روز جمعه جهانگیری معاون اول رییس جمهور به خوزستان رفت و با سران عشایر و نخبگان در مورد مشکلات خوزستان جلسه ای را برگزار کرد.
به گزارش جماران؛ روز جمعه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور به خوزستان رفت و با سران عشایر و نخبگان در مورد مشکلات خوزستان جلسه ای را برگزار کرد.
در ابتدای این جلسه انتقادات و اعتراض های شدیدی از سوی سران قبایل عرب نسبت به عملکرد دولت در استان خوزستان مطرح شد که در نهایت محسن حیدری نماینده خوزستان در خبرگان و امام جمعه موقت اهواز معترضین را آرام کرد و خود با حضور در تریبون، ضمن تأکید بر «احترام میهمان»، انتقاداتش از عملکرد دولت های مختلف در خوزستان را بیان کرد.
در پایان نیز اسحاق جهانگیری پشت تریبون قرار گرفت.
او ضمن اشاره به اینکه پس از بحران ریزگرد ها و سیل سال 1398، این سومین بحرانی است که در آن خود را به خوزستان رسانده است، در پاسخ به انتقادات مطرح شده در جلسه تأکید کرد: مردم از برنامه های توسعه ای که تاکنون در کشور اجرا شده احساس «تبعیض» می کنند.
وی همچنین با تأکید بر صرفه جویی در رهاسازی آب پشت سدها برای کشاورزی در ماه های مهر و آبان، تأکید کرد: آب پشت سد متعلق به مردم خوزستان است.
شیخ کروشاتی: دستگیرشدگان اعتراضات اخیر خوزستان آزاد شوند
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، در ابتدای یکی از بزرگان عشایر عرب خوزستان با تاکید بر رفع محرومیت های موجود گفت: آزادی فوری دستگیرشدگان اعتراضات اخیر در خوزستان نیز از جمله مطالبات مردم است.
شیخ موسی کروشاتی اظهارداشت: بیکاری، محرومیت ها و بی توجه های مربوط به ایجاد زیرساخت های مورد نیاز در شهرها و روستاهای استان از جمله مطالبات مردم است؛ بنابراین آب تنها خواسته خوزستانی ها نیست.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت برداشت از سرشاخه های کارون، دز و کرخه باید در دستور کار دولت و وزارتخانه های مربوطه قرار گیرد افزود: بررسی ها نشان می دهد که هماکنون بخش قابل توجهی از برداشت آب از سرشاخه های کارون به مصرف صنعتی و کشاورزی می رسد.
کروشاتی یادآورشد: درخواست می شود که خسارت های به وجود آمده ناشی از تنش آبی و خشکسالی در استان خوزستان از سوی دولت جبران شود.
وی بر رفع محدودیت کشت شلتوک در استان خوزستان تاکید کرد و افزود: این محصول کشاورزی طی قرن های مختلف همواره در استان خوزستان کشت می شده و از دولت خواسته می شود که بدون تعیین محدودیت نسبت به تامین آب برای ادامه کشت شلتوک توسط کشاورزان اقدام کند.
این چهره برجسته در جمع بزرگان عشایر عرب خوزستان با اشاره به ولایت مداری مردم استان خوزستان و حضور اثرگذار آنها در صحنه های مختلف از جمله هشت سال دفاع مقدس بیان داشت: در حوادث اخیر استان خوزستان، مردم صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند اما انتظار می رود که بازداشت شدگان جریانات اخیر نیز آزاد شوند.
کروشاتی همچنین خطاب به جوانان خوزستان عنوان کرد: مسئولان کشور صدای شما را شنیدند و باید منتظر اقدامات وعده هایی که می دهند باشیم؛ بنابراین از جوانان و مردم خوزستان می خواهیم با اعتماد همیشگی که به نظام و رهبری دارند به خانه های خود بازگردند.
دغدغه آب بهانه ای برای فریاد مردم خوزستان از سایر مشکلات است
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: چالش های پیش آمده فعلی ناشی از بروز آثار خشکسالی است اما باید توجه داشت آب بهانه ای برای فریاد مردم این استان بخاطر انباشته شدن سایر مشکلات باقیمانده از گذشته تاکنون است.
