مدیرعامل باشگاه سپاهان اصفهان گفت: وزارت ورزش به استقلال و پرسپولیس تنفس مصنوعی ندهد و بگذارد آن ها روی پای خود بایستند.

جی پلاس، محمدرضا ساکت در خصوص دریافت مجوز حرفه‌ای باشگاه سپاهان اظهار داشت: لیگ حرفه ای قویترین و سازمان یافته ترین، موثرترین و قانون مند ترین لیگی است که باید برگزار شود. AFC و فیفا از سال ها قبل با هدف ارتقای ساختار باشگاه و افزایش و توسعه زیر ساخت ها برای مسابقات، قانومند کردن روابط بازیکنان و مربیان  و باشگاه ها در این مسیر حرکت کردند که لیگ حرفه ای را جاری سازی کنند.

وی افزود: ابتدا از بازدیدهای میدانی شروع کردند. بعد معیار ها و استانداردها را تدوین کردند. به فدراسیون های محلی ابلاغ کردند. بعد از آن از همه فدراسیون ها خواستند کمیته مجوز حرفه ای ایجاد کنند. تا مسیر ارتقای همه باشگاه ها فراهم شود. وقتی این اتفاق افتاد معیارها ابلاغ شد. بعد از آن آموزش هایی را برای باشگاه ها گذاشتند. نفر ویژه را آموزش دادند.

ساکت تصریح کرد: ما هم بصیریان را گذاشتیم و او متولی شد. با بقیه ارکان سپاهان این حرکت آغاز شد. مهمترین چیزی که در موضوع مجوز حرفه ای است، 5 معیار است. اولین معیار حقوقی است. در این معیار ساختار حقوقی، هیات مدیره، ناظر، ساختار و... را می خواهند. بند بند این مسائل را توضیح می دهند که افراد دارای حق امضا چه کسانی هستند؟ مالکیت باشگاه توسط چه مبادی صورت می گیرد؟ وضعیت قراردادها، لیست بازیکنان، قراردادهای دو زبانه و منشور رفتار انضباطی شما جدا می شود. زیر معیارهای مختلفی تعریف می شود.

مدیرعامل سپاهان گفت: معیار دوم پرسنلی و مدیریتی است که به ساختار داخلی باشگاه می پردازد. برای تک تک افراد از شما رزومه و اطلاعات می خواهند. دقیقا این مسائل را از شما دریافت می کنند. معیار بعدی ورزشی است. بسیار حساس هستند که برای فوتبال مسیر توسعه شما چیست. آکادمی شما چگونه است؟ چگونگی پرورش بازیکن و خدمات به تیم های پایه و نحوه انتقال به تیم های بالاتر چگونه است. برنامه های فوتبالی و غیر فوتبالی را می خواهند. حمایت های پزشکی، برنامه فوتبال پایه، مسئولیت های اجتماعی چگونه است؟ چند تیم پایه دارید؟ ساختار آن ها چیست؟ به برابری نژادی هم توجه می کنند.

وی افزود: معیار بعدی مالی است. صورت های مالی حسابرسی می شود که اسناد شما را کنترل کرده باشد. حسابرسی داخلی و بیرونی و صورت های مالی دقیق را می خواهد. حتی درآمدهای بلیت، حق پخش را جویا می شوند. هزینه ها را می پرسند که درکدام بخش چقدر هزینه کردید. حقوق بازیکنان مربیان و تیم های پایه، هزینه های دفتری و... را از شما روشن می خواهند. حتی مسائل مالیاتی را می خواهند.

مدیرعامل سپاهان تصریح کرد: معیار پنجم زیر ساخت ها است. استادیم شما کجاست؟ چه شرایطی دارد؟ مالکیتش برای کیست؟ اگر اجاره است قرارداد اجاره ای دو زبانه را می خواهند. امکانات تمرینی شما را می خواهند. سالن بدنسازی و... را باید داشته باشید. این ها جزو ضرورت های اولیه است.

ساکت در خصوص اینکه سپاهان در چند درصد این موارد واجد شرایط بود، عنوان کرد: AFC به سمت کیفی سازی رفته، اغماض و گذشت ندارد. از آبان سال گذشته کمیته مجوز حرفه ای باشگاه را تشکیل دادیم و 17 کارشناس داریم. مدیر تیم فوتبال برزگسالان ما حضور دارد. بخش های مختلفی در این کمیته فعال هستند. بر اساس این معیارها بازدید میدانی توسط کارشناسان می شود.

وی افزود: حضور میدانی و مستندات دقیق باید باشد. از AFC و فیفا برای بازدید زیر ساخت های سپاهان آمدند و طبق لیست چک کردند. 1443 سند بچه های ما در حوزه مجوز حرفه ای تهیه کردند. فقط خود باشگاه می تواند مدارک را در پلتفرم AFC‌ آپلود کند. نباید بگوییم مقصر این و آن هستند. تاییدیه اول را از داخل می دهند و بعد AFC مجددا ممیزی می کند. اینطور نیست که تمام حرف کمیته بدوی و حرفه ای را تایید کند. سال گذشته به خاطر اینکه برخی مستندات ایران تایید شد، AFC‌ کمیته خودش را جریمه کرد. آن ها غربالگری دقیقی دارند.

مدیر عامل سپاهان گفت: کمیته مجوز حرفه ای آموزش های مکرری را در سال های اخیر گذاشته، وقتی مدارک ارسال می شود یک جلسه برگزار می شود. در سال های قبل هم بود. اعضای کمیته بدوی نشستند و مدارک ما را دیدند. کمیته بدوی و AFC‌ می توانند ببیند اما هیچ باشگاه دیگری خبر ندارد. تمام موارد را بررسی کردند. تذکرات را دادند و ما هم اصلاحات را انجام دادیم. این فرایند چیزی نیست که کوتاه مدت برخورد کنیم.

ساکت تصریح کرد: 1400 صفحه مستند تهیه کردن کار رحتی نیست. همه مدیران باشگاه های کشور، ارزشمند و تلاشگر بودند. اما عدم ثبات در سازماندهی مدیریت، تغییرات مکرر تهدید می کند. حتما مدیران دیگر هم توانا هستند. خواهشم این است که وزارت ورزش هم تنفس های مصنوعی را به استقلال و پرسپولیس ندهد. بگذارید روی پای خودشان بایستند. مدیران توانایی دارند. بگذارید ثبات سازمانی خودشان را پیدا کنند. البته بعضا آن ها متوسل به استفاده از ظرفیت های وزارت می شدند. وزارت باید اجازه بدهد خودشان بر اساس ظرفیت های خودشان کار کنند.

ساکت در مورد اینکه استقلال و پرسپولیس هم مانند سپاهان به پول زیاد نیاز دارند، گفت: فقط پول نیست. انتخاب بازیکن در یک باشگاه ثبات، برنامه، زیر ساخت، احترام برای بازیکن و مربی است و این ها معیار هستند. بازیکنانی که به آن ها افتخار می کنیم بر اساس این آمدند. اجازه بدهید ثبات در این سازمان ها ایجاد شود. نبرد سنگین کسب مجوز حرفه ای روز به روز سخت تر می شود.

مدیرعامل سپاهان با اشاره به آغاز به کار ستاد دریافت مجوز حرفه ای سال بعد، عنوان کرد: در هفته گذشته جلسه اخذ مجوز حرفه ای 2023 را برگزار کردیم. هر سال آیتم هایی اضافه می شود. ما باید تمام موارد خواسته شده را دقت کنیم. همکاران درباشگاه هم کمک کردند که در این مسیر موفق باشیم تا در 2023 هم این را کسب کنیم. مجوز حرفه ای، تاییدیه سالیانه است که هرسال هم سختی هایش بیشتر می شود.

وی در مورد تامین زیرساخت های استقلال و پرسپولیس عنوان کرد: خوشبختانه استقلال وپرسپولیس در چند سال قبل زیر ساخت هایشان توسط شهرداری تهران زمان مسئولیت قالیباف تامین شد. این ظرفیت خوبی بود. یکی از ضرورت‌های مجوز حرفه‌ای داشتن زیرساخت برای تمرین و ورزشگاه است. ظرفیت تماشاگر استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور به گونه ای است که باید ورزشگاه های با ظرفیت بالا داشته باشند. بحث تمرین بود که ضرورتش تامین شده است و این زیرساخت ها وجود دارد. باید باور داشته باشیم که همه فعالیت ها، مسئولیتش بر عهده خود باشگاه است. AFC می گوید صداقت، صحت و سلامت تهیه مدارک برعهده باشگاه است. 

ساکت با اشاره به پرونده بازیکن گابنی گل گهر گفت: در این مورد مدارک را آقایان دادند اما مستندات را باید باشگاه پاسخگو باشد. نمونه‌اش را در سپاهان هم داشتیم. سال 91-90 سپاهان بازیکنی را استفاده کرد که کارتش را AFC‌ تایید کرده بود اما چون غیر قانونی بود بازی سه بر صفر شد و سه امتیاز را به تیم قطری دادند. این اتفاق اخیرا هم افتاده که کمیته انضباطی رای داد.

مدیرعامل سپاهان در گفت‌وگو با برنامه ورزش و مردم، در مورد اینکه معتقد است کار نباید به کمیته استیناف کشیده شود، گفت: طبیعی است و در AFC‌مصداق است. پاسخگوی اول و آخرش همه مستندات را باشگاه می دانند. همه باشگاه‌ها باید به این سمت بروند. ضمن اینکه ما مجوز حرفه ای ایران و آسیا داریم. سازمان لیگ و فدراسیون آیین نامه ای دارد. آن هایی که می خواهند به مسابقات آسیایی بروند باید خودشان را به ظرفیت آسیایی برسانند.

