنند. مشکلات مالیاتی ستارههای بزرگ نیز از سوی دیگر باعث شده که ویژگی برخی از ارزهای دیجیتال خودنمایی کند؛ «عدم رهگیری». به این ترتیب بازیکنان میتوانند از این طریق پول بیشتری به جیب زده و البته مالیات بسیار کمتری بپردازند.
اما شاید بیشتر از بازیکنان، این سرمایهگذاران و سهامداران باشگاههای بزرگ باشند که به زودی سیاستهای کلان مالی باشگاهشان را به سمت ارزهای دیجیتال تغییر دهند. با توجه به محدودیتهای ایجاد شده برای باشگاههای بزرگ و حرفهای اروپا از طریق «قانون فیرپلی مالی یوفا»، بعید نیست که مدیران باشگاههای قاره سبز، به منظور دور زدن این قانون، به فکر استفاده از ارزهای دیجیتال به ویژه بیت کوین در سیستم مالی باشگاه تحت مدیریتشان کنند.
همچنین بخوانید: صرافیهای ارز دیجیتال، اسپانسرهای بزرگ لیگ برتر فوتبال انگلیس !