نشست خبری رئیس کمیته ملی المپیک
صالحی امیری: تبعات ادغام بودجه کمیته با وزارت با تصمیمگیرندگان است/ نیاز ارزی ما برای سال آینده ۴ میلیون دلار است
صالحی امیری در مورد بودجه کمیته ملی المپیک گفت: هدف گذاری ما این بود بودجه را به ۲۰۰ میلیارد برسانیم که در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۱۵ میلیارد رسید.
جی پلاس، نشست خبری رضا صالحی امیری با رسانه ها در کمیته ملی المپیک برگزار شد. رییس کمیته ملی المپیک گفت: پنج سیاست برای بازی های آسیایی تعریف شد اول اعزام کیفی است. دوم توجه ویژه به بانوان است چون می توانند علاوه بر کسب سکو و مدال به ارتقاء پرستیژ ایران کمک کند. سیاست سوم تبادل فرهنگی، چهارم استفاده از ظرفیت های داخلی و سیاست پنجم ارتقاء جایگاه ایران در بازیها است. در مورد اسم و شعار کاروان نیز در بازی های آسیایی در ستاد عالی تصمیم گیری میکنیم.
او ادامه داد: همکاران من تلاش میکنند که جایگاه ما بهتر از بازیهای آسیایی جاکارتا باشد و در هانگژو در بین ۴۵ کشور حاضر تصویر فرهنگ و تمدن کشور و ایران زیبا را به نمایش خواهند گذاشت و در کنار دستاورد ورزشی، دستاورد فرهنگی خواهیم داشت.
به تعهدمان نسبت به فدراسیون ها عمل کردیم
صالحی امیری درباره سوال خبرنگار جی پلاس درباره مشکلات مالی وزنه برداری و ملی پوشان و اینکه حتی غذا هم از خانه به اردو می برند گفت: من سیدرضا صالحیامیری و مسئول کمیته ملی المپیک هستم. سوالات شما مربوط به وزارت ورزش است. او ادامه داد: وزنه برداری یکی از فدراسیون های اساسی ورزش قهرمانی است و جر سه فدراسیون اصلی است سیاست حمایت از وزنه برداری برای کمیته قطعی است . ما به عنوان کمیته بودجه همه فدراسیون ها تخصیص دادیم و سخنگوی کمیته نیز آن را اعلام کردند اما تا الان آمار ما نشان می دهد میانگین ۱۲۰تا ۱۳۰درصد پرداخت کردیم. در چهار سال گذشته به تعهدات خود پایبند بودیم و در سال چهارم چهار ماهه اول نود درصد بودجه تخصیص داده شد و ده درصد باقی مانده نیز هفته گذشته پرداخت شد. به هندبال ۲۰ هزار یورو، به قایقرانی ۳۰ هزار یورو برای جذب مربی خارجی، به وزنهبرداری ۲۰ هزار یورو برای اعزام جهت حضور در مسابقات جهانی ازبکستان پرداخت کردیم. ضمن این که از همه فدراسیون ها حمایت لازم را خواهیم داشت و در پایان سال هم شفاف سازی مالی خواهیم کرد.
کمک مالی به فدراسیون ها تا آخر اسفند
او ادامه داد: به فدراسیون قایقرانی و هندبال ۳۰ هزار یورو برای جذب مربی خارجی، به وزنه برداری علاوه بر تامین بلیت اعزام، ۲۰ هزار یورو کمک کردیم. البته این رشته نیاز به کمک بیشتری دارد. به کاراته یک میلیارد تومان برای اعزام کمک کردیم و کمک ها تا آخر اسفند ادامه دارد. همه موارد هم به صورت شفاف در سایت کمیته ملی المپیک قرار می گیرند.
نیاز ارزی ما برای سال آینده ۴ میلیون دلار است
صالحی امیری در مورد بودجه کمیته ملی المپیک گفت: هدف گذاری ما این بود بودجه را به ۲۰۰ میلیارد برسانیم که در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۱۵ میلیارد رسیدیم. الان هدف گذاری ما روی ۴۰۰ میلیارد تومان است و باید به این رقم برسیم تا بتواند نیازهای آتی را جواب بدهد. شرایط کشور را درک می کنیم اما برای سه رویداد آتی نیاز به ۴ میلیون دلار داریم. ما هزینه های جدی برای بازی های آسیایی داریم. در بودجه چیزی به اسم ردیف ارزی نداریم و معادل ریالی می دهند و خودمان از بانک مرکزی ارز تهیه می کنیم که نیاز ما برای تامین ارز سال ۱۴۰۱، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. ما برای بازی های آسیایی ۲ میلیون دلار ارز گرفتیم که ۸ میلیارد تومان شد اما برای هانگژو برای تهیه همین ۲ میلیون دلار، باید حدود ۶۰ میلیارد تومان بپردازیم.
انتقاد از طرح ادغام بودجه کمیته و وزارت ورزش
او در مورد ادغام بودجه کمیته المپیک و وزارت ورزش گفت: نامه ای به معاون اول و رییس مجلس و سایر مقامات ذی ربط نوشتم و چند نکته را در مورد ادغام بودجه کمیته المپیک مطرح کردیم که کار غیر حرفه ای بود. اولین گلایه ما این بود که باید با دستگاه صحبت می شد اما هیچ صحبتی با ما در مورد این ادغام انجام نشد و اگر با ما صحبت می کردند، تصمیمشان تغییر می کرد. چون این تصمیم خلاف منشور المپیک است. کمیته بین المللی المپیک به ایتالیا اخطار داده که بودجه آن باید از دولت جدا شود. براساس اساسنامه ، کمیته ملی المپیک نهاد عمومی غیر دولتی و مستقل است. ردیفی که مجلس برای کمیته ملی المپیک قائل می شود، به عنوان آن کمک است.
مجلس طرح را بپذیرد وارد دو چالش می شویم
صالحی امیری همچنین گفت: ما برای بهار باید ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه داشته باشیم تا ارز تهیه کنیم. اگر وزارت ورزش بگوید نمی تواند پرداخت کند هم باید اعلام کنیم نمی توانیم در رویدادها شرکت کنیم و چه کسی جوابگوی تبعات آن خواهد بود. اگر مجلس این طرح را بپذیرد با دو چالش مواجه می شویم، یکی اعتراض IOC و دوم امکان عدم حضور در رویدادهای بین المللی است. ما نمی توانیم برای تدارکات رویدادهای بین المللی به منابع نامطمئن تکیه کنیم. از طرفی انگیزه ها برای پیگیری از دستگاه می رود و نمی دانم این چه هنر مدیریتی است که طراحان این طرح داشتند. گفته اند بخاطر نظارت بیشتر این طرح انجام شده اما از این حرف تعجب میکنم. افراد باید سواد اداری برای تکیه کردن به آن صندلی داشته باشند. اگر نظارت بیرونی است که سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در اینجا استقرار دارند و اگر نظارت تخصصی است که کمیته ملی المپیک اختیار نظارت بر ورزش دارد. خواهش من این است افراد اساسنامه را مطالعه کنند. اگر اصلاح انجام نشود مسئولیت هر اتفاقی بر عهده تصمیم گیرنده های آن خواهد بود.
انتخابات قطعا ۱۷ اسفند برگزار می شود
صالحی امیری در مورد برگزاری انتخابات فدراسیون ها گفت: ما در تاریخ مقرر که ۱۷ اسفند است انتخابات را برگزار می کنیم و انتظار داریم که انتخابات فدراسیون های المپیکی برگزار شود. شواهد بر این است که این اتفاق می افتد. ما براساس اساسنامه اصرار به برگزاری انتخابات فدراسیون ها داریم چون نصف به علاوه یک از اعضای مجمع باید المپیکی باشند و اگر در روز مجمع تعداد کمتر باشد انتخابات کمیته را نمی توان برگزار کرد. در جلسه ای که با وزیر داشتم نظر بر برگزاری انتخابات فدراسیون ها است.
دلیل شغل نبودن ریاست کمیته ملی المپیک
او در مورد شغل نبودن ریاست کمیته ملی المپیک در اساسنامه گفت: مسئولیت اعضای هیات اجرایی افتخاری و شغل محسوب نمی شود به جز دبیرکل و خانه دار. این بند در اساسنامه همه کشورها گنجانده شده است. ریاست شغل محسوب نمی شود اما به معنی مسئولیت نداشتن نیست. شغل نبودن آن بحث اداری است و در بسیاری از کشورها، روسای کمیته ملی المپیک، مقامات ارشد آن کشورها هم هستند. به این دلیل این بند گنجانده شده که بتوان از ظرفیت های کشورشان بهرهمند شوند.
به لوزان فراخوانده نشدم
صالحی امیری در مورد فراخوانده شدن به لوزان سوئیس برای رسیدگی به مسئله ژیمناستیک گفت: هیچ مرجع بین المللی ما را به لوزان فرا نخوانده است. فدراسیون جهانی ژیمناستیک هم به من نامه نداده است. از طریق گفتگو و تعامل دوجانبه با فدراسیون جهانی، فدراسیون ملی و وزارت ورزش مشکلات در آینده نزدیک حل خواهد شد.
مداخله ای در اساسنامه فدراسیونها نداشتیم
او در خصوص اساسنامه و آیین نامه های ملزم به آن گفت: مداخله نداشتیم و مطلع نبودیم اما نامهای را دو سال قبل به لاریجانی، رییس وقت مجلس فرستادیم که تصمیماتی که در اساسنامه گرفته شود و مخالف منشور باشد برای ما تبعات دارد واین هشدار را دادیم ما وظیفه ذاتی خود را در این مورد انجام دادیم.
وزیر حضورش در انتخابات را تکذیب کرد
صالحی امیری در خصوص اینکه گفته میشود وزیر ورزش قصد حضور در انتخابات کمیته را دارد و احتمال تعویق انتخابات فدراسیونها هم به همین دلیل است، گفت: ابتدا باید بگویم سجادی راس ورزش کشور است و باید به سجادی کمک کرد. دوم اینکه در چارچوب اساسنامه هر کسی میتواند کاندیدا شود و ارزیابی حقوقی برای حضور افراد در مجمع و کمیته زمانی است که ثبت نام کرده باشند بر اساس پیشگوییها نمی توان قضاوت کرد. در جلسه هفته گذشته با سجادی، وی این موضوع را تکذیب کرد.
ورود نهادهای نظارتی به انتخابات یک فدراسیون
صالحی امیری در مورد اینکه یکی از فدراسیون ها قرارهایی خارج از کشور برای انتخاباتش میگذارد، تاکید کرد: این خبر را در رسانه دیدم. این مسائل خارج از حیطه ماست و باید نهادهای نظارتی ورود کند که اطلاع دارم ورود کرده اند. کمیسیون اخلاق هم می تواند به این مسائل ورود کند.
او در مورد برخی اعضای هیات اجرایی خواستار تعویق انتخابات هستند تا خودشان هم پست بگیرند، تصریح کرد: باید انصاف داشته باشیم و قضاوت عادلانه باشد. اعضای هیات اجرایی بازوی قوی ما در ۴ سال گذشته بوده اند و همکاری صادقانه داشتند. تمام کارها با تصمیم هیات اجرایی انجام شد. اینکه اشخاص نظرات فردی دارند، انتظار ندارید مانع اعلام نظرشان شویم اما ما رسما اعلام می کنیم انتخابات ۱۷ اسفند برگزار می شود.
صالحی امیری در پاسخ به این پرسش که هادی ساعی به عنوان سرپرست کاروان انتخاب شده است یا خیر؟ گفت: هر تصمیمی گرفته شود از سوی سخنگو اعلام می شود.
هنوز برای ورود به انتخابات تصمیم نگرفتم
صالحی امیری در مورد حضورش در انتخابات گفت: هنوز به تصمیم قطعی نرسیدم هر زمان برسم اولین بار با شما در میان خواهم گذاشت و مطمئن باشید به نتیجه برسم صادقانه دلایل حضور یا عدم حضورم را اعلام می کنم.
دیدگاه تان را بنویسید