دستگیری شهره موسوی به علت فعالیت های اقتصادی اش، تبدیل به دردسری بزرگ برای فوتبال ایران شده که کلید حل آن هم خروج نایب رئیس زنان فدراسیون فوتبال از زندان است!
جی پلاس؛ سرنوشت فوتبال ایران به بازگشت و خروج شهره موسوی از زندان گره خورده است چرا که تا مبادایی که او در جلسات هیات رئیسه حاضر نشود، این جلسات مشروعیت نخواهند داشت!
روزنامه شرق نوشت: سرنوشت فوتبال ایران به فردی گره خورده که این روزها در بازداشتگاه است! شهره موسوی که به دلیل فعالیت در پروژه کلاهبرداری رمزارز «کینگمانی» بازداشت شده، یکی از دو راهحل موجود برای رسمیتبخشیدن به هیئترئیسه فدراسیون است. شایعه شده که اعضا از مسئولان قضائی خواستهاند شهره موسوی تحتالحفظ به جلسه هیئترئیسه بیاید تا این جلسه رسمیت پیدا کند و بعد از جلسه شهره موسوی دوباره به بازداشتگاه منتقل شود؛ موضوعی که مشخصا با مخالفت مسئولان امر روبهرو شده است
رخدادن عجایب در فوتبال ایران، امری غافلگیرکننده نیست و به نظر میرسد اگر روزی چنین نباشد، باید تعجب کرد! فوتبال ایران در شرایطی که باید چندماه دیگر راهی جام جهانی قطر شود و با تیمهای قدرتمندی مانند انگلیس و آمریکا مسابقه دهد، در وضعیت غریبی گیر افتاده است؛ فدراسیون رئیس ندارد و با سرپرست موقت اداره میشود. نایبرئیس اول و دوم این فدراسیون به دلیل حضور غیرقانونی (با توجه به سپریشدن زمان زیادی از پست سرپرستیشان) از کار کنار گذاشته شدهاند و نایبرئیس سوم هم که فعلا این روزها در بازداشتگاه به سر میبرد. اینطور شده که در حساسترین روزهای مراحل آمادهسازی تیم ملی برای جام جهانی، فعلا کاری از دست فدراسیون برنمیآید و مجمع قرار است همهکاره شود!
این یکی دیگر از آن اتفاقات نادری است که انصافا فقط در فوتبال ایران میشود دید؛ چون با توجه به اتفاقات رخداده، از عزل موقت رئیس فدراسیون تا بازداشت نایبرئیس این فدراسیون، حالا هیئترئیسه کلا ماهیتش را از دست داده و کلا نمیتواند تشکیل جلسه بدهد که بخواهد تصمیمی هرچند کوچک برای فوتبال بگیرد. اینکه چرا هیئترئیسه اعتبارش را از دست داده هم سوژهای برای محل دعوای موافقان و مخالفان شهابالدین عزیزیخادم، رئیس معزول شده فدراسیون فوتبال شده است. موافقان او میگویند با توجه به بازداشت شهره موسوی، نایبرئیس سوم فدراسیون فوتبال، هیئترئیسه کمتر از دوسوم اعضا دارد و طبق قانون رسمیت ندارد؛ اما مخالفان عزیزیخادم مباحثی دیگر مطرح کرده و میگویند این هیئترئیسه هنوز هم زمامدار امور است.
قبل از رسیدگی به استدلال آنها بهتر است شرایط مرور شود؛ هیئترئیسه فدراسیون فوتبال ۱۱ نفر است. دو نایبرئیس اول و دوم به دلیل اتمام دوره سرپرستی و تشکیلنشدن مجمع از این جمع جدا شدهاند و تعداد به ۹ نفر رسیده است. رئیس این فدراسیون هم که عضوی از هیئترئیسه است، معزول شده و تعداد به هشت نفر کاهش پیدا کرده است. هشت نفر از ۱۱ نفر، یعنی اینکه دوسوم اعضا وجود دارند و هیئترئیسه همچنان میتواند کارها را پیش ببرد. بااینحال، بازداشت نایبرئیس سوم، این تعداد را به هفت نفر رسانده است؛ هفت نفر، کمتر از دوسوم اعضای هیئترئیسه است. حالا مخالفان عزیزیخادم اعتقاد داشتند از آنجا که دو نایبرئیس اول و دوم بهصورت غیرقانونی فعال بودهاند، در نتیجه باید تعداد از ۹ نفر حساب شود و بر همین اساس با هفت نفر هم اعضای هیئترئیسه رسمیت دارد. در همین گیرودار حالا با استعلام رسمی از فیفا مشخص شده که استدلالهای اخیر درست نیست و اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال رسما توان تصمیمگیری را ندارند. فیفا در پاسخ به حسن کامرانیفر، دبیر کل فدراسیون فوتبال بهصورت رسمی شرح داده از آنجا که تعداد اعضای هیئترئیسه به دوسوم نمیرسد، آنها نمیتوانند تشکیل جلسه دهند. ازاینرو هیئترئیسه کنونی از رسمیت افتاده است.
موضوع وقتی جالبتر است که سرنوشت فوتبال ایران به فردی گره خورده که این روزها در بازداشتگاه است! شهره موسوی که به دلیل فعالیت در پروژه کلاهبرداری رمزارز «کینگمانی» بازداشت شده، یکی از دو راهحل موجود برای رسمیتبخشیدن به هیئترئیسه فدراسیون است. شایعه شده که اعضا از مسئولان قضائی خواستهاند شهره موسوی تحتالحفظ به جلسه هیئترئیسه بیاید تا این جلسه رسمیت پیدا کند و بعد از جلسه شهره موسوی دوباره به بازداشتگاه منتقل شود؛ موضوعی که مشخصا با مخالفت مسئولان امر روبهرو شده است.
این یکی هم شاید از آن دست اتفاقاتی باشد که مختص فوتبال ایران است؛ چون وقتی پای کسی به فسادهای مالی چه درون و چه بیرون از فدراسیون باز میشود، منطقیترین کار استعفا یا قطع همکاری است، ولی در فوتبال ایران، عده زیادی چشمانتظار بازگشت شهره موسوی از زندان هستند تا دوباره مسائل فوتبال را پیگیری کنند! البته یک راه دیگر هم برای رسمیتبخشیدن به هیئترئیسه کنونی وجود دارد که این یکی، احتمالش بسیار اندک است؛ اینکه اعضای هیئترئیسه، امضایشان برای عزل موقت عزیزیخادم را پس بگیرند. اینطور، با بازگشت عزیزیخادم، تعداد اعضا به هشت نفر میرسد و هیئترئیسه رسمیت پیدا میکند. این نکته تصورش هم سخت است؛ چون در بین همین اعضا، بسیاری در پی ازبینبردن اندک شانس عزیزیخادم برای بازگشت هستند و ۴۳ مورد تخلف را به او نسبت دادهاند. ضمن اینکه بازگشت احتمالی عزیزیخادم در این صورت و تقابل مجددش با مخالفان در هیئترئیسه هم خود ماجرای دیگری است.