وزیر ورزش اعلام کرد که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان سال واگذار خواهند شد.
جی پلاس؛ کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان، در مورد پیشنهاد مطرح شده در مورد ایجاد سازمان نظام ورزش، بیان کرد: کلیات سازمان نظام ورزش را قبول دارم اما اگر به سازمان هایی نظیر نظام مهندسی و...اشاره میکنیم باید بدانیم که به شکل متناظر در عرصه بینالمللی چنین سازمانی وجود ندارد در حالی که فدراسیون های جهانی، کمیته بین المللی المپیک و... در ورزش فعالیت می کنند.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه امیدوار هستیم شاهد حضور غیرورزشی ها در ورزش نباشیم، اظهار داشت: با تغییرات در آینده، بحث آموزش را تقویت و از ظرفیت دانشگاه ها استفاده می کنیم.
وی افزود: بعضا فلان فرد سیاسی فشار آورده تا یک ورزشگاه در شهرستان متبوعش ساخته شود و بعد متوجه شدهاند اساسا در آن شهر فوتبال مستعد نیست و در عین حال در شهری مانند انزلی که در رشته فوتبال بسیار مستعد است ورزشگاه مناسبی ساخته نشده است و امیدوار هستیم تا پایان سال شاهد پیشرفت طرح آمایش سرزمینی باشیم و حتی اگر یک فرد سیاسی از بالا به بنده به عنوان وزیر ورزش و جوانان نیز فشار آورد و توصیه کرد به او پاسخ دهم که وزارت ورزش و جوانان بر اساس طرح آمایش سرزمینی و قانون وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان کار خود را پیش می برد.
وی با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان مگر می تواند تیم داری کند؟ گفت: وزارت ورزش وظیفهای برای تیمداری ندارد در حالی که سال هاست تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس را مدیریت می کند، آن هم در شرایطی که قانون اجازه نمیدهد حتی یک ریال برای این تیم ها هزینه کنیم.
وزیر ورزش و جوانان با اعلام اینکه استقلال و پرسپولیس تا پایان سال به بخش خصوصی واگذار می شوند، گفت: این اتفاق در حد شعار نخواهد بود و عملیاتی میشود و به عنوان یک دستاورد بزرگ با راهکارهای سازمان خصوصی سازی مدنظر قرار میگیرد و یک خدمت بزرگ به ورزش است و باعث میشود وزارت ورزش و جوانان به دیگر وظایف اصلی وزارت ورزش بپردازیم؛ همه این شرایط باعث شده وزارت ورزش و جوانان از وظایف خود مانند عمومی کردن ورزش غافل بماند.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه طرح شهرک مدال در دستورکار قرار گرفته و زمین به صورت رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار میگیرد و قهرمانان واجد مدال به صورت رایگان صاحب واحد مسکونی می شوند، خاطرنشان کرد: صنعت ورزش موضوع مهمی است که در ورزش دنیا مطرح می شود و ما نیز به صورت جدی به این مسئله توجه داریم اما تا زمانی که نظام باشگاه داری تهیه و به قانون تبدیل نشود نمیتوانیم به هدف اصلی برسیم.
وی افزود: حق پخش تلویزیونی در ورزش حرفه ای بیش از ۶۰ درصد را به خود اختصاص داده اما آیا ورزش کشور از این سهم برخوردار است؟ خیر. موضوع مهم دیگر قانون کپی رایت است اما حتی استقلال و پرسپولیس به عنوان باشگاه های بزرگ کشور فاقد این مزیت هستند و باید به عنوان قانون از سوی مجلس شورای اسلامی مدنظر قرار گیرد.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه کارورزی دانشجویان علومی ورزشی و تندرستی نکته بسیار مهمِی است، اظهار کرد: وزارت ورزش استقبال میکند که دانشجویان به منظور تقویت مهارت ها در دورههای کارورزی شرکت کنند. در حال حاضر ۳۲ هزار و ۵۰۰ باشگاه در کشور وجود دارد که ۹۰ هزار شغل ورزشی در آن ها ایجاد شده و ایجاد ۱۸ هزار شغل دیگر نیز در دستورکار قرار گرفته است.
هاشمی با بیان اینکه آینده شغلی دانشجویان تربیت بدنی صرفا در دستگاههای دولتی خلاصه نشده است، گفت: امیدوار هستیم دغدغه شغلی دانشجویان رشته علوم ورزشی و تندرسی را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: حضور دانشجویان در اردوهای تیم های ملی پیشنهاد خوب و عملیاتی است که میتواند محقق شود.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه استعدادیابی تنها بر عهده این وزارتخانه نیست، بیان کرد: در دنیا این وظیفه بر عهده مدارس و باشگاه ها محول شده و وزارت ورزش و جوانان سیاستگذار است. بنابراین نباید نسبت به وظیفه آموزش و پرورش و باشگاه ها در این خصوص غافل شویم.
هاشمی با اعلام اینکه تهیه سند پیشرفت ورزش کشور از ابتدای تولد یک کودک تا دوران پیری مدنظر قرار گرفته است، عنوان کرد: مقاطع سنی مختلف یک فرد به منظور فعالیت بدنی مدنظر قرار گرفته است.