آیت الله محسن حیدری با اشاره به به اظهارات روز جمعه رهبر انقلاب در مورد مردم خوزستان و مشکلات آنها، گفت: این فرمایشات نشان دهنده توجه مستمر و همیشگی ایشان به مردم این استان است.
آیت الله حیدری گفت: خواسته های مردم خوزستان دقیقا همین فرمایشان امروز مقام معظم رهبری است و چیزی بیشتر از این را نمی خواهیم.
وی با تاکید بر اینکه مردم خوزستان صف خود با اغتشاشگران و برهم زنندگان نظم عمومی جدا کرده اند افزود: بنابراین هر مطالبه و گفته ای که از سوی عوامل خارجی بیان شده باشد ربطی به مردم خوزستان ندارد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با قدردانی از اقدامات دولت در راستای کاهش مشکلات فعلی بیان داشت: با این وجود، این اقدامات در استان خوزستان مسکن هستند و نیاز است که کارهای اساسی برای رفع مشکلات موجود صورت گیرد.
حیدری با تاکید بر اینکه مشکلات موجود خوزستان ریشه در ۲ جنگ تحمیلی و جنگ آب دارد عنوان کرد: پیش از جنگ تحمیلی، استان خوزستان رتبه سوم کشور در زمینه برخورداری را به خود اختصاص داده بود که بعد از آن این رتبه به ۱۷ و در حال حاضر در جایگاه ۳۰ کشور قرار دارد؛ لذا این شرایط شایسته خوزستان نیست.
وی بیان داشت: جنگ تحمیلی آثار مخربی را برای استان خوزستان به وجود آورده است که از جمله این آثار می توان به توسعه حاشیه نشینی و تبعات عمرانی، فرهنگی و اجتماعی ناشی از آن اشاره کرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بعد از جنگ تحمیلی تا کنون ۱۰ تا ۱۲ درصد از آثار جنگ در استان خوزستان بازسازی شده است.
حیدری با بیان اینکه ایده مقام معظم رهبری در خصوص احیاء و توسعه زمین های کشاورزی خوزستان تنها ۵۵۰ هزار هکتار نبوده است گفت: در نشستی که ایده احیاء زمین های کشاورزی در استان مطرح شد، ایشان بر احیاء و توسعه شبکه های زهکشی کشاورزی برای ۲ میلیون هکتار تاکید کردند.
حیدری تصریح کرد: دولت در اجرای فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اقدامات خوبی انجام داده است اما کافی نیست و باید اجرای کامل آن با جدیدت دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: کشور در حال بهره مندی از منابع تولید نفت، گاز و محصولات کشاورزی خوزستان است اما این درحالی است که عوارض این بهره مندی برای مردم استان است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مردم استان باهوش هستند و از همان ابتدا خط خود از اغتشاشگران را جدا کردند افزود: اما انتظار می رود که مطالبات و خواسته های به حق مردم با جدیت مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
دولت باید مطابق مصوبه شورای عالی آب از انتقال بین حوضه ای به جز مصارف شرب جلوگیری کند
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه خوزستان یک سوم از آب کشور را داشته است گفت: این منابع هماکنون در رودخانه های استان خشکیده شده است.
حیدری با بیان اینکه مردم خوزستان با انتقال آب برای مصارف شرب مشکلی ندارند گفت: اما باید توجه داشت که در حال حاضر به بهانه شرب، آب کارون برای استفاده کشاورزی و فعالیت کارخانجات فولا در حال انتقال است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اذعان داشت: همواره مصوبه ۲۵ دی ماه سال ۱۳۹۲ شورای عالی آب کشور مبنی بر ممنوعیت هرگونه برداشت از سرشاخه ها بجز مصارف شرب را خواستار هستیم.
پنج سال پیش نسبت به ایجاد سدهای متعدد در بالا دست هشدار داده شد
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان داشت: پنج سال پیش در منبر نماز جمعه نسبت به تبعات جبران ناپذیر ایجاد سدهای متعدد در بالا دست هشدار داده شده بود که انتظار می رفت مسئولان از بروز این مشکلات پیشگیری می کردند.
حیدری بیان داشت: با توجه به روزهای پایانی دولت، درخواست می شود که در همین دولت طی مصوبه ای در شورای عالی آب ، دستور داده شود که برخی از دریچه های انتقال آب مسدود شود تا این اقدام باعث ایجاد جان دوباره در رودخانه های کارون، دز و کرخه شود.
استاندار: خوزستان دارای مجموعه ای از مشکلات و چالش ها است
استاندار خوزستان گفت: این استان علیرغم ظرفیت های متعدد اقتصادی در زمینه های مختلف، دارای مجموعه ای وسیع از مشکلات و چالش ها است.
قاسم سلیمانی دشتکی اظهارداشت: معاون اول رئیس جمهوری طی روزهای گذشته با جدیت موضوع مشکلات استان خوزستان را مورد پیگیری قرار داده است.
وی ادامه داد: این پیگیری ها نیز منجر به مصوبه ارزشمند هیات دولت برای اختصاص منابع مالی مورد نیاز برای کاهش آثار خشکسالی و تنش آبی در استان خوزستان شد.
استاندار خوزستان اضافه کرد: این پیگیری ها نیز تا امروز از سوی دولت و شخص معاون اول رئیس جمهوری ادامه داشته و از همین رو نیز با حضور وی، بازدیدی کارشناسی از سد کرخه و همچنین تالاب هورالعظیم صورت گرفته است.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه فردا نیز نشست مشترک ستاد مدیریت بحران و شورای کشاورزی با حضور معاون اول رئیس جمهوری برای بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای لازم برای کاهش مشکلات برگزار خواهد شد گفت: این مقام مسئول در دولت (اسحاق جهانگیری) اشراف بسیار خوب و دقیقی به مسائل استان خوزستان دارد و قطعا با دستوراتی که ابلاغ می شود بخش مهمی از چالش ها قابل رفع خواهد بود.
وی تصریح کرد: استان خوزستان در دوران پیروزی مشروطه، انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و حمایت از تمامیت ارضی کشور، ولایت فقیه و هچنین جمهوری اسلامی نقش برجسته و غیرقابل انگاری داشته و خواهد داشت.
استاندار خوزستان با بیان اینکه علیرغم اقدامات بسیار خوبی که از سوی دولت و نظام در استان انجام شده، خوزستان همچنان با مجموعه ای از مشکلات و چالش ها روبرو است گفت: به عنوان مثال، خوزستان در دوران پرآبی دارای مشکلاتی است که این مشکلات در زمان کم آبی نیز شکل متفاوتی پیدا می کنند.
سلیمانی دشتکی به بروز مشکلات پیش آمده درجریان تنش آبی و همچنین بروز پدیده خشکسالی در نقاط مختلف استان اشاره کرد و گفت: این مشکلات باعث خسارات متعددی شده که باید با حفظ وحدت و یکپارچکی به دنبال رفع اساسی آنها بود.
یکی از بزرگان بختیاری در خوزستان: مردم خوزستان هرگونه اغتشاشگری را محکوم می کنند
یکی از بزرگان قوم بختیاری در خوزستان گفت: مطالبه گری مردم از طریق مراجع قانونی ادامه خواهد داشت اما در این بین هرگونه اغتشاشگری محکوم است.
گودرز عیدوندی در نشست رسیدگی به مشکلات استان خوزستان با حضور معاون اول رئیس جمهوری و همچنین سران عشایر و نخبگان در سالن امام خامنه ای مجتمع فجر سپاه اظهارداشت: اقوام و عشایر خوزستان همواره به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پایبند هستند و باید توجه داشت که عوامل اغتشاشگر از ما مردم خوزستان نیستند.
وی با بیان اینکه در ستاد مدیریت بحران موضوع مشکلات مردم با جدیت مورد پیگیری قرار گیرد گفت: مسئولان باید رسیدگی فوری به چالش های پیش آمده ناشی از تنش آبی و همچنین بروز پدیده خشکسالی را به صورت مستمر دنبال و رفع کنند.
این چهره برجسته قوم بختیاری در خوزستان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور به این استان بستگی دارد و در عین حال شاهد پدید آمده مشکلاتی هستیم که رفع آنها نیازمند توجه و رسیدگی مسئولان دارد.
عیدوندی بیان داشت: به نظر می رسد که از جمله بی توجهی های صورت گرفته به استان خوزستان بخاطر بکارگیری نشدن چهره های مدیریتی استان در هیات دولت است.
وی ادامه داد: از دولت جدید درخواست می شود که حتما از ظرفیت چهره های مدیریتی استان خوزستان در جمع اعضای هیات دولت استفاده کند.
به گزارش جماران، در پایان این جلسه اسحاق جهانگیری پشت تریبون قرار گرفت تا ضمن پاسخ به انتقادات مطرح شده در جلسه، از وضع خوزستان بگوید.
وی گفت: ایران کشور شماست و شما جوانان صاحب این کشور هستید. بزرگان خوزستان به عنوان صاحب نظران و یاوران بزرگ دولت اجازه ندهند که دشمنان از مسائل و مطالبه های به حق شما سوء استفاده کنند.
معاون اول رییس جمهور گفت: بسیار خرسندم که خداوند توفیق داد در روزهای پایانی دولت بار دیگر خدمت مردم عزیز و بزرگوار استان خوزستان قهرمان برسم و در جلسه ای شرکت کنم که بزرگان عشایر عرب و بختیاری و نخبگان استان، علمای ارجمند و نمایندگان ارزشمند مردم در مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
وی با اشاره به تجارب دوران مدیریتی خود و مواجهه با مشکلات و مسائل مختلف اظهار داشت: در جلسات مختلف شنوای دغدغه ها و سخنان کسانی بوده ام که از سر علاقمندی به کشور، نظام و مردم انتقادات خود را مطرح کردند. لذا مردمی که به مهمان نوازی و دوست داشتن مهمان در کشور شهره هستند اگر صدای خود را نیز در این جلسه بلند کنند نشان گر آن است که درد زیاد و سوز دل و مطالب بسیاری دارند که بنده با نهایت علاقه و عشق دغدغه ها و خواسته های آنان را شنیدم.
دکتر جهانگیری افزود: یکی دیگر از دلایلی که من به استان خوزستان علاقمند هستم به دلایل عاطفی و شخصی است. دو برادر من در این دشت خفته اند. در روزهای نخستین اشغال سوسنگرد و زمانی که شهید عزیز چمران برای دفاع مبارزه می کرد یکی از برادران من در رکاب وی به مقام شامخ شهادت نائل آمد و بعد از 400 روز تعدادی استخوان برای ما آوردند که گفتند جنازه برادرمان است و برادر دوم من نیز در عملیات بدر و جزیره مجنون به شهادت رسید که هنوز آثاری از وی به ما داده نشده است و لذا من نیز مانند هر انسان دیگری از این منظر به خوزستان علاقه مندم.
جهانگیری با اشاره به سفرهای خود در دوران تصدی معاون اول رییس جمهوری به استان خوزستان. گفت: فاصله سفر قبلی تا این سفر به دلیل جایگزین کردن استاندار جدید بیش از 6 ماه نبوده و در بین ده سفری که به این استان داشته ام سه سفر مهم و راهبردی بود. یکی از آنها در سال 95 و در اوج بحران ریزگردها و قطعی برق و آب انجام شد. در آن زمان هر انسانی شرایط خوزستان را از نزدیک می دید متوجه می شد که در آن گرمای آنچنانی و قطعی برق و آب چه فشار و سختی هایی به مردم تحمیل شد و به چه معناست.
