با بدترین و جنجالی ترین خریدهای لیگ برتر شانزدهم آشنا شوید
بازیکنان زیادی بودند که با سر و صدای زیاد به تیمهای خود پیوستند اما یا عملکرد خوبی نداشتند یا جزو بازیکنان موثری بودند.
به گزارش جی پلاس، زمانی که نقل و انتقالات فرا میرسد، همه نگاهها به عملکرد باشگاهها برای خرید بازیکن پیش از آغاز فصل و در نیمفصل است. در سالهای اخیر رقابت بین باشگاهها خیلی زیاد شده تا بازیکنانی بگیرند که در بورس هستند و هوادارانشان را راضی نگه دارند، اما اینکه تا چه حد خریدها منطقی، با تفکر و درست بوده، بحثی است که کارشناسان بارها به آن پرداختهاند.
منتقدان بر این باورند که رقابت بیمعنی بدون توجه به نیازهای تیم، نگاه احساسی به درخواست هواداران، تحت فشار قرار گرفتن برای جذب بازیکن و ... بحثهایی است که باشگاههای ما با آن درگیر هستند و زمانی که بازیکن با کیفیتی جذب میکنند، به خیال اینکه کارشان درست بوده، وارد مسابقات میشوند، اما کیفیت پایین بازیکن و به اصطلاح «مَچ» نشدنش همه رویاها را از بین میبرد.
در سال گذشته کم بازیکن نبودند که با سر و صدای زیادی به تیمهای مختلف پیوستند و فصل کابوسواری را سپری کردند و بالعکس هم بودند بازیکنانی که روزهای خوبی داشتند.
در زیر نگاهی به جنجالیترین و بدترین خرید تیمها در لیگ شانزدهم انداختهایم.
پرسپولیس
خرید جنجالی: امیری و رفیعی
باشگاه پرسپولیس در نقل و انتقالات پیش از آغاز فصل، سیدجلال حسینی، علیرضا بیرانوند، وحید امیری، آنتونیو گولچ، الکسی پلییانسکی، ولادیمیر پریموف، محمد امین آرام طبع، محسن ربیعخواه، حامد آقایی، احسان علوانزاده و رادوشوویچ را جذب کرد. ملیپوشان پرسپولیس یعنی، سیدجلال، امیری، بیرانوند به همراه رفیعی که نیم فصل دوم به این تیم آمد، عملکرد خیلی خوبی داشتند، اما سایر بازیکنان خیلی نتوانستند کارایی لازم را داشته باشند. پرسپولیس با استقلال بر سر جذب امیری و رفیعی رقابت داشت که در نهایت موفق به جذب این دو بازیکن شد. این در حالی بود که منصوریان اعتقاد داشت که امیری استقلالی خواهد شد. رفیعی هم صید بزرگ پرسپولیس در نقل و انتقالات از تراکتورسازی بود.
بدترین خرید: گولچ، پلییانسکی، پریموف، آرام طبع
با وجود اینکه پرسپولیس قهرمان این فصل رقابتهای لیگ برتر شد، اما هنوز بسیاری از هواداران این تیم و همچنین منتقدان جوابی از برانکو نگرفتهاند که چرا بازیکنان اوکراینی را جذب کرد. سرمربی پرسپولیس به خوبی به این باور رسید که اگر چند بازیکن حداقل متوسط رو به بالا به جای این بازیکنان جذب کرده بود، در نیم فصل دوم به کار تیمش میآمدند. برانکو در بسیاری از بازیهای اواخر فصل و حتی لیگ قهرمانان آسیا با کمبود بازیکن مواجه شد.
یکی دیگر از عجیبترین خریدهای فصل را میتوان آنتونی گولچ نامید. بازیکنی که وقتی قرار بود به ایران بیاید، برانکو ایوانکوویچ از او به عنوان یک مدافع طراز اول که سابقه قهرمانی آسیا را هم در کارنامه فوتبالیاش دارد، یاد کرد اما در نهایت این بازیکن بعد از 7 هفته سکونشینی از ایران رفت و بابت دریافت حقوحقوقش هم از پرسپولیس به فیفا شکایت کرد.
آرام طبع هم خریدی بود که به برانکو تحمیل شد. مدافع پیشین صبای قم در ابتدای فصل در حالی سر از پرسپولیس درآورد که در لیست خرید برانکو نبود. او وقتی با پرسپولیس قرارداد بست برانکو به خواسته مسئولان باشگاه در موردش تحقیق کرد و بعد متوجه شد او تجربه سالها بازی در لیگ برتر را دارد اما با آغاز بازیها هرگز به این مدافع چپ پا اعتماد نکرد و حتی عذر او را هم در نیم فصل خواست. آرام طبع به هر شکلی بود تا پایان فصل در پرسپولیس ماند و فقط در بای آخر پرسپولیس در لیگ برای این تیم به میدان رفت.
