کشور قطر با برگزاری مسابقات جام جهانی در ابعاد کوچک خود یک رکورد جدید را در این حوزه ثبت کرد.

جی پلاس؛ دیدار پرتغال و اروگوئه که در ورزشگاه لوسیل - میزبان دیدار فینال جام جهانی ۲۰۲۲ - برگزار شد، سی‌ودومین دیدار از شصت‌وچهار دیدار این جام بود. با انجام این دیدار، جام جهانی قطر به عنوان متمرکزترین جام جهانی تاریخ، به نیمه راه رسید؛ آن هم در حضور ۸۸ هزار و ۶۶۸ تماشاگری که تمام ظرفیت ورزشگاه را پر کرده بودند.

یکی از نکات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر که یک رکورد برای میزبان آن به جای گذاشته، از نظر سازماندهی مسابقات در ۸ استادیومی است که در مساحتی کوچک قرار گرفته‌اند. این رکورد با بررسی و مقایسه آمار با میزبانی ۲۱ جام جهانی قبلی که آغاز آن با جام جهانی ۱۹۳۰ اروگوئه بود، بیشتر به چشم می‌آید.

هم اکنون با گذشت ۹ روز از آغاز جام جهانی، هر تیم ۲ بازی خود را در مرحله گروهی انجام داده است و به جز روز نخست و دیدار افتتاحیه میان قطر - اکوادور در استادیوم البیت و روز دوم جام جهانی که سه دیدار برگزار شد، در ۷ روز دیگر، روزانه چهار مسابقه برگزار شده و هر استادیوم نیز تاکنون میزبان چهار مسابقه بوده که میزبانی این ۳۲ دیدار در چنین مساحتی، یک رکورد جدید است.

میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در مساحتی ۳۹۵ کیلومتری (۳۲×۴۶×۷۵) برگزار می‌شود که شکل هندسی آن مثلثی است که با استادیوم البیت در شمال، استادیوم الجنوب در جنوب و استادیوم احمد بن علی در غرب دوحه شکل گرفته.

طبق آمار، این مساحت شکل گرفته در قطر، کوچک‌تر از هفت شهر از یازده شهر میزبان جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه است. مسکو به تنهایی با ۱۲ میلیون نفر جمعیت -چهار برابر بیشتر از جمعیت قطر- با مساحت ۲۵۱۱ کیلومتر مربع، شش برابر بزرگ‌تر از دوحه و مثلث شکل گرفته در اطراف پایتخت قطر است. مسکو طی ۳۲ روز میزبانی در جام جهانی با دو استادیوم از ۱۲ دیدار میزبانی کرد، در حالی که قطر فقط در ۴ روز نخست موفق شد از ۱۲ دیدار میزبانی کند. همچنین سن پترزبورگ که در ۳۰ روز، میزبان ۷ مسابقه بود، مساحتی ۳.۶۴ برابری نسبت به منطقه‌ای دارد که قطر توانسته طی ۹ روز از ۳۲ دیدار جام جهانی میزبانی کند.

قطر در حالی در این مثلث ۳۹۵ کیلومتری از جام جهانی میزبانی می‌کند که علاوه بر ۸ استادیوم میزبان مسابقات، محل اقامت و تمرین اکثر تیم‌ها، اقامت هواداران و همچنین فن‌فست اصلی در پارک البیدا در نزدیکی کورنیش، در همین مثلث قرار گرفته‌اند.

جام جهانی ۱۹۳۰ اروگوئه با سه استادیوم میزبان ۱۸ مسابقه در ۱۸ روز بود و میانگین روزانه یک مسابقه داشت که مونته‌ویدئو پایتخت این کشور در ۱۸ روز میزبان ۱۳ مسابقه بود.

پاریس در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه با دو استادیوم استاددو فرانس و پارک دو پرنس و ژوهانسبورگ در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی با استادیوم‌های الیس پارک و ساکر سیتی هر کدام ۱۵ دیدار از ۶۴ دیدار جام جهانی را میزبانی کردند و قطر در مساحتی کوچک‌تر فقط در ۵ روز نخست جام جهانی یک دیدار بیشتر، یعنی از ۱۶ دیدار میزبانی کرده است.

در جام جهانی ۲۰۰۲ کره جنوبی-ژاپن نیز که ۶۴ دیدار آن در ۲۰ شهر میزبان و ۱۰ شهر از هر کشور برگزار شد، استادیوم‌های دائگو و سوون در کره جنوبی و سایتاما و یوکوهاما در ژاپن هر کدام میزبان چهار مسابقه بودند. ۱۶ استادیوم دیگر شهرهای میزبان جام جهانی ۲۰۰۲ هر کدام سه مسابقه را بین ۳۱ می تا ۳۰ جون میزبانی کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جام جهانی 2022 قطر

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.