وی همچنین تاکید کرد که خصوصی سازی نباید به سلامت ورزش کشور آسیب بزند.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه در قالب ماده ۸۸ برخی اماکن ورزشی به بخش خصوصی واگذار شده و بخشی نیز در اختیار دولت است، گفت: به دنبال آن هستیم که دانشجویان تربیت بدنی به صورت رایگان و نیم بها از این اماکن ورزشی استفاده کنند.
هاشمی همچنین با بیان اینکه قبول داریم درآمد مربیان ورزشی در باشگاه های ورزشی مطلوب نیست، خاطرنشان کرد: باید نظامی تالیف شود که وضعیت حقوقی مربیان مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نظارت بیشتر بر باشگاه ها در دستورکار قرار گرفته است، عنوان کرد: تاکنون نظارت به خوبی صورت نگرفته و برخی باشگاهها هزینه زیادی را به علاقمندان تحمیل می کنند.
هاشمی همچنین در ادامه و در جمع خبرنگاران در خصوص مجامع فدراسیون ها گفت: مجامع فدراسیونها، هر 4 سال یکبار تغییرات خودشان را بر اساس مجمع عمومی که برگزار میکنند، دارند. یک کار روتین است که باید انجام شود اما برخی رشتهها بعضا احکامی از دیوان عدالت حکم گرفتهاند یا شرایط بین المللی به وجود آمده، مستلزم تدبیرو مدیریت است تا کارها انجام شود. دغدغهای بابت این موضوع نداریم اما برای همه رشتههای ورزشی در دستور کار قرار گرفته تا انجام شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در رشتههای المپیکی که کمتر از 8 ماه به مسابقاتش مانده، اصلا مشکل مجمع نداریم. جلسات تخصصی آنها را شروع کردیم. کشتی، وزنه برداری و تکواندو برگزار شده، مابقی رشتهها که امکان کسب سهمیه و حضور موفق را دارند، جلساتشان را برگزار میکنیم. تلاش مجموعه ورزش کشور این است که مجامع برگزار شوند. انشاالله تا پایان سال تمام مجامع جمع میشوند و هر فدراسیونی رئیس خودش را انتخاب میکند تا کار 4 ساله خودش را شروع کند.
وزیر ورزش درخصوص بحث استفاده از VAR در دربی روز پنجشنبه، گفت: یکی از خواستههای ما در وزارت از مجموعه فوتبال کشور این بود که مجوز بگیرند تا در این دیدار از VAR استفاده شود. VAR الان در استادیوم وجود دارد و مشکلی نیست ولی فیفا باید مجوز بدهد. طبق آخرین اطلاعی که داریم قرار شده تا امشب مشخص شود. امیدواریم این اتفاق بیفتد. حتی برای تیمی هم که میخواهد در پشت صحنه این سیستم را مدیریت کند، پیشنهاد دادیم که از چه کشورهایی باشند. انشاالله این اتفاق بیفتد که برای اولین بار در دربی شاهد استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی باشیم.
کیومرث هاشمی در خصوص اینکه آیا تغییراتی در هیات مدیره استقلال و پرسپولیس ایجاد میشود، گفت: در موضوع این 2 باشگاه اشاره کردم که تصمیمات کلانی میگیریم. باید در بحث واگذاری از بخش خصوصی استفاده کنیم. وظیفه وزارت ورزش تیمداری و باشگاهداری نیست. رسانهها کمک کنند که این وظیفه از ما گرفته شود. آنچه در دنیا وجود دارد، باشگاهداری عرصه مدیریت جدید است. باید توسط بخش خصوصی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه اگر این کار را در دوره مدیریتمان انجام دهیم یکی از دستاوردهای بزرگ این دولت خواهد بود، گفت: مصمم هستم این اتفاق بزرگ بیفتد که خدمتی هم به سایر رشتههای ورزشی کردهایم و بخش خصوصی به دنبال باشگاهداری برود. البته ما هم باید حمایت کنیم.
هاشمی درمورد وضعیت تیم ملی فوتبال کشورمان، عنوان کرد: جلسهای با کادرفنی تیم ملی بزرگسالان، امیر قلعه نویی و مسئولان فدراسیون در راستای حضور موفق در جام ملتهای آسیا داشتیم. خیلی سال است که نتوانستهایم در این مسابقات نتایج درخوری را کسب کنیم. هرچند در سطح قاره، همه کشرها تلاش میکنند حضور موفقی داشته باشند و از تمام ظرفیت خودشان استفاده میکنند. ما هم این را به عنوان یک اولویت در وزارت ورزش اعلام کردیم. تیم ملی بزرگسالان فوتبال یکی از دغدغههای اصلی ما است. هرآنچه برای کمک و پشتیبانی، نیاز و رسالت وزارت ورزش است را انجام میدهیم. البته موظفیم از رشتههای دیگر، فوتسال و فوتبال ساحلی هم که جایگاه خوبی دارند، حمایت میکنیم.