استقلال
خرید جنجالی: کاوه رضایی و محمدحسین کنعانیزادگان
کنعانیزادگان جزو بازیکنانی بود که پرسپولیس و استقلال خواهان او بودند. کنعانیزادگان که هر روز در مسیر باشگاه پرسپولیس و استقلال در حرکت بود با پرسپولیس به توافق نرسید تا راهی استقلال شود، اما تنها دو بازی برای آبیپوشان انجام داد و به دلیل مصدومیت، فصل را از دست داد. او در همان بازیها هم عملکرد خوبی نداشت. یکی دیگر از جنجالیترین بازیکنان نقل و انتقالات رضایی بود. او پس از چند بار مذاکره با پرسپولیس، به بن بست رسید و در نهایت به استقلال پیوست. رضایی با آمدنش به استقلال مدتها سوژه کُریخوانی هواداران سرخابی و رسانهها بود.
بدترین خرید: بختیار رحمانی و محمدحسین کنعانیزادگان
علیرضا منصوریان با آمدنش به استقلال با خریدهای خود کلی سر و صدا در نقل و انتقالات به پا کرد. بختیار رحمانی، وریا غفوری، فرشید باقری، محمدحسین کنعانیزادگان، کاوه رضایی، آرش افشین، رابسون جانواریو، پادوانی، مجتبی حقدوست، میلاد زکیپور و میعاد یزدانی بازیکنانی بودند که در نقل و انتقالات به استقلال پیوستند. شاید کمتر کسی تصور میکرد که بختیار نتواند برای استقلال مفید بوده و نیم فصل از جمع آبیپوشان جدا شود. بختیار که متوجه شده بود دیگر جایی در ترکیب ندارد، رضایتنامهاش را گرفت و راهی فولاد شد تا به نوعی بدترین خریدهای منصوریان محسوب شود. در مورد کنعانیزادگان هم اشاره کردیم که به دلیل مصدومیت فصل را از دست داد. آرش افشین دیگر خرید استقلال میتوانست در گروه خریدهای ناموفق قرار بگیرد، اما با پیوستن به استقلال خوزستان در نیم فصل دوم عملکرد بهتری داشت.
تراکتورسازی
خرید جنجالی: محمد نوری و محسن بنگر
هواداران تراکتورسازی مخالف آمدن این دو بازیکن تراکتورسازی بودند، اما امیر قلعهنویی ترجیح داد که آنها را جذب کند.
بدترین خرید: محسن بنگر و علیرضا رمضانی
تراکتورسازی هم جزو تیمهایی بود که بازیکنان زیادی را جذب کرد. این تیم با جذب بازیکنانی چون شهرام گودرزی، سینا عشوری، علیرضا رمضانی، ادینیو، کرار جاسم، محسن بنگر، محمد نوری، هادی محمدی و محمد ابراهیمی به یکی از تیمهایی تبدیل شد که نگاه خیلیها را به خود جلب و بسیاری از علاقهمندان فوتبال این تیم را مدعی قهرمانی معرفی کردند.
در میان این بازیکنان بنگر با فراز و نشیبهای زیادی همراه بود و عملکرد او باعث شد امیر قلعهنویی قید این بازیکن را در اواسط نیم فصل دوم و پس از بازی با پرسپولیس بزند. علیرضا رمضانی هم نتوانست خودش را در این تیم نشان دهد و نیم فصل به صبای قم پیوست، اما آنجا هم توفیقی نداشت.
ذوبآهن
این تیم با یحیی گلمحمدی شروع کرد و خرید بدی هم نداشت، چرا که بازیکنانی چون جری بنسون و محمد ستاری عملکرد خوبی داشتند. در مجموع ذوبآهن خریدهای زیادی نکرد و تنها اسکلت تیمش را حفظ کرد.
سپاهان
خرید جنجالی: احسان حاجصفی و مهرداد محمدی
احسان حاجصفی، اولیویرا، جلالالدین علی محمدی، دنیل نوروزی، شجاع خلیلزاده، طالب ریکانی، علی هلیچی، عماد میرجوان، فرید بهزاد کریمی، محمود قائد رحمتی، مهرداد محمدی، لیاولیویرا و موسی کولیبالی خریدهای سپاهان در نقل و انتقالات بودند. در میان اینها، حاجصفی و محمدی از تیمهایی چون پرسپولیس و استقلال پیشنهاد داشتند و حتی نماینده استقلال برای جذب حاجصفی بارها به اصفهان سفر کرد، اما در نهایت مدافع ملیپوش کشورمان به سپاهان بازگشت.
