قهرمان اسبق جهان و المپیک برکناری سرمربی تیم ملی را در راستای عادت همیشگی رئیس فدراسیون دانست.
جی پلاس؛ قهرمان وزنهبرداری المپیک لندن به ایسنا گفت: اقدامی که وزنهبرداران انجام دادند شایسته تقدیر است و وقتش است وزارت ورزش و کمیته ملیالمپیک به مشکلات وزنهبرداری ورود کنند.
بهداد سلیمی درباره اتفاقات اخیر وزنه برداری و اینکه ۱۵ وزنه بردار اردوی تیم ملی را به دلیل شرایط نامناسب ترک کردند، گفت:وزنهبرداری اوضاع و احوال خوبی ندارد و این مربوط به یکی، دو ماه یا یکی، دو سال اخیر نیست بلکه حدود شش سال است که چنین وضعیتی دارد. از آنجا که وزنهبرداران قشر صبوری هستند و تحمل بالایی دارند، خیلی مسائل و مشکلات را تحمل کردند. کاری هم که وزنهبرداران انجام دادند، به نظرم شایسته تقدیر است. اگر خود وزنهبرداران دست به کار نمی شدند، شرایط به همان منوال پیش میرفت.
او ادامه داد: این وزنهبرداران از خودگذشتگی کردند و شاید این کار آنها به قیمت از دست رفتن مدال بازیهای کشورهای اسلامی، قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان تمام شود اما این کار را انجام دادند تا بتوانند شرایط را تغییر دهند. به نظرم کار بسیار شجاعانه ای انجام دادند.
*فدراسیون باید امکاناتی در حد هتل پنج ستاره فراهم کند
سلیمی در مورد اینکه وزنهبرداران یک بار پیش از مسابقات قهرمانی جهان ازبکستان شرایط بد اردویی را تحمل کردند اما به نظر می رسید که دیگر تحمل این روند برایشان طاقت فرسا شده باشد، تصریح کرد: وزنهبرداران در میادین مختلف بینالمللی، پرچم ایران را به اهتزاز در می آورند بنابراین شایسته این هستند که فدراسیون امکاناتی در حد هتل پنج ستاره برایشان فراهم کند. باید بهترین امکانات را در اختیارشان بگذارد. اینکه رییس فدراسیون می گوید ورزشکاران نباید توقع هتل پنج ستاره داشته باشند، اتفاقا به نظرم باید این توقع را داشته باشند. ورزشکاران از جوانی، خانواده، تحصیل و هزار و یک مسئله دیگر می گذرند تا بتوانند در میادین مختلف مدال کسب کنند و باید شرایط برایشان فراهم باشد.
*وزنهبرداران کشورهای دیگر دغدغه ناهار فردای خود را ندارند
او افزود: وزنهبرداران جهان هم سربازان کشور خودشان هستند اما امکانات اردویی و شرایطی که برای تمرین آنها فراهم است را با وزنه برداران ایران مقایسه کنید. تمام وزنه برداران دیگر جهان هم که می خواهند پرچم کشورشان را به اهتزاز در بیاورند سرباز کشورشان هستند اما امکانات فوقالعاده ای در اختیارشان قرار می گیرد. آنها دغدغه اینکه فردا ناهار چه چیزی بخورند، فدراسیون اول ماه حقوق می دهد یا نه و یا دوبنده ای که با آن تمرین کنند را باید خودشان تهیه کنند را ندارند و این حداقل امکاناتی است که تمام کشورها می توانند برای ورزشکارانشان فراهم کنند. فدراسیون هم باید بهترین امکانات را فراهم کند و نباید منتی بگذارد. رییس فدراسیون ایران نه تنها چیزی در اختیار ورزشکارانش نمی گذارد تازه منت هم می گذارد که باید قانع باشند چون سرباز هستند.
*مشکلات همه با هم برسر وزنهبرداران آوار شده اند
قهرمان المپیک لندن در پاسخ به این پرسش که فکر می کند یک وزنهبردار با تغذیه نامناسب بتواند تمرینات سه جلسه ای در روز را انجام دهد؟ تاکید کرد: فعلا که شده است. زمانی هم که ما وزنه می زدیم، این مشکلات بود ولی اینطور نبود که همه آنها با هم بر سر وزنه بردار آوار شود. یک زمانی غذا خوب نبود یا مکمل نداشتیم الان همه چیز دست به دست داده است و هیچ کدام در اردو نیست. وزنه برداران به عشق کسب مدال و ساختن آینده از خانه و زندگی خود می گذرند. با این شرایط نمی توان کار را ادامه داد و آدم ترجیح می دهد ورزش نکند تا اینکه بخواهد با این مشقت و سختی کار کند.
*سکوت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نشانه خوبی نیست
قهرمان سابق جهان در مورد انتظاری که از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در این ماجرا دارد، گفت: انتظارم این است وزارت ورزش بیشتر ورود کند. مهاجرت ورزشکاران، نبود امکانات و تجهیزات، دوپینگ هایی که در یکی، دو سال اخیر پیش آمد، اعتراض ورزشکاران به شرایط اردو، لغو اعزام نوجوانان و جوانان به مسابقات در وزنهبرداری اتفاق افتاده است در حالی که فقط یک نمونه از آن کافی است که رشته ای را به نابودی و تباهی بکشد چه برسد به اینکه همه آنها همزمان با هم اتفاق بیفتد.
او افزود: وقتش است وزارت ورزش و کمیته ملیالمپیک به بحث وزنهبرداری و مسائل و مشکلاتی که دارد، ورود پیدا کنند اما سکوت کردهاند. این سکوت وزارت ورزش و کمیته ملیالمپیک خوب نیست و حداقل بیایند صحبت کنند و واکنشی نشان بدهند. یک دلخوشی به خانواده وزنهبرداری بدهند تا آنها بدانند وزنهبرداری به عنوان دومین رشته پر افتخار تاریخ ورزش ایران، برای مسئولانش اهمیت دارد. باید صحبتی کنند تا نشان دهند به فکر وزنهبرداری ایران هستند. سکوتی که تا به امروز از آنها دیدم، اصلا نشانه خوبی نیست.
*مرادی سال ها است که منتقدان را برکنار می کند
سلیمی در مورد تصمیم عجیب علی مرادی که اقدام به برکناری برخواه از سرمربیگری تیم ملی کرد نیز گفت: این کار فقط پاک کردن صورت مسئله است. البته اینکه برخواه را برکنار کرد، کاری است که سالها دارد انجام می دهد. سجاد انوشیروانی و بهداد سلیمی مصاحبه انتقادی کردند و حذف شدند. این مسئله در مورد کوروش باقری و حسین رضازاده هم وجود داشت و قطعا برخواه نیز آخرین نفر نخواهد بود که بعد از انتقاد برکنار می شود. مربی که چهار، پنج سال با فدراسیون ارتباط نزدیک داشت، دیدیم با اولین مصاحبه انتقادی برکنار شد که البته انتقاد او هم بجا و به حق بود. البته من نسبت به عملکرد برخواه خیلی انتقاد دارم اما صحبت های او به حق بود. مرادی سال ها است با کسانی که انتقادهای کارشناسی نسبت به عملکردش دارند، چنین برخوردهایی می کند و برخواه اولین و آخرین نفر نخواهد بود.