صالحی امیری: برخی می خواهند حاشیه سازی کنند/ نمیتوان وعده مدال داد
رییس کمیته ملی المپیک در مورد این که لباس اضافه کاروان المپیک به رییسان فدراسیونها داده شده است، تصریح کرد: وقتی کاروان در بهترین حالت قرار دارد و بالای ۹۰ درصد احساس رضایت دارند برخیها دوست دارند که حاشیهسازی کنند. ما با اسپانسر لباس رسمی کاروان ۲۰۰ دست قرارداد داشتیم. چون آن موقع نمیدانستیم تعداد کامل کاروان چقدر است. بقیه لباسهایی که مانده بود را به رییسان فدراسیونهای المپیکی دادیم.
جی پلاس؛ رضا صالحی امیری در مورد آخرین وضعیت کاروان ایران برای حضور در المپیک توکیو بیان کرد: مردم باید بدانند در پشت صحنه چه اتفاقاتی رخ میدهد. قطعاً صدها نفر در پشت صحنه آمادهسازی قهرمانان حضور دارند. در نخستین گام همه فدراسیونهای المپیکی بعد از جاکارتا برای المپیک آماده شدند. اردوهای داخلی، اعزام به اردوهای خارجی و حضور در مسابقات انتخابی داشتیم و سپس شوک کرونا به وجود آمد، اما ما متوقف نشدیم.
او ادامه داد: یک ستاد عالی را به اتفاق وزارت ورزش تشکیل دادیم تا همه امور کاروان در چارچوب یک ستاد عالی به صورت منسجم هدایت و از حاشیهها جلوگیری شود. یک ستاد عملیاتی هم به ریاست سجادی تشکیل شد. تلاش کردیم قویترین مدیر فنی را شناسایی کنیم و به سجادی رسیدیم و با یک تیم جوان در کنار او پیش رفتیم. در واقع در حال پرورش نسل جوانی هستیم تا در آینده هم دچار مشکل نشویم.
صالحی امیری در مورد فعالیتهای کاروان گفت: ما ستاد فرهنگی را تشکیل دادیم و سه سال کار کردیم تا نمایش فرهنگی در توکیو داشته باشیم. بهخاطر کرونا کاروان ۲۵ نفره که قرار بود به توکیو برود را به یک نفر تبدیل کردیم. چهار برنامه فرهنگی در توکیو داریم؛ روز اول مرداد نمایشگاه ایران زیبا را افتتاح می کنیم. رونمایی از فرش بافته شده برای المپیک و صنایع دستی خواهیم داشت. ۲ هزار فلش که حاوی مستند ایران است بین قهرمانان توزیع میشود و هزار فلش هم بین ایرانیان مقیم ژاپن توزیع خواهد شد. هفت فیلم با زیرنویس ایرانی و ژاپنی به نمایش در میآید.
* فرد اضافهای در کاروان ۱۸۱ نفره ایران نیست
رییس کمیته ملی المپیک در مورد حضور نفرات اضافه در کاروان ایران گفت: تعداد اعضای کاروان ایران ۱۸۱ نفر است و ما هیچ نفر اضافه در کاروان نداریم و براساس منطق فنی انتخاب شدند و جایگاهها تعریف شده هستند. حتماً بعد از بازیهای المپیک اسامی نفرات را بر روی سایت کمیته ملی المپیک منتشر خواهیم کرد و اگر تا الان این کار را انجام ندادیم به این دلیل است که تغییرات داشتهایم و حتی در همین یکی دو روز گذشته یک مربی و یک ماساژور به تیم ملی بسکتبال اضافه شدند.
* برخی میخواهند حاشیهسازی کنند
او در مورد این که لباس اضافه به رییسان فدراسیونها داده شده است، تصریح کرد: وقتی کاروان در بهترین حالت قرار دارد و بالای ۹۰ درصد احساس رضایت دارند برخیها دوست دارند که حاشیهسازی کنند. ما با اسپانسر لباس رسمی کاروان ۲۰۰ دست قرارداد داشتیم. چون آن موقع نمیدانستیم تعداد کامل کاروان چقدر است. بقیه لباسهایی که مانده بود را به رییسان فدراسیونهای المپیکی دادیم. در این مورد هم شفافسازی میکنیم و اسامی را بر روی سایت فدراسیون کمیته ملی المپیک منتشر خواهیم کرد.
* فدراسیون دوومیدانی خودش توکلی را حذف کرد
صالحی امیری در مورد گلایه احسان حدادی از اعزام نشدن حسین توکلی به المپیک توکیو گفت: احسان قهرمان نامدار ایران است. استراتژی ما، وزارت و ورزش و فدراسیون دوومیدانی حمایت حداکثری از حدادی است. من دو روز گذشته او را دیدم و هنوز از دیسک کمرش ناله میکرد. اسم مک سرمربی او در فهرست بود اما ژاپنیها اعلام کردند مک در لیست چینیها هم هست و نمیتواند همزمان در دو فهرست باشد اما کنارش در توکیو خواهد بود. نامهای از فدراسیون دریافت کردیم و تعدادی را حذف و اضافه کردند و مربی حدادی هم در لیست حذف شد. ما دخالتی در اضافه و حذف کسی نداشتیم و نظر فدراسیون به هر دلیل این نبود که مربیاش در لیست باشد. انتخاب مربی و کادرفنی برای اعزام به المپیک از اختیارات فدراسیونهاست و آقای سجادی فقط نظارت انجام داد.
* وعده مدال نمیتوان داد
رییس کمیته ملی المپیک در مورد پیشبینی خود از تعداد مدالهای کاروان ایران در المپیک توکیو گفت: آن چه که زحمت کشیده شده است باید به نتیجه برسد. عنایت خداوند هم بسیار موثر است و از مردم میخواهم که دعا کنند تا کاروان ایران در المپیک توکیو بدرخشد. بیش از همه خود ما، کادر سرپرستی، مربیان و ورزشکاران دغدغه مدال دارند چون کسب سکو افتخار بزرگی است. امیدوارم کشتی، کاراته، تکواندو و شمشیربازی ما بدرخشند اما وعدهای نمیتوان داد چون سرآمدان ورزش جهان در توکیو حاضر هستند.
* دولت دخالتی در ورزش ندارد
او در مورد دیپلماسی کمیته ملی المپیک برای جلوگیری تعلیق رشتههایی که دچار چالش شدهاند، تاکید کرد: دیپلماسی یکی از ارکان مهم ورزش است و ما در این مدت تلاش کردهایم که تولید فرصت و رفع تهدید داشته باشیم. به این که مطرح میشود دولت در ورزش دخالت میکند واقعا این گونه نیست. ما ساختاری داریم و براساس آن نمیتوانیم قوانین رسمی کشور را زیر پا بگذاریم و در مقابل هر چه به ما دیکته میشود را قبول کنیم. ما باید با درک واقعیتهای قانونی و شرایط مستقر در ایران تصمیم بگیریم. اگر دولت از ورزش کنار برود چه کسی میخواهد ورزش را حمایت کند؟ ورزش دچار بحران میشود. بنابراین من هیچ گاه تلقی نکردم که دولت دخالت میکند. تنها راه هم تعامل سه جانبه بین کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و نهادهای بینالمللی است. در یک ماه اخیر بیش از ۲۰ مکاتبه برای ژیمناستیک و دوچرخه سواری داشتم اما زمانی میتوان گزارش آن را داد که به حل آن منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید