رئیس فدراسیون کشتی این روزها مورد هجمه زیادی قرار گرفته است.
ورزشی جماران؛ به نقل از تابناک، روزشمار روشن شدن مشعل المپیک پاریس این روزها به عدد صفر نزدیک تر میشود و کمتر از یک ماه دیگر نیز رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی آغاز خواهد شد تا ۵ آزادکار و ۶ فرنگی کار ایرانی به مصاف رقبای خود بروند.
این در شرایطی است که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی در سالهای منتهی به المپیک پاریس، در هر محفلی که حاضر شده سعی کرده با صحبتهای خود فشار را از دوش کشتیگیرها بردارد و بارها اعلام کرده کشتی اگر تنها یک طلا در پاریس بگیرد، شاهکار کرده است. رئیس فدراسیون کشتی در حالی مدام این صحبت را مطرح میکند که وقتی به عنوان رئیس فدراسیون سکان هدایت این رشته پر طرفدار را در دست گرفت، اعلام کرد هدف اصلی او درخشش کشتی در المپیک پاریس است و برنامهریزی اصلی او نیز برای همین مسابقات است.
در آن شرایط میشد حق را به قهرمان المپیک سیدنی داد، چرا که او در فاصلهای اندک تا المپیک توکیو رئیس فدراسیون شد و نمیشد در یک بازه یکی دو ساله شق القمر کرد، اما از فاصله المپیک توکیو تا پاریس، همه چیز برای کشتی فراهم بوده و مطمئناً دبیر بهتر از هرکسی میداند که چگونه این مسیر را ریلگذاری کرده است.
آمار و ارقام چیز دیگری می گوید آقای دبیر
رئیس فدراسیون کشتی به نظر نه فقط برای برداشتن فشار از دوش کشتیگیرها که بلکه برای برداشتن فشار از روی خودش، به تکرار این مسئله میپرازد که یک طلا از سوی کشتی یعنی شاهکار؛ اما نگاهی به عملکرد رئیس فدراسیون در سالهای اخیر در بحث جذب بودجه و اعتبارات و هزینه آن برای کشتی، نشان میدهد ورزش اول کشور -از جهت تعلق کشتی به ایران و پرطرفدار بودن آن- در این سالها از نظر مالی شرایط بسیار مناسبی داشته است؛ اگر چه تورم شدید و گرانی دلار کمر سایر ورزشها را خم کرده، اما فدراسیون کشتی در این سالها همه اعزامهای خود را به صورت کامل انجام داد. این موضوع از یک طرف به هنر رئیس فدراسیون برمیگردد و شایسته تقدیر است و از سوی دیگر قدرت بالای لابیگری دبیر و رایزنی او برای جذب منابع مالی برای کشتی را نشان می دهد.
از طرفی ساخت و سازهای فراوان و بازسازی خانه های کشتی نشان می دهد همه امکانات سخت افزاری برای کشتی و کشتی گیرها فراهم بوده و وقتی دبیر حین صحبت از کمپ تیم های ملی آن را با رئال مادرید و بارسلونا مقایسه می کند، همه منتظرند در مقام نتیجه گیری نیز نتایجی کهکشانی به دست بیاید تا اینکه کمپ تیم های ملی با باشگاه های تراز اول فوتبال دنیا مقایسه شود، اما حین کسب نتیجه، دبیر تنها از کسب یک طلا سخن بگوید.
دخالت در کادرفنی؛ رطب خورده
قهرمان اسبق جهان و المپیک و سبک وزن خوش تکنیک کشتی آزاد ایران، از روزی که بر مسند ریاست فدراسیون کشتی قرار گرفته، سعی کرده در گفت وگوهای مختلف و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، دست به مقایسه فدراسیون تحت مدیریت خود با دوران ریاست رسول خادم بزند. یکی از انتقاداتی که دبیر و اطرافیانش همیشه به خادم وارد داشته اند، دخالت او در امور فنی است. نکته ای که پر بیراه هم نیست و رسول خادم اگر چه یک تکنیسین قهار بود، اما حضور همزمان او در پست ریاست فدراسیون و سرمربیگری تیم ملی، باعث شد توانایی او تقسیم شود و در ادامه نیز خیلی ها معتقد بودند محمد طلایی به ظاهر سرمربی تیم ملی شده، اما خادم همچنان در کارهای او دخالت میکرده است.
این انتقاد در حالی است که علیرضا دبیر، این روزها علناً وارد گود شده و در همه گزارشهای تصویری موجود در سایت فدراسیون، عضو ثابت اردوهاست و در حال گوشزد کردن نکات به کشتی گیران. کشتی دوستان هنوز صحبتهای غلامرضا محمدی، سرمربی اسبق تیم ملی بعد از المپیک توکیو را فراموش نکردهاند که صراحتاً اعلام کرد دبیر در کارهای فنی دخالت میکرده و یکی از دلایل باخت حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور در فینال المپیک توکیو را نیز همین موضوع عنوان کرد. در دوران پژمان دستکار نیز این موضوع به وفور دیده میشد که علیرضا دبیر در امور فنی دخالت میکند و در مسابقات جهانی کاملاً بالای سر کشتیگیرها بود تا جایی که بعد از جهانی ۲۰۲۲، پدر حسن یزدانی در این باره مصاحبهای تند انجام داد و به رئیس فدراسیون کشتی تاخت.
حالا مشخص نیست دبیر صرفاً به عنوان یک قهرمان که تجربه حضور در المپیک را دارد به دادن مشاوره بسنده میکند یا رسماً در امور فنی دخالت دارد، اما هر چه که هست، رئیس فدراسیون باید بداند انتقادی که روزی خود او به خادم وارد میکرد، این روزها علیه خودش وجود دارد. انتقادی به جا و درست که میتواند بر نتایج تیم ملی کشتی تأثیر منفی بگذارد. حالا باید دید رئیس فدراسیون در صورت موفقیت تیمهای ملی کشتی علناً میگوید در امور فنی دخالت کرده و آن را به نام خود میزند یا در صورت ناکامی احتمالی از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکند و همه چیز را گردن سرمربی میاندازد؟