بدترین خرید: پدرو هنریکه
پدرو هنریکه بازیکن برزیلی سپاهان در نیمفصل جدا از این تیم جدا شد آن هم در حالی که در مجموع 15 بازی 540 دقیقه بازی کرد و 2 گل زد. قطعا بازیکنی که از برزیل میآید باید آنقدر خوب باشد که در بیشتر مسابقات به میدان برود نه اینکه در کمتر از نصف بازیها حضور داشته باشد.
پیکان
بدترین خرید: آرش برهانی و جرمى مانزورو
آرش برهانی، امیرحسین صادقی، رحمان احمدی، ابوالفضل ابراهیمی، بهادر عبدی، سجاد آشوری، علی حمودی، لئون هایراپتیان و مهدی شیری خریدهای پیکان در نقل و انتقالات بود و در نیم فصل دوم هم جرمى مانزورو، فیصل شایسته و مهران موسوی به این تیم پیوستند. برهانی و مانزورو بدترین خریدهای پیکان بودند که برهانی نیم فصل از این تیم جدا و در پایان فصل هم از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. این تیم خرید جنجالی نداشت.
استقلال خوزستان
ابوالفضل اعلایی، حسین بهراموند، دسوزا کایون، سلمان بحرانی، سیلوا ساکونی، عزتالله پورقاز، محمد شریفی، مهدی مومنی و وحید شیخ ویسی خریدهای پیش از آغاز فصل و آرش افشین، آلویس نانگ، ابوالفضل محمدحسنی، فرزاد جعفری و مصطفی ماهی بازیکنانی بودند که نیم فصل دوم به این تیم آمدند. این باشگاه خرید بدی نداشت، اما به علت مشکلات مالی بازیکنانی چون دسوزا، ساکونی و پورقاز را از دست داد.
گسترش فولاد تبریز
بدترین خرید: محمدرضا خلعتبری
رضا خالقیفر، علی ارجمندیان، علی ملایی، علی چراغعلی، علی ملایی، علیرضا نقیزاده، لوسیانو پریرا، محمدرضا خلعتبری، مهران فرضیات، کوروش ملکی، یوسف سیدی، بابک حاتمی، فرناندو دهخسوس و مسعود ابراهیمزاده جزو خریدهای فراز کمالوند بودند و نیم فصل دوم هم بهرام احمدی، بهرام احمدی محمد اوسانی، محمد نصرتی و محمدرضا خرسندنیا راهی این تیم شدند. خلعتبری به دلیل اختلاف با کمالوند نیمکتنشین شد و سپس تصمیم گرفت نیم فصل دوم از این تیم جدا شده و به سایپا برود.
نفت تهران
بدترین خرید: شهباززاده
آرش شهامتی، احمد آلنعمه، اکبر صادقی، ایگور پراهیچ، ماهان بغدادی، محمد قاضی، میلاد فخرالدینی، میلاد فراهانی در آغاز فصل و آندرانیک تیموریان و سجاد شهباززاده در نیم فصل دوم به نفت پیوستند. تیموریان فصل عجیبی را سپری کرد. او ابتدای فصل با قرارداد سنگین راهی ماشینسازی شد، اما نتوانست در این تیم دوام بیاورد و نیم فصل دوم به استقلال پیوست. همه چیز برای تیموریان خوب پیش میرفت، چرا که هم به تیم سابقش برگشته بود و هم قصد داشت دوباره به تیم ملی دعوت شود، اما محرومیت استقلال از نقل و انتقالات نیم فصل باعث شد او دوباره از این تیم جدا شده و راهی نفتتهران و تیم علی دایی شود. تیموریان که روزگاری تیمها برای او سر و کله میشکستند، کارایی لازم را در نفتتهران نداشت. شهباززاده هم فصل کابوسواری را سپری کرد. او از استقلال جدا و به آلانیای اسپور ترکیه پیوست. او در این تیم ذخیره بود و نیم فصل همانند تیموریان تصمیم گرفت به استقلال برگردد، اما محرومیت استقلال او را راهی تراکتورسازی کرد. تراکتورسازی هم از نقل و انتقالات محروم شد تا شهباززاده به نفتتهران برود. او البته دیگر مهاجم سابق و گلزن نبود.
فولاد خوزستان
احسان مرادیان، ارنست انفور، بهرام رشید فرخی، حمید بوحمدان، عبدالله کرمی، میلاد پاکپرور و وحید طالبلو در نقل و انتقالات ابتدای فصل به فولاد پیوستند و بختیار رحمانی و میثم دورقی در نیم فصل دوم به این تیم اضافه شدند.
