محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات نوشت: این موضوع که زیرساخت‌های سایبری و امنیت اطلاعات، آن‌چنان که باید جدی گرفته نشده و یا سیاست‌گذاری در این حوزه قربانی موازی‌کاری‌های نادرست شده، بسیار بدیهی‌ست. اما نکته‌ی مهم و مغفول در همه‌ی این حملات سایبری، نقش عامل انسانی و همکاری آن‌ها با هکرهای متخاصم است! بدون همکاری عامل انسانی عملا این درزهای اطلاعاتی امکان‌پذیر نیست.

به گزارش جماران؛ محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات در مطلبی با عنوان «از استاکس‌نت تا ثبت احوال، زیر ساخت معیوب یا کاهش سرمایه اجتماعی» در کانال تلگرامی خود نوشت:

همواره پس از خبرهای هک‌های متواتر رخ داده در کشور، انگشتِ اتهام به سمت مناسب نبودن زیرساخت‌های سایبری در کشور می‌رود. اما به نظر نکته‌ی مهم‌تری نیز وجود دارد که همواره مغفول می‌ماند یا مسکوت گذاشته شده و به آن اشاره نمی‌شود!

این موضوع که زیرساخت‌های سایبری و امنیت اطلاعات، آن‌چنان که باید جدی گرفته نشده و یا سیاست‌گذاری در این حوزه قربانی موازی‌کاری‌های نادرست شده، بسیار بدیهی‌ست. اما نکته‌ی مهم و مغفول در همه‌ی این حملات سایبری، نقش عامل انسانی و همکاری آن‌ها با هکرهای متخاصم است! بدون همکاری عامل انسانی عملا این درزهای اطلاعاتی امکان‌پذیر نیست.

میزان اثر متقابل نارضایتی عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی در کاهش سطح امنیت سایبری، را نمی‌توان نادیده گرفت و نمی‌توان این رخدادها را بدون نگاه جامعه‌شناختی و حکمرانی و صرفا با نگاه مهندسی بررسی و آسیب‌شناسی کرد… 

راستی، به نظر شما، فیلترینگ‌های گسترده که با عنوان حفاظت از مردم اجرا می‌شود؛ چقدر به امنیت سایبری کشور کمک کرده و چقدر در راستای کاهش سرمایه‌ی اجتماعی گام برداشته؟

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.