وی گفت: در آن سفر دو شبانه روز در ماهشهر جلساتی برگزار کردیم که یکی از این جلسات تا نیمه های شب به طول کشید که به استاندار در پایان جلسه اعلام کردم از لحاظ جسمی قادر به ادامه جلسه نیستم اما همه متوجه شدند که تصمیمات آن جلسه تا چه اندازه برای جنگل کاری و شناسایی کانون ریزگردها، حفر کانال ها و رساندن آب به تالاب ها اهمیت اساسی دارد.
دکتر جهانگیری با اشاره به مصوبه مهم اوایل سال 96 برای حل مشکلات استان خوزستان. ادامه داد: از نخبگان استانی درخواست می کنم که مصوبه سال 96 را بعنوان مطالبه قانونی خود در نظر داشته باشند چرا که در آن مصوبه تعهدات دولت نسبت به مردم این استان پیش بینی شده است.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: تمامی دولت ها در جمهوری اسلامی متعهد هستند که تعهدات دولت قبل را بعنوان تعهدات نظام اجرایی کنند.
وی با بیان اینکه سفر دوم و مهم من به خوزستان در زمان سیلاب 98 به این استان انجام گرفت. اظهار داشت: از زمان وقوع سیلاب، به استان های گلستان، مازندران و سپس به لرستان سفر کردم که در فرودگاه خرم آباد به دلیل باران شدید هواپیما زمین گیر شد اما با وسیله نقلیه به خوزستان سفر کردم و از سد کرخه و دز بازدید و تا اهواز زمینی سفر کرده و با مردم از نزدیک گفت وگو کردم.
جهانگیری تاکید کرد: در حادثه سیل 98 نیز تصمیماتی اتخاذ شد که مقام معظم رهبری در فردای سفرها به استان های آسیب دیده جلسه ای برگزار کردند که گزارش های بسیار خوبی در خصوص نتایج این سفر داده شد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در سال 98 دغدغه دولت این بود که آب در سد کرخه نگهداری شود و در پایین دست رهاسازی نگردد، ادامه داد: می دانستیم که خوزستان تحمل این حجم از آب را ندارد و وزیر نیرو در آن سفر اعلام کرد که سیل در بالا دست با سرعت 7 هزار متر مکعب در ثانیه به سمت کرخه در حال حرکت است.
وی ادامه داد: باید لحظه ای را تصور کرد که اگر سدها نبود و قرار بود سیل حتی با سرعت 5 هزار متر مکعب در ثانیه به مناطق مسکونی برسد چه آسیب و خساراتی متوجه این استان می شد که البته تصمیم گرفته شد با سرعت 2 هزار متر مکعب در ثانیه آب کرخه رها سازی شود که همه کارشناسان اعلام می کردند این استان تحمل بیش از این حجم را ندارد و تمام مزارع و خانه ها زیر آب خواهد رفت.
دکتر جهانگیری همچنین به نامه وزیر کشور خطاب به هیات دولت در خصوص حل مشکلات خشکسالی و کم آبی استان خوزستان اشاره و تصریح کرد: بلافاصله پس از آن دولت مصوبه ای در جلسه هیات دولت آماده و به تصویب رساند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه خوزستان مهد ولایت و تشیع و دروازه ورود تشیع به ایران است، تصریح کرد: مردم خوزستان به ما درس وابستگی به ولایت را آموزش دادند.