ساکت در خصوص اینکه اگر همین الان بگویند یکی از دو تیم استقلال یا پرسپولیس را با همین شرایط به او بدهند که سال آینده مجوز حرفه‌ایش درست می شود و آیا چنین چیزی امکان پذیر است، اظهار داشت: من خودم را سرباز مجموعه سپاهان می دانم اما مطمئنم برای استقلال و پرسپولیس هم می توان مجوز را گرفت به شرط اینکه از فردا صبح استارت سازمانی زده شود.

مدیرعامل سپاهان در گفت و گو با برنامه ورزش و مردم، در خصوص اینکه در صفحه مجازی خودش عکس چند بازیکن پرسپولیسی مانند مغانلو و رفیعی قرار دارد، گفت: این ها بازیکنان سپاهان و طلایی پوش هستند. اسدی بازیکن سپاهان بوده که الان در پرسپولیس است. من حق ندارم در مورد اسدی صحبت کنم. او مانند سرلک و خیلی از بازیکنان دیگر در سپاهان رشد کرده است.

وی در مورد اینکه ستاره از لوگوی باشگاه پرسپولیس برداشته شده که این اتفاق مورد اعتراض هواداران پرسپولیس قرار گرفته، اظهار داشت: در کشور ما برای ستاره هنوز آیین نامه ای تعریف نشده، در دنیا تعریف شده که چه کسی می تواند به چه مناسبتی ستاره داشته باشد. من هرچه پرسیدم آیا خلاف آیین نامه عمل کردیم؟ گفتند اصلا آیین نامه ای نیست. واقعا همینطور است.

ساکت در مورد اینکه آیا اگر لوگوی استقلال را بگذارد ستاره‌های آن را هم بر می دارد، عنوان کرد: این ستاره ها آسیایی هستند. چون آسیایی است بالاخره اسمش استقلال ایران است. درآسیا پرسپولیس ایران، فولاد ایران و سپاهان ایران است. در عرصه بین المللی همه ما یکی هستیم. سال گذشته وقتی بازی پرسپولیسرا به حق جا به جا کردند که به فینال آسیا برود، ما استقبال کردیم. چون پرسپولیس ایران بود. این باور ما است. بازیکنان ما امروز ستاره ها و عزیزان باشگاه سپاهان هستند. همینطور که تعدادی از سپاهانی ها هم در باشگاه های دیگر هستند. ما در مورد آن ها فکری نداریم و برایشان آرزوی سلامتی هم داریم.

دبیر کل اسبق فدراسیون فوتبال در خصوص پرونده ویلموتس گفت: در آن زمان که قرارداد بسته شد من در حوزه اداری فدراسیون نبودم. در تیم ملی بودم چون بازنشسته بودم. ویلموتس در شروع مربی خیلی خوبی بود. کارش را خیلی خوب شروع کرد. مسئولین فدراسیون، تاج و دیگر عزیزان توانستند ارتباط  نزدیکی را با او برقرار کنند. اما آدم خارجی به پرداخت ها خیلی اهمیت می دهد. 5ماه ایران به خاطر تحریم های ظالمانمه نتوانست پولش را بدهد.

ساکت افزود: فیفا که معتقد است نباید کار سیاسی شود، چرا برای ایران تحریم ها را اعمال کرد. این تحریم ها ظالمانه و  ضد توسعه فوتبال است. فیفا متولی توسعه فوتبال در دنیا است. این پول پرداخت شند. فیفا قانونی گذاشته که بازیکن 2ماه و مربی 3ماه پولش عقب بیفتد می تواند با دو اخطار 15روزه همه پولش را بگیرد.

وی در مورد اینکه آیا می شد قرارداد بهتری بست، اظهار داشت: قبل از اینکه قرارداد را ببندند، متن آن از بخش بین الملل فدراسیون تهیه شد. اینکه آیا آیتمی تغییر کرده من در جریانش نیستم. اتفاق ویلموتس بر میگردد به اینکه این پول پرداخت نشد و 5ماه هم خویشتن داری کرد. فقط به خاطر رایزنی های تاج داشت و به او دلگرمی می داد. در پشت صحنه تلاش می کردند. همان پرداختی هم که از طریق شستا شد و کلی هم سروصدا کردند، به خاطر این بود که پول در فیفا وجود داشت.

مدیر اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان تصریح کرد: همین الان دوستان در فدراسیون گفتند ایران 13 تا 16 میلیون دلار پول در فیفا دارد. اما امکان پرداخت نیست. آن زمان نامه ای از ایران نوشته می شد. بخشی از حقوق کی روش هم با نامه فدراسیون به فیفا پرداخت می شد. در آن سال و در خردادماه، فیفا شرایط جدیدی گذاشت و اجازه نداد این پول پرداخت شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.