طالقانی: نقره حسن یزدانی مثل طلا است/ باید 6 مدال در کشتی می گرفتیم

پیشکسوت کشتی گفت: به نظر من مدال نقره حسن یزدانی عین طلا است چون هر چه داشت، گذاشت.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، محمدرضا طالقانی رئیس سابق فدراسیون کشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه الگوی شما در پهلوانی چه کسی بوده است؟ گفت: چون در یک خانواده مذهبی به دنیا آمدم و همه با کتاب مانوس بودند از کودکی اسم زیبای مولا علی(ع) را شنیدم و به من درس زیبایی داد که اگر می‌خواهی در زندگی موفق و محبوب شوی بی نیازی را انتخاب کن. این امر باعث شد که همیشه الگویی داشته باشم و همیشه سعی کنم رهرو راه امام علی(ع) باشم و خیلی خوشحالم که این یک کلمه را از مولایم یاد گرفتم و چه الگویی بهتر از ایشان.

طالقانی درباره عملکرد حسن یزدانی در المپیک توکیو تصریح کرد: حسن یزدانی یک انسان افتخارآفرین است و عملکردش باعث شده تا مردم به غیر از قهرمانی او را ببینند و وقتی که در فینال باخت خیلی از دوستان به من زنگ زدند و گریه کردند. من خیلی خوشحالم که چنین فردی در کشتی ما است که آنقدر تعیین کننده است.

وی ادامه داد: به نظر من مدال نقره یزدانی عین طلا است. حسن یزدانی هر چه داشت گذاشت و بار سنگین مسئولیت باعث شد که یزدانی در ثانیه‌های پایانی از خود بیخود شود. این موارد اصلا از ارزش های حسن یزدانی کم نمی‌کند.

طالقانی افزود: حسن یزدانی چهار سال پیش برای مدال تلاشش را آغاز کرده بود و به خاطر کرونا یک وقفه‌ای افتاد. کسی که می‌خواهد قهرمان المپیک شود باید در چهار تا ۳۶۵ روز باید هشت تا ۳۶۵ روز فقط تمرین کند.

پیشکسوت کشتی گفت: حسن یزدانی به یک دفعه شش ماه خانه نشین شد گرچه به تنهایی می‌رفت لب آب، اما این کافی نیست. ابوطالب طالبی یک روز به من فرمود که من یک روز که تمرین نمی‌کنم شش ماه عقب می مانم.

وی ادامه داد: کسی که قهرمان المپیک است در چهار سال شش مسابقه بین المللی می‌رود یعنی باید ۳۰ تا مسابقه می‌رفت و چون نرفته عقب افتاده است.

رئیس سابق فدراسیون کشتی درباره آینده حسن یزدانی اظهار کرد: یقین بدانید که حسن یزدانی هم در مسابقات جهانی و هم المپیک مدال طلا خواهد گرفت چون همین یک باخت باعث شد تا در طریقه زندگی ورزشی‌اش یک رفرمی ایجاد شود گرچه عملکردش بد نبود، اما تازه فهمیده مزه طلای المپیک قبل با این نقره چقدر فرق می‌کند.

طالقانی بیان کرد: سن بازنشستگی یک کشتی گیر بستگی به وزنش دارد و اینکه در دوران قهرمانی وزن کم نکند. یک کشتی گیر بخواهد حرفه‌ای عمل کند اگر سنگین وزن باشد طول عمر قهرمانی‌اش بیشتر است، اما اگر سبک وزن باشد و وزن کم کند عمر قهرمانی‌اش کمتر است. به نظر من سن تعیین کننده نیست چون عبدالله موحد در ۲۷ سالگی برای اولین بار برنده مدال طلای جهان شد.

پیشکسوت کشتی تصریح کرد: من همه چیزم را از کشتی دارم و همه چیز را به مردم بدهکارم و اگر بیست بار دیگر به دنیا می‌آمدم یقین بدانید کشتی را انتخاب می‌کردم.

وی در گفت و گو با رادیو ورزش درباره کشتی نمایشی اظهار کرد: من اصلا آن را دوست ندارم. کشتی کار خیلی سختی است و با نمایش ارزش این کار کم می‌شود. کشتی را فقط کسانی می‌توانند بروند که کار سخت بلد باشند و وقتی اسم نمایش روی آن می‌آید اصلا دیگر کشتی نیست.

پیشکسوت کشتی درباره ورزش MMA گفت: در جایی که دنیا به دنبال گفتگوی تمدن‌ها می‌گردد و مردم به صورت مسالمت آمیز در کنار یکدیگر هستند من نمی‌پذیرم دو نفر در قفس به جان یکدیگر بیفتند. من این چیزها را دوست ندارم. من بلد نیستم ببینم که یک نفر تنش خراش بردارد چطور می‌توانم ببینم یک نفر یک انسان را به خاطر درآمد بزند.

طالقانی درباره آینده کشتی کشور در ۱۰ سال آینده گفت: آینده کشتی به برنامه ریزی و حمایت بستگی دارد. ما الان خیلی کمتر به کشتی نگاه می‌کنیم چون رشته‌‌های دیگر مثل فوتبال برایمان اپیدمی شدند در حالی که اصلا هیچ طرفی از آن نمی‌بندیم. اشتباه است که به کشتی نمی‌رسیم. جور ورزش ما را کشتی می‌کشد، اما چرا الان رهایش کردیم و به سراغ رشته‌های دیگر رفتیم. من سال قبل گفتم اگر به کشتی کمتر برسیم تعداد مدال‌هایمان کم می‌شود و امسال دیدید که چه شد. ما باید شش مدال می‌گرفتیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید