ایران و قزاقستان که در دوره های اخیر برای عنوان چهارمی بازی های آسیایی تلاش می کرده اند فعلا جایگاه مناسبی ندارند.
جی پلاس؛ روز چهارم بازی های آسیایی هانگژو در حالی به پایان رسید که ایران و قزاقستان در جدول مدالی این رقابت ها رتبه یک رقمی ندارند.
در جدول کلی بازی های آسیایی، تکلیف سه تیم اول مشخص است. چین مسلما رده نخست را تا پایان خواهد داشت و ژاپن و کره جنوبی نیز دوم و سوم خواهند شد(شاید برعکس). به این ترتیب سایر کشورها مانند ایران، هند، ازبکستان، قزاقستان، اندونزی، چین تایپه و کره شمالی برای رده های چهارم تا دهم رقابت خواهند کرد.
ایران، با یک طلا در رده یازدهم قرار دارد و قزاقستان با شرایط مشابه به دلیل نقره کمتر در رده دوازدهم قرار دارد. البته هم کاروان کشورمان و هم قزاق ها مدال های زیادی به دست آورده اند و از لحاظ مجموع مدالی عملکرد خوبی داشته اند اما اکثر این مدال ها نقره و برنز بوده اند.
با این حال مشخص است که وضعیت دو کاروان ایران و قزاقستان در روزهای آینده متفاوت خواهد بود. با برگزاری رشته هایی که ایران در آنها مدعی است، مانند کشتی، کاراته، ووشو مسلما به تعداد مدال های طلای ایران اضافه می شود. قزاق ها هم امیدوارند در رشته هایی مانند دوچرخه سواری، بوکس، واترپلو و قایقرانی به طلاهای خود اضافه کنند.
البته قزاق ها کلا برنز بگیرهای خوبی هستند و در دوره گذشته نیز با وجود کسب 76 مدال که آنها را از نظر مجموع مدالی در رتبه پنجم قرار می داد، در نهایت به دلیل تعداد طلاهای کم نهم شدند و نتوانستند موفقیت اینچئون را تکرار کنند. سالی که با 28 طلا توانسته بودند چهارم شوند.
ایران نیز برای تکرار 20 طلای دوره پیش کار سختی دارد. 2 طلای کبدی را شاید هندی ها اجازه تکرارش را ندهند. در تکواندو احتمالا اصلا طلایی به دست نیاوریم. وزنه بردارها در مسابقات جهانی نشان دادند چندان روی فرم نیستند.
اما به هر حال هر چه هست نه ایران نه قزاقستان بازی های آسیایی را با رتبه دو رقمی تمام نخواهند کرد. شاید کار ایران برای صعود در جدول از فردا با طلاهای ووشو شروع شود. اگر نشد هم امید به کشتی آزاد و فرنگی است که ایران را از رتبه نامناسبی که دارد، جدا کنند. قزاق ها با مدال های احتمالی دوچرخه سواری می توانند یک رقمی شوند.