کشورهای اسلامی که باید مهمترین حامی مردم فلسطین باشند، به صحنه نزاع و درگیری علیه یکدیگر تبدیل شده، راه را برای شانه خالی کردن اسرائیل از مسئولیت های خود به عنوان یک دولت اشغالگر فراهم کرده اند
به گزارش جماران؛ عبدالله نوری وزیر کشور دولت اصلاحات در کانال تلگرامی خود نوشت:
اکنون بیش از هفتاد سال از آوارگی مردم فلسطین و بیش از پنجاه سال از اشغال قدس توسط اسرائیل می گذرد. بیت المقدس، شهری که باید نماد همزیستی و مدارای بین پیروان سه دین بزرگ ابراهیمی باشد؛ اینک به علت تلاش دولت اسرائیل برای تداوم اشغال و یهودی سازی آن، به کانونی برای گسترش افراط گرایی صهیونیستی تبدیل شده است.
به رغم گذشت بیش از ۲۵ سال از مذاکراتی که هدف از آن پایان دادن به سلطه ی اشغالگرانه بر سرزمین های فلسطینی و بخصوص بیت المقدس شرقی بود، اسرائیل همچنان بر سیاست اشغالگری خود اصرار دارد و با نادیده گرفتن تمام اصول و قواعد بین المللی از جمله قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد به ساخت شهرک های یهودی نشین در ساحل غربی رود اردن و بیت المقدس شرقی با سماجت ادامه می دهد.
هدف آشکار ائتلاف راست افراطی حاکم بر اسرائیل ضمیمه کردن ساحل غربی است بدون آنکه حاضر به اعطای حق رأی به فلسطینیان ساکن این منطقه باشد. این اقدام حتی از دیدگاه بسیاری از یهودیان، تشکیل یک دولت آپارتاید در اسرائیل است که از هر جهت با دولت نژادپرست و منسوخ آفریقای جنوبی سابق برابری می کند.
در چنین وضعیتی هرگونه تلاش مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود از سوی دولت اسرائیل تحریک به خشونت، یهودستیزی و حتی تروریسم تعبیر می شود و متأسفانه بسیاری از کشورهای مدعی دفاع از حقوق بشر در غرب نیز به جای اعمال فشار به اسرائیل برای تن دادن به اجرای قطعنامه های سازمان ملل، مردم تحت ستم فلسطین را به تحریک خشونت متهم می کنند. ماجرای فلسطین در واقع استمرار یک ستم بین المللی آشکار است، ستمی که یهودستیزی دیروز نازی ها جای خود را به فلسطینی ستیزی اسرائیل و حامیان بین المللی اش داده است.
در این میان، کشورهای اسلامی که باید مهمترین حامی مردم فلسطین باشند، به صحنه نزاع و درگیری علیه یکدیگر تبدیل شده، راه را برای شانه خالی کردن اسرائیل از مسئولیت های خود به عنوان یک دولت اشغالگر فراهم کرده اند. او سرخوش از فرصتی که نیروهای افراطی و تفرقه افکن در جهان اسلام فراهم کرده اند، رویای شعله ورتر شدن آتش این فتنه را نیز در سر می پروراند و به تعبیر امام خمینی رحمت الله علیه: "اینها هستند که شیعه را از سنى و سنى را از شیعه جدا می نمایند، وحدت مسلمین را به هم می زنند، تا کمر مسلمین را بشکنند و از تفرقه ی آنان بهره هاى خود را ببرند".
در چنین شرایطی روز جهانی قدس باید:
توجه جهانیان را به فاجعه ای که مردم تحت اسارت فلسطین با آن مواجه اند، جلب کند.
محملی برای رفع اختلاف ها بین کشورهای اسلامی و رفع کدورت ها میان جوامع مسلمان و مقابله با نفرت پراکنی ها و تلاش برای اتحاد آنان علیه اشغالگری اسرائیل باشد.
امکانی باشد برای در اولویت قرار دادن مسأل ی فلسطین و رفع ستم از ملتی که شرایط یک اشغال ظالمانه و بی رحمانه را تحمل می کنند.
بدون شک تا هنگامی که مردم فلسطین امکان تعیین سرنوشت خود را پیدا نکنند، منطقه ی خاورمیانه روی صلح و ثبات را پیدا نخواهد کرد، هر چند که زمامداران اسرائیل بکوشند ریشه های بی ثباتی خاورمیانه را به عواملی دیگر نسبت دهند.