گزارش جی پلاس
جام جهانی زنان| درخشش سامورایی ها، شگفتی سازی آفریقایی ها و عملکرد ناامید کننده آلمان و برزیل
در مرحله گروهی جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۲۳، ژاپن بهترین عملکرد را داشت، تیم های آفریقایی تاریخ سازی کردند و آلمان و برزیل ناامید کننده ظاهر شدند.
جی پلاس، فرشته مقدم: جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۲۳ با پایان مرحله گروهی به نیمه رسید. برای نخستین بار این رقابت ها با حضور ۳۲ تیم در استرالیا و نیوزلند برگزار شد. این موضوع دو نکته مثبت و منفی داشت. سطح بازی ها نسبت به دوره های قبل پایین آمده بود چون برخی تیم ها نخستین تجربهشان در این رقابت ها بود. از طرفی فرصتی برای این تیم ها بود تا بردهای تاریخی را کسب کنند و حتی با وجود حذف از آن پیروزی ها به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کنند.
درست است نیوزلند (میزبان) با برد نروژ و فیلیپین با غلبه بر میزبان توانستند پیروزی های بزرگی به دست آوردند اما مراکش، آفریقای جنوبی و جامائیکا علاوه بر کسب چنین بردهایی تاریخ سازی کردند و برای نخستین بار به مرحله یک هشتم نهایی صعود کردند. هر کدام با کنار زدن قدرت هایی همچون آلمان، ایتالیا و برزیل در جمع ۱۶ برتر جام قرار گرفتند. مراکش همچنین به عنوان تیمی که پایین ترین رنکینگ (۷۲) را داشته است به دور حذفی راه یافت.
ژاپن، سوئد و انگلیس تنها تیم هایی بودند که هر سه بازی خود را با برد به پایان رساندند. در این میان عملکرد ژاپن از همه بهتر بود. سامورایی ها بدون اینکه گلی دریافت کنند یازده بار دروازه حریفانشان را باز کردند. آن ها همچنین اسپانیا را با پیروزی ۴ بر صفر تحقیر کردند. ژاپن تنها تیم آسیایی بود که توانست به یک هشتم نهایی صعود کند و بقیه نماینده های این قاره نتایج ضعیفی کسب کردند. چین و فیلیپین تنها سه امتیاز به دست آوردند و کره جنوبی یک امتیاز.
بدترین عملکرد را ویتنام داشت که بدون امتیاز در قعر گروه E قرار گرفت. این تیم گلی به ثمر نرساند و ۱۲ بار دروازه اش باز شد. ویتنام در میان ۳۲ تیم دیگر هم بدترین نتایج را کسب کرد. هائیتی دیگر تیم بدون امتیاز جام بود که گلی به ثمر نرساند با این تفاوت که تنها چهار گل دریافت کرد. همچنین پاناما و کاستاریکا بدون کسب امتیاز با جام جهانی خداحافظی کردند.
ناامید کننده ترین عملکرد را در میان های تیم های بزرگ آلمان داشت که برای اولین بار از سال ۱۹۹۶ در یک تورنمنت بزرگ در همان مرحله نخست حذف شد. ژرمن ها که شروع پرقدرتی داشتند و با شش گل مراکش را شکست دادند در ادامه مغلوب کلمبیا شدند و در بازی آخر برابر کره جنوبی تنها یک تساوی کسب کردند تا پس از ۱۷ تورنمنت پیاپی از صعود به مرحله حذفی باز بمانند.
برزیل دیگر تیمی بود که برخلاف انتظارها نتوانست راهی یک هشتم نهایی شود و در گروه F با چهار امتیاز پایین تر از فرانسه و جامائیکا در رتبه سوم قرار گرفت. سلسائو هم شروع خوبی داشت و در گام نخست با چهار گل پاناما را در هم کوبید اما در ادامه از فرانسه شکست خورد و نتوانست دروازه جامائیکا را باز کند تا با یک تساوی به کار خود در این رقابت ها پایان دهد. ایتالیای کم فروغ هم تنها سه امتیاز کسب کرد و فقط موفق شد آرژانتین را شکست بدهد.
در ۴۸ بازی که برگزار شد هواداران شاهد جشنواره گل های زیادی بودند. پر گل ترین بازی متعلق به تقابل فرانسه و پاناما بود که ۹ بار توپ از خط دروازهها رد شد. سهم فرانسه شش گل و پاناما سه گل بود. پر گل ترین برد را هلند به نام خود ثبت کرد و ۷ بر صفر ویتنام را شکست داد. بهترین خط حمله را ژاپن داشت. هیناتا میازاوا (ژاپن) و الکساندرا پوپ (آلمان) هر یک با به ثمر رساندن چهار گل برترین گلزنان این مرحله بودند.
دیدگاه تان را بنویسید