۲ جودوکای نابینا و کم بینای ایران به دلیل دوپینگ با محرومیت مواجه شدند.
ورزشی جماران و به نقل از ایران نادو، وحید جدی چهار سال و سیدامید جعفری به دلیل تکرار تخلف دوپینگ به مدت هشت سال از فعالیت در تمامی حوزههای ورزش محروم شدند.
بنابراین گزارش تیم کنترل دوپینگ ایران نادو، پیش از بازیهای پاراآسیایی هانگژو در تاریخ 8 مهر 1402 و در خلال اردوهای آمادگی جودوی کم بینایان از وحید جدی نمونهگیری کردند، که پس از ارسال نمونه به آزمایشگاه مورد تأیید وادا، وجود ماده ممنوعه «اکساندرولون» از گروه S1 (استیروئیدهای آنابولیک) لیست مواد و روشهای ممنوعه در نمونه ادرار ورزشکار، تأیید شد.
پس از آن، ابلاغیه تخلف از طریق ایمیل به ورزشکار، فدراسیون جهانی IBSA، وادا و فدراسیون ملی ورزشهای کمبینایان اطلاعرسانی شد. اعضای شورای صدور رأی ایران نادو پس از بررسی پرونده با در نظر گرفتن ادله، اسناد و شواهد ارائه شده با در نظر داشتن اصل مسئولیت مطلق ورزشکار، ضمن محرز دانستن اصل تخلف، دفاعیات ارائه شده توسط ورزشکار را برای کاهش مدت محرومیت، کافی ندانستند. از این رو به استناد ماده 1-2-10 از قوانین ملی مبارزه با دوپینگ، دوره محرومیت چهار ساله از تاریخ 1402/08/23 لغایت 1406/08/22 برای ورزشکار صادر شد. گفتنی است به درخواست ورزشکار پرونده تخلف به شورای استیناف ارجاع شده و مورد بررسی مجدد قرار گرفت که اعضای شورای استیناف رأی صادرشده اولیه را تأیید کردند.
اما درباره سیدامید جعفری افسران کنترل دوپینگ ایران نادو، در تاریخ 8 مهر 1402 در حالی که وی در اردوی تیم ملی جودوی کمبینایان برای بازیهای پاراآسیایی هانگژو حاضر بود، از این ورزشکار نمونه دوپینگ گرفتند که با اعلام رسمی آزمایشگاه مورد تأیید وادا نمونه ورزشکار مثبت اعلام شد.
با عنایت به اطلاعات دریافت شده از واحد مدیریت نتایج وادا، نمونه قبلی داخل مسابقه این ورزشکار به شماره 1006048 در مسابقات نورسلطان قزاقستان به تاریخ 9 خرداد 1402 به دلیل وجود ماده بولدنون از گروه S1 استروئیدهای آنابولیک مثبت بوده و در حالی که فرایند صدور رأی آن در حال تکمیل شدن بوده است، سید امید جعفری دومین تخلف دوپینگی خود را در تاریخ 8 مهر 1402 انجام میدهد.
در ایمیلی، فدراسیون جهانی IBSA اعلام میدارد تست داخل مسابقات قزاقستان تخلف اول محسوب شده و با توجه به عدم احترام به تعلیق اجباری و عدم پذیرش تخلف و عواقب آن طبق بند 10.2.1، مدت محرومیت چهار سال برای تخلف اول قابل اجراست. از طرفی در نمونه مثبت دوم ورزشکار که توسط ایران نادو در خارج از مسابقه و در اردوی آمادگی گرفته شد وجود ماده غیر خاص به نام «لیگاندرول» توسط آزمایشگاه مورد تأیید وادا، تأیید میشود.
با توجه به درخواست وادا مبنی بر اصلاح حکم محرومیت چهار ساله اولیه در شورای صدور رأی ایران نادو، پرونده به شورای استیناف نادوی ایران ارجاع شد، این شورا پس از بررسیهای لازم ضمن محرز دانستن اصل تخلف و نبود دلایل کافی برای بخشودگی یا کاهش دوره محرومیت به استناد بند 10.9.1.1 از قوانین ملی مبارزه با دوپینگ و دو تخلف محرز شده (هر تخلف چهار سال محرومیت)، سیدامید جعفری را به مدت هشت سال از تاریخ 1402/07/29 لغایت 1410/07/28 از تمامی فعالیتهای ورزشی ملی و بینالمللی محروم کرد.
بر اساس بند 14.3 از مقررات ملی، لیست نفرات محروم روی وب سایت ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران منتشر شده، قابل دسترسی است و از طریق مطبوعات نیز علنی میشود.