جواد فروغی در مسیر احسان حدادی!
قهرمان تیراندازی المپیک این روزها در مسیری مشابه احسان حدادی قدم بر می دارد.
جی پلاس؛ مدال طلای جواد فروغی در المپیک 2020 توکیو را میتوان یکی از غیرمنتظرهترین مدالهای تاریخ ورزش ایران دانست. روی تیراندازی هیچگاه به عنوان رشتهای مدالآور حساب نمیشد. از لندن تا لندن، هرگز تیراندازی ایران حتی رنگ فینال بزرگترین رویداد ورزشی جهان را ندید. تیراندازان کشورمان از المپیک 1948 لندن تا 2012 در همین شهر، در حسرت حضور در مرحله نهایی مسابقات سوختند. سرانجام در المپیک 2016 ریو، تیراندازی ایران برای نخستین بار دو فینالیست داشت اما در نهایت الهه احمدی و نجمه خدمتی به ترتیب ششم و هشتم شدند.
طرفداری نوشت: شگفتی بزرگ در المپیک 2020 توکیو رقم خورد و جواد فروغی هم نخستین مدال تاریخ این رشته را برای کشورمان کسب کرد و هم رکورد مرحوم محمود نامجو را شکست. نامجو در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن با ۳۸ سال سن به مدال برنز رسید اما فروغی با طلای توکیو در 41 سالگی، مسنترین مدالآوار المپیکی ایران نیز لقب گرفت.
در ادامه فروغی روندی نزولی را طی کرد و از روزهای اوج فاصله گرفت؛ تا جایی که در مسابقات داخلی نیز از پس حریفان جوان و کم نام و نشان برنیامد. البته نباید از تاثیر فراوان لغو اعزامهای برونمرزی در کاهش میزان آمادگی ملیپوشان گذشت؛ اتفاقی که به سقوط آزاد تیراندازان ایران در رنکینگ جهانی انجامید. در تازهترین رده بندی فدراسیون جهانی تیراندازی (۲۷ مارس - 7 فروردین) ملیپوشان کشورمان به دلیل غیبت در جامهای جهانی چندین پله سقوط کردند.
فدراسیون جهانی در سال ۲۰۲۳ سه دوره مسابقات جام جهانی در مصر، اندونزی و هند برگزار کرد که ایران به دلیل مشکلاتی از جمله کمبود بودجه از حضور در این مسابقات بازماند. غیبت در مسابقات سبب سقوط چندین پلهای و همچنین حذف تعداد زیادی از تیراندازان ایرانی در ردهبندی سال ۲۰۲۳ شد. فروغی نیز از رتبه 56 به 84 سقوط کرد. البته رکوردهای او در اردوهای تیم ملی در حد مسابقات مقدماتی قهرمانی جهان نبود و در صورت اعزام هم با توجه به عملکرد یک سال اخیرش بعید بود حتی رتبهای تکرقمی کسب کند. او در تقابل با سجاد پورحسینی نیز قافیه را باخت؛ تا جایی که در جام جهانی برزیل، پورحسینی فینالیست شد و فروغی ناکام ماند.
از سوی دیگر اگر تیرانداز در مسابقات گرید A مثل قهرمانی جهان شرکت کند و به فینال برسد رنک او حفظ شده و در نهایت چند رتبه بالا یا پایین میرود اما اگر عملکرد ضعیفی داشته باشد و در مرحله مقدماتی حذف شود، سقوط آزادی مانند فروغی تجربه خواهد کرد. جواد فروغی معمولا حضوری در مسابقات سطح A ندارد و شانس خود را در رقابتهای گرید B امتحان میکند که حتی قهرمانی در آن، امتیاز چندانی برای تیرانداز به همراه نخواهد داشت.
افول و انتقاد
جواد فروغی، مهر سال 1401 در مسابقات تیراندازی قهرمانی جهان هم عملکرد دور از انتظاری داشت و در تپانچه بادی سی و سوم شد. او در تپانچه 25 متر استاندارد هم به میدان رفت و در نهایت با امتیاز 567 در جایگاه یازدهم ایستاد. این مسابقات یکی از محلهای توزیع سهمیه المپیک بود و هانیه رستمیان توانست اولین سهمیه المپیک 2024 پاریس را برای کاروان ایران دشت کند.
فروغی فروردین سال 1401 در جام جهانی برزیل نیز یازدهم شد و نتوانست به فینال صعود کند. با این وجود او بارها و بارها به انتقاد از وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک پرداخته و حتی به صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش طعنه زده است. این در حالی است که او هم از فدراسیون حقوق میگیرد، هم از کمیته ملی المپیک دریافتی به یورو دارد و هم از شغل غیرورزشی خود حقوق دریافت میکند. او بعد از کسب مدال طلای المپیک نیز 10 هزار یورو پاداش گرفته ولی حالا مدعی شده به دلیل مشکلات مالی، مجبور به فروش قطعه یدکی سلاح خود شده است.
او به کنایه اعلام کرد نگران سلامتی مسئولان صندوق حمایت از قهرمانان است چون هیچ وقت خبری از آنها نیست! فروغی بعد از حضور وزیر ورزش و جوانان در اردوی تیراندازان، او را هم از طعنههای خود بینصیب نگذاشت و گفت: حمید سجادی از نداری وزارت ورزش آنقدر گلایهمند بود که احساس کردیم شاید باید اضافهکاری انجام بدهیم و به وزارت ورزش کمک کنیم!
تیرانداز المپیکی ایران گلایههای خود را به رییس جمهور هم انتقال داد؛ گلایههایی که تا حدود زیادی بهحق بوده اما وقتی عملکرد او در کفته دیگر ترازو قرار میگیرد، تا حدودی اعتبار خود را از دست میدهد؛ شبیه به انتقادات بیپایان احسان حدادی . پرتابگر دیسک ایران بعد از کسب مدال نقره تاریخی در المپیک 2012 لندن، روندی نزولی را طی کرد و حتی حضور ناامیدکننده در المپیک 2020 توکیو را احترام به المپیک و آمادهسازی برای بازیهای آسیایی دانست!
فروغی در تازه ترین اظهار نظر مدعی شده قطعه یدکی سلاح خود را فروخته و درخواست توجه و حمایت کرده؛ هرچند دبیر فدراسیون تیراندازی تاکید کرده اگر تیرانداز المپیکی به آنها مراجعه میکرد، قطعه سلاح او به صورت رایگان تعویض میشد! از سوی دیگر فدراسیون تیراندازی دو بار اسلحه او را تعمیر کرده که هر بار ۲۵ میلیون هزینه برداشته است. البته حمایت همه جانبه از ورزشکاران به ویژه ملیپوشان دارای شانس مدال، وظیفه اصلی فدراسیون، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک است اما انتقادهای بیپایان همراه با افت ادامهدار، آینده خوبی را پیش روی ورزشکار قرار نمیدهد.
دیدگاه تان را بنویسید