پدیده خراسان
بدترین خرید: دریسا دیاراسوبا و مهرداد کفشگری
آرزداد هارویان، حمزه خذیراوی، دریسا دیاراسوبا، سید عبدالله حسینی، شهاب گردان، محمدرضا خرسندنیا، مهرداد کفشگری، میلاد کمندانی، حسین زامهران، مرتضی منصوری در ابتدای فصل و اکبر ایمانی و دیوید ویکروم در نیم فصل به این تیم پیوستند. دیاراسوبا بازیکن ساحل عاجی پدیده کیفیت پایینی داشت و کفشگری هم نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و در مقطعی توسط رضا مهاجری کنار گذاشته شد.
صنعت نفت آبادان
حسین ساکی، حکیم نصاری، دنی سانتویا، رشید آلبی، رضا نوروزی، عقیل اعتمادی فصل و بازیکنانی چون عزیز معبودی، علیرضا نورمحمدی، بهادر عبدی و ناصر سالاری بازیکنان ورودی در نیم فصل دوم بودند.
سایپا
بدترین خرید: مسعود حسنزاده
الساندرو، امید خالدی، امیرمحمد مظلوم، سعید لطفی، سیامک کوروشی، مسعود حسنزاده بازیکنانی بودند که پیش از آغاز فصل جاری به سایپا پیوستند. حسنزاده شاید به جرات بدترین خرید سایپا بود و حسین فرکی سرمربی این تیم اعتراف کرد که خریدش خوب نبوده و از او به صراحت انتقاد کرد. حسنزاده پس از نیم فصل به سپاهان پیوست و همانطور که اشاره کردیم در سپاهان هم رباط صلیبی پاره کرد. خلعتبری هم که از گسترش فولاد به این تیم پیوسته بود، پرفروغ نبود. سایپا بازیکن خارجی چون الساندرو هم جذب کرد که اصلا کیفیت خوبی نداشت.
سایپا در نیم فصل ایوب کلانتری، حامد لک، عزتالله پورقاز، فرشاد فرجی، محمدرضا خلعتبری و محمدرضا سلیمانی را جذب کرد.
سیاهجامگان
ایوب کلانتری، حسین بادامکی، رضا درویشی، روح الله سیف اللهی، عباس عسگری، علیرضا نورمحمدی، فرشاد هاشمی، محمدرضا خانزاده، مرتضی رنجبر، مرتضی قدیمیپور و در نیم فصل دوم حسین کیانی، سالار افراسیابی، علیرضا جلیلی، یرکوویچ، محسن آذرپاد، مسعود همامی و میلاد میداوودی به نماینده مشهد پیوستند. ایوب کلانتری در این تیم عملکرد بدی نداشت، اما به دلیل مشکلات مالی از سیاهجامگان جدا و به سایپا پیوست. نورمحمدی هم به نفتآبادان رفت. خداداد عزیزی زمانی که سرمربی سیاه جامگان شد بارها اعلام کرد که این تیم خوب بسته نشده است.
صبای قم
بدترین خرید: رمضانی
احمد حسنزاده، امید جهانبخش، پویا سیف پناهی، حمید دیوسالار، رضا عنایتی، علی فاطمی، علی ابراهیمی، قاسم دهنوی، منصور تنهایی، مهران امیری، میرهانی هاشمی، هاشم بیکزاده، وحید علیآبادی، کیوان امرایی و نیم فصل دوم هم محسن فروزان، میثم مجیدی، حنیف عمرانزاده، امید نظامیپور، علیرضا رمضانی، مهرداد بایرامی صبایی شدند. هاشم بیکزاده به خاطر عدم دریافتی خود به تراکتورسازی رفت. صبا بازیکنی از تراکتورسازی جذب کرد که در استقلال پدیده بود، اما رمضانی نتوانست کارآیی لازم را داشته باشد. عمرانزاده هم نتوانست کارآیی لازم را داشته باشد.
ماشینسازی تبریز
بدترین خرید: تیموریان
بازیکنان ورودی آندرانیک تیموریان، احمد کامدار، بهمن کامل، پیام صادقیان، حبیب گردانی، سامان نریمان جهان، سعید دقیقی، سیدجلال رافخایی، کاخا، ادسون هنریکه، سهراب علی، رامین قربانی در ابتدای فصل و نیم فصل دوم حسین ابراهیمی، حمید علی عسگر، سعید قائدیفر، شهاب زاهدی، عزیز ابراهیموف به ماشینسازی پیوستند. برای تیموریان توضیح دادیم که او با قرارداد سنگین راهی ماشینسازی شد، اما نیم فصل دوم با پیشنهاد استقلال از جمع این تیم جدا و در نهایت سر از نفتتهران در آورد.
دیدگاه تان را بنویسید