وی همچنین با اشاره به دغدغه برخی از حاضرین در این جلسه که چرا خوزستان با وجود منابع نفتی و گازی بهره آنچنان که شایسته است از این منابع ندارد، گفت: آیا کسی در این جلسه از من پرسید در جنگ اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران چقدر نفت صادر کردید و تا چه مقدار از پول این نفت به دست دولت رسید؟ اما دولت با همین پول اندک فروش نفت در شرایط تحریم توانست با خرید گندم و کالاهای اساسی نیازهای مردم و کشور را برطرف کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه ما می دانیم که مردم از چه مسائلی رنج می برند، گفت: باید هوشیار باشیم تا در خوزستان و سیستان اتفاقی نیفتد که آمریکایی ها جشن بگیرند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: باید در نظر داشت که دولت تمام ظرفیت را به کار بست تا نیازهای ابتدایی مردم برطرف شود. وگرنه در شرایط عادی ایران کشوری ثروتمند است که روی گنج قرار دارد و حق ایران است که کشوری توسعه یافته، بزرگ و مردمی با بیشترین امکانات رفاهی باشد اما دشمنان اجازه نمی دهند که مردم ایران به حق خود برسند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در دوران دفاع مقدس توانستیم با همدلی در کشور و کمک به مردم خوزستان به پیروزی برسیم و بر مشکلات کشور غلبه کنیم، ادامه داد: با توجه به ظرفیتی که از ایران می شناسم و ارادتی که خدمت رییس جمهور منتخب دارم امیدوارم که دولت آینده بر مشکلات غلبه کند و انشااله می تواند مشکلات کشور را برطرف کند. من در همین مقطع و در روزی که در دولت به دنبال تصویب مصوبه ای برای حل خشکسالی و بحران کم آبی در استان خوزستان بود با حجت الاسلام و المسلمین رییسی تماس گرفتم که مطالبات دولت آینده نیز در این مصوبه دولت بیاید تا با سرعت بیشتری مشکلات مرتفع شود.
وی همچنین در ادامه به مشکل کم آبی و ذخیره سازی آب های پشت سدهای این استان اشاره و تصریح کرد: دغدغه مسئولان استان و مرکز این بود که آنچه امروز در سد کارون، کرخه، دز و مارون ذخیره سازی شده است برای پاییز سال جاری که خشکسالی ادامه دارد و بارندگی اندک است در آن زمان رها شود. باید بزرگان و نخبگان استان در نظر داشته باشند تا در پاییز خسارتی به کشاورزی این استان وارد نشود وگرنه این آب پشت سد متعلق به مردم خوزستان است.
جهانگیری ادامه داد: من به این منظور به استان خوزستان سفر کردم تا خواسته های مردم این استان در زمینه آب محقق شود و کاری کنیم که در خوزستان از زراعت بهترین بهره برداری انجام شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری تاکید کرد: کسی نمی تواند دستورات رهبر معظم انقلاب را اجرایی نکند چرا که دستور ایشان برای همه در حکم قانون است، افزود: در سال 75 مقام معظم رهبری دستور دادند تا در تقسیم اراضی دشت خوزستان به زمین های زراعی تسریع به عمل آید و کانال کشی های آب اجرایی شود که این دستور رهبری مربوط به اواخر دولت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود که تا سال 92 تنها 75 هزار هکتار از این اراضی عملیاتی شد اما در اویل دولت و اولین سفر استانی رییس جمهور به خوزستان و اختصاص 1.5 میلیارد دلار تا کنون 300 هزار هکتار زمین از طرح و دستور مقام معظم رهبری تمام شده است که برای 250 هزار هکتار زمین باقیمانده کار مطالعاتی فاز اول و دوم نهایی شده و بودجه آن در سال 1400 اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: این دستور رهبری بود و باید تلاش های دولت تدبیر و امید در این زمینه نسبت به دولت های قبلی ارزیابی شود و باید انصاف را در زمان قضاوت در نظر بگیریم و مطمئنم بنایی در این دولت گذاشته شد که دولت های بعدی نیز تکمیل می کنند.
جهانگیری همچنین با اشاره به دغدغه یکی از نخبگان بختیاری مبنی بر اینکه زمین های بالایی طرح 550 هزار هکتاری دشت خوزستان کمتر عملیاتی شده است، ادامه داد: برادران در سپاه پاسداران به من اعلام کردند که مین های زیادی از جنگ ایران و عراق در این زمین های زراعی وجود دارد که در حال مین روبی است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: با اقدامات این دولت برداشت از کشت برخی از کشاورزان 4 برابر شده است و دولت همواره به دنبال این بود کشاورزی استان خوزستان اقتصادی باشد و با دستور معاون اول، وزیر و دولت امکان ندارد که مردم طبق نظر آنان زمین های خود را زیر کشت ببرند چرا که کشاورزان به دنبال این هستند که محصولی کشت کنند که درآمد بیشتری داشته باشند که این امری عقلانی است.
وی تاکید کرد: اگر مسئولان دولت و استانی در خصوص کشت نوع خاصی از محصول مطالبی ارائه می کنند بر این مبنا بوده که به دلیل کم آبی محصولی با نیاز به آب کمتر کاشته شود و باید در نظر داشت که 80 هزار شلتوک برای چه جمعیتی از خوزستان درنظر گرفته می شود و نباید مابقی استان نادیده گرفته شوند اما به خوبی می دانیم که با دستور هیچ مدیری نمی توان جلوی کشت مردم را گرفت.
جهانگیری ادامه داد: از وزرای نیرو و کشاورزی خواستم تا دغدغه کشاورزانی خرده پا که تنها چند هکتار زمین دارند برطرف شود.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: از شما سران عشایر و نخبگان خوزستان درخواست می کنم مسئله آب مورد نیاز این استان در مهرماه و آبان توجه ویژه داشته باشید و در آن زمان نگویید که چرا فصل کشت است، اما آب نداریم و نخبگان در این زمینه به دولت کمک نمایند تا آنچه مصلحت است اتفاق بیفتد.
وی همچنین به دغدغه برخی روستاییان و عدم پرداخت مطالبات سالهای 97 و 98 آنان اشاره و تصریح کرد: از استاندار پیگیری کردم و طبق دستور رییس جمهور پرداختی به روستاییان انجام می شود و همچنین به دنبال آن هستیم تا طبق مصوبه دولت 230 میلیارد تومان خسارت سال 98 در همین دولت پرداخت شود و نخبگان این استان این مهم را در این دولت و دولت آینده پیگیری کنند.
جهانگیری با اشاره به اینکه در قبل از پیروزی انقلاب طبق مطالعات تصمیم گرفته شده بود که یک شرکت اروپایی برای جلوگیری از بالا آمدن آب دریا به بهمن شیر و کارون و آسیب زدن به نخیلات آبادان و خرمشهر اقدام به سدسازی نماید ادامه داد: چه کسی جز دولت تدبیر و امید سد مارد و چوئبده را اجرایی کرد که در این دولت 400 میلیون تومان اختصاص داده شد تا این سدها تکمیل شود.
وی ادامه داد: نخل های این منطقه خشک شده اند که باید به حال آنها خون گریه کرد اما باید با همکاری سران عشایر خوزستان اقداماتی متناسب انجام دهیم تا آثار مخرب یک تصمیم در بخش های دیگر ظاهر نشود.
دکتر جهانگیری با اذعان به اینکه دولت در برقراری ارتباط با مجلس و همچنین برخی سیاست گذاری ها اشکالاتی داشته است، ادامه داد: به عنوان کسی که عمر خود را در توسعه سپری کرده ام باید عوارض برخی از مباحث توسعه ای در کشور را در نظر می گرفتیم و باید توسعه با رضایت مردم باشد و وقتی مردم نفع می برند که تبعیض، بی عدالتی و نابرابری از آن توسعه را متوجه نشوند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در سفر به ماهشهر اعلام کردم که این شهر مهمترین کانون سرمایه گذاری صنعتی کشور است ادامه داد: اما در سال 98 مشکلاتی داشتیم و به این نتیجه رسیدم که آنچه مردم را رنج می دهد تبعیض است که در مسیر توسعه عده ای منتفع و برخی مانده اند که باید همه کمک کنیم تا مشکلات کشور حل شود.
وی در خصوص طرح های انتقال آب از بالا دست استان خوزستان به سایر نقاط کشور ادامه داد: این دغدغه رییس جمهور و دولت از سال ۹۲ بود و امروز که 11 روز از پایان کار دولت مانده است، دولت یک قدم خلاف آن سیاست حرکت نکرد و هیچ انتقال آبی انجام نشد.
جهانگیری تصریح کرد: طبق سیاست و مصوبه شورای عالی آب انتقال آب بین حوزه های آبی تنها برای شرب انجام شده است و دولت تدبیر و امید به سمتی حرکت کرد که انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به کرمان، یزد و به زودی به اصفهان انجام شود.