جالب اینجاست که در آیه مشهور "انتقام" ، سخنی درباره عفو و گذشت نیامده، ولی برای رهنمون به "عقلانیت" از واژه "صبر" دو بار در آن آیه استفاده شده و در آیه بعد هم، دو بار دیگر تکرار شده. (سوره نحل ۱۲۶و۱۲۷)
پایگاه خبری جماران، حجت الاسلام و المسلمین هادی سروش نوشت: اگر در "انتقام" ؛ عواطف جریحه دار شده با محوریت "عقلانیت" هماهنگ شود کاری می کند کارستان ...
جالب اینجاست که در آیه مشهور "انتقام" ، سخنی درباره عفو و گذشت نیامده، ولی برای رهنمون به "عقلانیت" از واژه "صبر" دو بار در آن آیه استفاده شده و در آیه بعد هم، دو بار دیگر تکرار شده. (سوره نحل ۱۲۶و۱۲۷) و درنهج البلاغه نیز ، در موضوع "انتقام" واژه "مرصاد" آمده که بمعنای "کمین" است و اشاره به یک "فرصت سازی" زیرکانه دارد . (نهج البلاغه نامه ۵۳)
بعد از حادثه خونین کربلا دو گروه اقدام به "انتقام" کردند: یکی؛ توّابین بودند که سریع آماده شدند و با سپاه شامیان به نبرد پرداختند، اما در عین خلوص و فداکاری، برای شیعه ارمغانی نداشت و ازسوی دیگر؛ نتوانستند حتا قَتَله کربلا را حذف کنند.
اما دیگری؛ مختار ثقفی بود که نه تنها با افکندن سایه خوفِ "انتقام" در طول دو سال بر سر قاتلین امام حسین(ع)، زجر کششان کرده بود، بلکه با "فرصت سازی" توانست موفقیت چشم گیری در تقویت جبهه علویون و نیز حذف قَتَله کربلا ، داشته باشد.
"خون حاج قاسم" ظرفیت بسیار بالایی دارد و می توان با اِعمال عقلانیت و فرصت سازی، نهایت بهرمندی از برکات خون این شهید بزرگوار را در جهت تحکیم حقوق ملت های مظلوم اسلامی و ایران عزیز داشت. انشاءالله