محمد فاضلی، استاد دانشگاه نوشت: مسأله‌های محیط‌زیستی ابتدا نادیده گرفته شده، به تدریج به مسائل اجتماعی تبدیل، و بعد سیاسی و امنیتی می‌شوند. حکمرانی گیرکرده در مرحله بقا، آن‌قدر مسأله روی میز دارد که قادر به تعدیل مسائل محیط‌زیستی نیست و به پیشرفت تدریجی آن‌ها به سمت سیاسی و امنیتی شدن تن می‌دهد.

به گزارش جماران؛ محمد فاضلی، استاد دانشگاه در حساب توییتر خود نوشت:

‌۱. متقاعد شده‌ام که محیط‌زیست اولویت هیچ دستگاه و سازمانی نیست و سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز ضعیف‌تر از آن است که مدعی باشد. محیط‌زیست در میان مسائلی که مدعی دارند – حقوق معلمان، ذینفعان اینترنت و ... - ضعیف‌ترین مدعیان را دارد که به طرفداران «محیط ایست» یعنی ضدتوسعه متهم می‌شوند.

‌۲.حذف محیط‌زیست از رادار حکمرانی و اولویت نداشتن، شکست در صنعتی شدن و اتکا به استفاده شدید از منابع طبیعی، ضعف دستگاه‌های مؤثر بر محیط‌زیست، و اقتصاد فاجعه‌بار محیط‌زیست و نظام تولیدی که هزینه تخریب محیط‌زیستی را به حساب نمی‌آورد، پیشران آلودگی و تخریب محیط‌زیستی گسترده است.

‌۳. لذا، مسأله‌های محیط‌زیستی ابتدا نادیده گرفته شده، به تدریج به مسائل اجتماعی تبدیل، و بعد سیاسی و امنیتی می‌شوند. حکمرانی گیرکرده در مرحله بقا، آن‌قدر مسأله روی میز دارد که قادر به تعدیل مسائل محیط‌زیستی نیست و به پیشرفت تدریجی آن‌ها به سمت سیاسی و امنیتی شدن تن می‌دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.