فائزه هاشمی می گوید مشکلات و محدودیت های ورزش زنان از دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد شروع شد.
جی پلاس؛ فائزه هاشمی، فرزند مرحوم آیت الله هاشمی از بینان گذاران ورزش زنان در دوران بعد از انقلاب به شمار می رود. او با راه اندازی فدراسیون اسلامی ورزش زنان و ترویج حضور زنان در ورزش، گام های اولیه را برای شکوفایی زنان برداشت اما با ورود به دهه هشتاد و روی کار آمدن دولت احمدی نژاد و ماجراهای سال 88، ورق برگشت و اوضاع به شکل دیگری رقم خورد که در ادامه این مصاحبه ایسنا می خوانید:
- یک مورد دیگر هم در دوران آقای احمدینژاد در انگلیس بودم، آقای کیومرث هاشمی آن موقع رئیس کمیته ملی المپیک بود که خبر دادند با من کار دارد. به او زنگ زدم و گفت برای تیم ملی فوتبال مشکلی پیش آمده و تعلیق شده، با شیخ احمد صحبت کن که تعلیق را بردارد. آسیا ما را تعلیق کرده بود بنابراین به آقای شیخ احمد که آن زمان رئیس شورای المپیک آسیا بود، زنگ زدم که خیلی استقبال کرد و با اینکه تیم کویت هم تعلیق بود اما دو ساعت بعد تعلیق ما را برداشت.
- یکی از کمکهای ما به ورزش مردان همین لابیگری برای گرفتن پست بود. از آنجایی که دختر آقای هاشمی هستم، IOC دنبال این بود من کسی را معرفی کنم و پست بگیرد که آقای هاشمیطبا را معرفی کردم. همه در آن دوره خیلی با من خوب شده بودند چون میخواستم معرفیشان کنم. (میخندد)
- در دوره اول ریاست جمهوری آقای احمدینژاد هیچ کدام از مسئولان ورزش چشم دیدن ما را نداشتند و دشمن فدراسیون شده بودند، چون فدراسیون خیلی خوب کار میکرد و مردها میدیدند هر چه جلو میرود، نقششان کم رنگتر میشود و به نوعی حسادت وجود داشت. خیلی از دانشگاهیها هم بعدها دشمنمان شدند.
- بعدها شنیدم آقای علیآبادی گفته بود احمدی نژاد گفته فائزه هاشمی در فدراسیون (فدراسیون اسلامی ورزش زنانا) کار سیاسی میکند و باید آن را تعطیل کنید. ما هیچ وقت کار سیاسی نکردیم، اما آقای احمدی نژاد دشمن آقای هاشمی و خانوادهاش بود.
- مشکلات کشور از جمله ورزش زنان، از دوران آقای احمدینژاد به بعد است، چون سبک مدیریت آقای احمدینژاد درست نبود و مملکت را درهمه زمینهها به قهقهرا برد. سیاستهای پوپولیستی و غیرتخصصی و مدیران ناکارآمد داشت. هر چه پرونده اختلاس میبینیم از آن دوران است. با اینکه میگویند آقای هاشمی، خانواده و مدیرانش دزد بودند، اما یک پرونده از این زمان و زمان آقای خاتمی درنیامد، اما هر چه پرونده داریم برای آقای احمدی نژاد به بعد است. نگاه امنیتی هم از این دوران شروع شد و فرماندههان و افراد غیرتخصصی وارد میدان شدند و هنوز هم ادامه دارد. متاسفانه مشکلات ما به حدی عمیق شد که آقای روحانی نتوانست از آنها رهایی پیدا کند و بعد از مدتی خودش هم سیاستهای پوپولیستی را دنبال کرد. البته نبود بابا هم تاثیر بدی روی روند کار آقای روحانی و احزاب اصلاح طلب گذاشت، انگار احساس بیپشتوانگی کردند و تغییر رویه دادند.
- آقای احمدینژاد خیلی چیزها را تعطیل کرد. همه که در جریانات سال 88 نبودند. مگر بقیه را تحمل کرد؟ دانشگاه آزاد را نابود کرد و تمام مدیران دوران آقای خاتمی را کنار گذاشت. تازه من دختر آقای هاشمی بودم و جرمم از همه سنگینتر بود.
- معتقدم مشکلات ما از زمان آقای احمدینژاد شروع شد و کشور را به سمت بحرانهایی برد که هنوز هم با آنها درگیریم و قابل حل هم نیستند. نقش آقای احمدینژاد خیلی اساسی است. من او را یک خائن میدانم.
- شاید از زمانی که سیاسی شدم، نگاه به ورزش زنان سیاسی و امنیتی شد، بنابراین موانع هم بیشتر شد چون آن را ورزش نمیدیدند، بلکه ابزاری برای قدرت خود و از طرف دیگر نرسیدن زنان به حق و حقوقشان میدانستند. البته نمیگویم صرفا این موضوع نقش دارد چون بقیه مسائل کشور هم سیاسی و امنیتی شده یعنی نگاه امنیتی و سیاسی در مدیریت، موضوعات حقوقی زنان، محیط زیست، اقتصاد و سایر حوزهها قویتر از نگاه تخصصی و واقعی شده که یک انحراف جدی و واقعی است.
- تا وقتی که سیاسی نبودم همه چیز (در ورزش زنان) خیلی بهتر، قویتر و راحتتر جلو میرفت. شروع برخوردهای سیاسی هم از مجلس پنجم و دوچرخهسواری زنان بود که ادامه پیدا کرد، در دوه هایی تقویت و در دورههایی ضعیفتر شد.
- به نظرم همین که زنان وارد استادیوم شوند قدم خیلی بزرگی است، چون معلوم میشود بهانههایی که از نظر فرهنگی، دینی و نبود زیرساخت میآوردند، باد هواست و این تفکر تنگ است که اجازه نمیدهند. البته به شرطی که تلاش زنان ادامه پیدا کند، تا بتوانند آزادانه با بلیت وارد ورزشگاه شود.
- (عملکرد سلطانی فر در ورزش؟) با سیاسی کردن و مسخره پیش بردن. یعنی سعی میکرد سر و ته همه چیز را با جوک و شوخی هم بیاورد و ندیدم موضوعی را جدی دنبال کند. قبل از کرونا در زمان آقای سلطانیفر اوضاع جوری شد که حتی یک مسابقه فوتبال هم سالم، بدون درگیری، دعوا و فحاشی برگزار نمیشد، یعنی تا این حد توان اداره ورزش را نداشت. او در حوزه ورزش زنان هم ضعف داشت، راضی نبودیم و باید خیلی بهتر کار میشد.
- به آقای هاشمی طبا ۱۸ و مهرعلیزاده ۴ میدهم. به آقایان گودرزی و سلطانیفر نمره ندارند چون خیلی فرصت سوزی کردند و حداقلهایی را هم که میتوانستند انجام بدهند، انجام ندادند. زیر ۵ میگیرند.