رئیس کارگروه استانهای شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان گفت: یکی از بحثهای جدی و اعتراضاتی که امروز اتفاق میافتد در خصوص عملکرد هیاتهای اجرایی و اگر ریشهیابی دقیقی حاصل شود، ریشه آن به نظارتهای استصوابی بازمیگردد.
به گزارش جماران؛ جواد امام در دومین نشست شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان با رابطان استانی با بیان اینکه، اعتماد به جریان های سیاسی کمرنگ شده است گفت: اصلاحطلبان خیلی در دولت نقشی نداشتند و اعتمادی بود که مانند مردم به دولت کردند.
رئیس کارگروه استانهای شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان تاکید کرد: از اقدام خود پشیمان نیستیم اما متناسب با آن اعتماد و اقبالی که از سوی مردم و اصلاح طلبان وجود داشت، دستاوردی حاصل نشده است.
وی ادامه داد: یکی از بحثهای جدی و اعتراضاتی که امروز اتفاق میافتد در خصوص عملکرد هیاتهای اجرایی و اگر ریشهیابی دقیقی حاصل شود، ریشه آن به نظارتهای استصوابی بازمیگردد.
امام یاد آور شد: قانونگذار تمام تلاشش این بود که مردم در انتخابات نقش داشته باشند زیرا مردم موتور محرک و برگزار کننده انتخابات هستند.
وی افزود: در قوانین جاری کشور پیشبینی شده بود فرمانداران از طریق دعوت از معتمدین مردم تشکیل هیات اجرایی دهند اما بعد از نظارت استصوابی که در مجلس پنجم تصویب شد، که البته قبل از آن هم در مجلس چهارم بدون قانون، تعدادی زیادی از نمایندگان دور سوم حذف شدند. اما بعداز مجلس پنجم گفته شد معتمدین مردم نیز باید به تایید هیاتهای نظارت برسند که این خود چالش اصلی انتخاب معتمدین شروع شد.
رئیس کارگروه استانهای شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان ،گفت: در چندین دوره گذشته این اتفاق افتاد و متاسفانه در اواخر مجلس نهم ،هنگامی که با اقبال مردم مواجه نشد، نمایندگان آن طرحی ارائه دادند مبنی بر اینکه معتمدین را فرمانداران بعد از تشکیل جلسه انتخاب کنند. علیالظاهر در وزارت کشور استسفاری از مجلس بگیرد که هدف قانون گذار از این جلسه چیست، اما صورت نمیگیرد و هیاتهای نظارت به اتفاق وزارت کشور با هم هماهنگ و توافق میکنند و می گویند با تشکیل جلسه در هیاتهای اجرایی دادستان و مدیر کل ثبت احوال نسبت به دعوت از معتمدین اقدام کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از فرمانداران مقاومت کردند اما بسیاری هم به اتفاق دادستان، افراد را انتخاب و دعوت کردند و آن جا هم که نظر واقع نشد و همانجا هم هیاتهای نظارت آمدند و افراد را رد کردند متاسفانه بازهم به این مرحله بسنده نکردند و در این دوره اتفاقی که افتاد ما فکر میکنیم که خودمان هم توجه کافی را نداشتیم و بیدقتی انجام دادیم.
وی ادامه داد: این دوره هم اتفاقی که افتاد این بود اگر همه افراد را براساس قانون رد کنند، کسی نمیتواند اعتراض کند. هیاتهای اجرایی به مواردی پرداختند بیش از آن چیزی بوده که هیاتهای نظارت در دوره های قبل به آن میپرداختند و امیدواریم با رایزنیهایی که آقای دکتر عارف دارند، هم باتوجه به ریاست شورا، مسئولیتشان در مجلس و جایگاه مورد اعتمادی که در نظام دارند، بتوانند تجدیدنظری بگیرند تا مُر قانون اجرایی شود.
امام ادامه داد: از دوستان در استانها خواستیم که وضعیت استانها و آمارها را در اختیار ما قرار دهند. نکاتی را دوستان اشاره و بحثی که مطرح کردند و آقای دکتر عارف هم تاکید کردند این است که با توجه به محدودیت زمانی که وجود دارد کارهای اجرایی هرچه زودتر انجام و شوراهای شهرستانها هرچه زودتر تشکیل شوند تا بتوانیم کارها را سریع آغاز کنیم.
وی با اشاره به «طرح سرا» گفت: باتوجه به محدودیت زمانی که وجود دارد دوستان هرچه سریعتر اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی را به ما برای ثبتنام در سامانه تحویل دهند.
امام درباره شاخصههای کاندیداها عنوان کرد: درست است که شاخصهها از سوی شورای عالی سیاستگذاری مطرح میشود اما تصمیمگیری برعهده خود استانها است و با تاکیدی که آقای دکتر عارف داشتند، ما در استانها برای کاندیدا تصمیم نمیگیریم.
وی در خاتمه بیان کرد: بارها تاکید شده است بحث وحدت و همدلی بسیار مهم است. فلسفه وجودی ما در انتخابات است اما این که کاندید ای نداشته باشیم قرار باشد کاندیدای دیگران را با خودشان رقابت دهیم تا امروز عقلمان تائید نکرده است، ما توجه به انتظارات جامعه معتقدیم مسیر ناصوابی که هیات های اجرایی رفتند اصلاح شود.