نگاهی به وضعیت حال حاضر بازیکنان جدا شده از لیگ ایران و شاغل در لیگهای عربی نشان می دهد هیچ توفیقی جز درآمدزایی برایشان حاصل نشده است.
گروه ورزشی جی پلاس؛ مدتی است که خروج بازیکنان از لیگ های داخلی و سرازیر شدن شان به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس شدت گرفته است. البته در گذشته نیز بازیکنانی نظیر دایی، کریمی، مجیدی و ... حضور در لیگ های عربی را تجربه کرده بودند اما این روند در یکی دو سال اخیر شدت گرفته که بالا رفتن نرخ ارز و سود ناشی از این جریان قطعا بی تاثیر نبوده است.
اما اگر بنا باشد این انتقال ها را فارغ از مسائل مالی و صرفا از زاویه فوتبالی نگاه کنیم، تقریبا تمام انتقال های صورت گرفته را می توان ناموفق قلمداد کرد. خریدهایی که نه باعث پیشرفت و بهبود تیم شان شد و نه افزایش سطح فنی خود بازیکنان را به همراه داشت.
معروف ترین و پرسروصداترین انتقال بی تردید به شجاع خلیلزاده بر می گردد. مدافعی که روزهای خوبی در پرسپولیس داشت، چند قهرمانی در لیگ به دست آورده و به همراه این تیم به فینال آسیا رسیده بود(چه بسا قهرمان هم می شد) اما او به شکلی از جمع سرخپوشان جدا شد که به مذاق هواداران خوش نیامد و البته در الریان نیز به موفقیتی دست نیافت. روزهای نخست حضور او با گل به خودی و انتقاد همراه بود. البته خلیل زاده به مرور خودش را جمع و جور کرد اما در نهایت حضور در الریان بار فنی برایش نداشت. با تیمش در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا آخر شد و از صعود به دور بعد باز ماند. در لیگ قطر نیز الریان در جمع تیم های مدعی قرار ندارد؛ هرچند که زمزمه جدایی او و بازگشت به پرسپولیس باعث ناراحتی قطری ها شده چرا که می دانند او بهترین مدافع تیم شان است.
علی کریمی از اردوی رقیب با انتقالی مشابه راهی لیگ قطر شد اما به القطر پیوست؛ این بازیکن بعد از چند هفته حضور در تیم اس سی القطر به الدحیل رفت. کریمی که روزگاری مرد همه کاره میانه میدان آبی ها بود و بسیاری درخشش قایدی و دیاباته را به حضور و بازیسازی او نسبت می دادند، در الدحیل نشانی از کریمی سابق نداشت. تیم پر مهره الدحیل در لیگ قهرمانان آسیا به توفیقی نرسید و با تساوی در بازی آخر مقابل الاهلی عربستان از صعود بازماند. کریمی در شش بازی که برای الدحیل در مرحله گروهی انجام داد هیچ گلی به ثمر نرساند و پاس گلی هم نداد. در دو دیدار برابر استقلال هم نمایش بسیار ضعیفی داشت و جزو سه نمره پایین در بین 11 بازیکن تیمش بود.
اگر کمی به گذشته برگردیم ترابی، ستاره سرخ ها در فصل گذشته نیز چنین تجربه ناموفقی داشت، اما پس از انتقال بد به العربی بلافاصله به پرسپولیس بازگشت و درخشش را از سر گرفت. اتفاقی که ممکن است فصل آینده برای کریمی و خلیلزاده نیز رخ دهد. همچنین حضور بازیکنان دیگر نیز تجربه ناموفقی برای آن ها رقم زده است. رضاییان دفاع راست پرسپولیس و تیم ملی به صورت قرضی از الدحیل به تیم نه چندان مطرح السلیسیه اضافه شد. ابراهیمی در الاهلی قطر به موفقیتی دست پیدا نکرد و اخیرا به الوکره پیوسته است. پژمان منتظری با الخریطیات به لیگ پایین تر سقوط کرد و روزبه چشمی هم در ام صلال روزهای خوبی را سپری نکرد. چشمی در بسیاری از بازی های این فصل مورد انتقاد کارشناسان قرار گرفت و به همراه تیمش در جایگاه دهم قرار گرفت. مهرداد محمدی هم که در تیم العربی قطر توپ می زند با این تیم جایگاهی بهتر از هفتمی را به دست نیاورد تا نام او هم در میان دیگر ناکامان ایرانی این لیگ قرار بگیرد.
در میان 5 تیم بالای جدول لیگ ستارگان قطر فقط دو بازیکن ایرانی حاضر هستند؛ شجاع خلیل زاده در الریان و علی کریمی در الدحیل. بنابراین دیگر فوتبالیست ها در تیم هایی عضویت دارند که در این رقابت ها جایگاه فنی بالایی را ندارند.
در حال حاضر دو سه بازیکن پرسپولیس نیز در لیست گمانه زنی ها وجود دارند؛ احمد نوراللهی و محمد حسین کنعانی زادگان. به نظر می رسد خروج کنعانی قطعی شده باشد و حتی گفته می شود او قرارداد ابتدایی را هم امضا کرده اما نوراللهی در صورت ایجاد شرایط مناسب یا همان پرداخت دستمزد مورد نظر در پرسپولیس می ماند.
این دو و دیگر بازیکنان ایرانی که از لیگ ستارگان قطر پیشنهاد دارند؛ می توانند سرنوشت ستاره های قبلی را ارزیابی کنند تا برآوردی از آینده احتمالی خود داشته باشند. البته اگر مسائل فنی و فوتبالی برای شان اهمیت داشته باشد.