معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد که خطر تعلیق دیگر فدراسیون کشتی را تهدید نمیکند.
به گزارش جی پلاس، محمدرضا داورزنی در حاشیه برگزاری مجمع فدراسیون کشتی، اظهار داشت: جا دارد به همه دوستان در فدراسیون کشتی و اعضای مجمع فدراسیون خسته نباشید بگویم. برنامهها و بودجه امسال و سال گذشته آنها را بررسی و تصویب کردیم. یکی از نکات کلیدی، ایرادی بود که اتحادیه جهانی کشتی به اساسنامه فدراسیون گرفته بود. خوشبختانه با توجه به شرایطی که در وزارت ورزش وجود دارد، همه این وارد و انقلتهایی که اتحادیه جهانی آورده بود، مرتفع شده است. آن نکات امروز به تایید مجمع رسید، چون باید مجمع آن را ابتدا تایید کند. خطر تعلیق که مردم و کارشناسان دغدغه آن را داشتند، خدا را شکر تقریباً رفع شد. مجمع امروز اشکالات را برطرف کرد. گزارش این جلسه هم به اتحادیه جهانی کشتی ارسال میشود.
وی در واکنش به این مسئله که مردم نگران تعلیق فدراسیون کشتی هستند، تأکید کرد: مردم نگران نباشند. مجمع اشکالات وارده را حل و آن را به مجمع جهانی ارسال کرد.
وی افزود: 6،7 مورد از ایرادی که به ما گرفته شده بود، در این جلسه برطرف شد. تلاش اتحادیه جهانی بیشتر برای استقلال فدراسیونهاست. از این طرف هم الزاماتی در حوزه قوانین و مقررات در دستگاههای نظارتی داریم. نقش دولت را از نقش مستقیم دخالتی خارج و سعی کردیم که مجامع نقش محووری در انجام و تصویب برنامهها نقش محوری داشته باشند. کلیت بحثهایی که ما در فدراسیونها داریم، تصمیمگیریشان در مجمع اتفاق میافتد. فدراسیون جهانی تاکیدی که داشت، بیشتر روی عدم دخالتهای دولتها در ورزش بود. البته این موضوع فقط شامل ایران نمیشود و اکثر کشورهایی که در ورزش به صورت فدراسیونی اداره میشود، این مشکل وجود دارد و طبیعی است که با منشور المپیک سازگاری ندارد.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در تدوین اساسنامه، سعی شده که هم الزامات اتحادیه جهانی و هم سیاستهای کلی کشور لحاظ شود. این مشکل در فدراسیون کشتی حل شده و سایر فدراسیونها هم که با آن دچار مشکل هستند، باید این در مجمعی که دارند، اساسنامهای ارائه شود تا خیال فدراسیون از این بابت راحت باشد.
داورزنی در خصوص تدوین اساسنامه سایر فدراسیونها گفت: الان بعضی از کارشناسان حقوقی، چارچوب حقوقی کار را بررسی میکنند. اساسنامه فدراسیونها فکر میکنم کمی به لحاظ ادبیاتی دچار تغییر شود. الان به لحاظ جملهبندی و فصل بندی روی آن کار میشود. چند کارشناس کاربلد هم برای چارچوب کلی آن زحمت میکشند. فکر میکنم ظرف یکی دو هفته آینده آماده شود. اساسنامه بعد از آماده شدن، هم باید به مجمع بینالمللی برود و هم به دولت ارائه شود، چون همزمان باید در هر دو نهاد هم به تصویب برسد. ما نمیتوانیم اساسنامه 52 فدراسیون را به دولت بدهیم. فقط چارچوب کلی را در دولت به تصویب میرسانیم. روح حاکم بر اساسنامهها، استقلالی است که فدراسیونها باید داشته باشند.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به آخرین وضعیت برگزاری دربی پایتخت در آلمان، یادآور شد: وزارتخانه در این مورد دخالت نمیکند. درخواستهایی که از طرف فدراسیونها میآید، توسط شورای برون مرزی مورد تصویب قرار میگیرد. درخواستی برای برگزاری یک «فان دربی» شده بود. از این نوع کارها، در اکثر کشورها به عنوان یک کار تجاری انجام میدهند. وزارت ورزش در این مورد زیاد دخالت نمیکند. درست است که ما متولی استقلال و پرسپولیس هستیم، اما این باشگاهها هرکدام برای خودشان مدیرعامل و هیئتمدیره دارد. اگر به جمع بندی برسند، بحث دیگری است. این دربی قرار بود بین دو فصل اتفاق بیفتد، اما شرایطی که الان وجود دارد، باشگاه ها باید با فدراسیون فوتبال به جمعبندی برسند. ما در برگزار کردن یا نکردن آن دخالتی نداریم.
داورزنی با اشاره به سردرگمیهای شکل گرفته در برگزاری دربی، خاطرنشان کرد: وقتی ساختار تصمیمگیری ایراد دارد، این اتفاقات میافتد. وقتی قرار است یک اتفاقی بیفتد، یک جایی باید بحث را تمام کنند. اینکه روی اصل موضوع انقلتی وجود داشته باشد، اختلاف نظر وجود دارد. این نوع مسابقاتی که به صورت تجاری برگزار میشود، برای تیمهای بزرگ هم اتفاق میافتد که به لحاظ تجاری سود کنند. اینکه به چه شکلی برگزار شود، مورد بحث است. با این وجود، وزارت ورزش در تنظیم آن دخالتی نمیکند، چون در شان وزارتخانه نیست که در این حوزهها ورود کند. البته ممکن است نهادهای امنیتی نظر خودشان را به عنوان مسئول ارائه کنند.