گفت وگوی اختصاصی و نوروزی جی پلاس؛
با اوشین و دلتنگی اش برای بسکتبال در 1400؛ ساهاکیان: به خاطر آن سریال ژاپنی با من شوخی می کردند/ بهتر است هرکسی سرش به کارش خودش باشد!
ملی پوش سابق بسکتبال ایران میگوید اگر هر کسی که در بسکتبال ایران فعالیت دارد سرش به زندگی خود و نه دیگران گرم باشد و در مورد زندگی دیگران اظهار نظر نکند بسیاری از مشکلات این رشته در ایران حل میشود.
گروه ورزشی جی پلاس، خبر کوتاه و شوکه کننده بود؛ اوشین ساهاکیان از دنیای بسکتبال خداحافظی کرد. او یکی از بهترین بازیکنان نسل طلایی بسکتبال ایران بود که علی رغم اینکه در تمام دوران بازیکنی از حاشیه دوری و فقط به بسکتبال فکر میکرد در دو سال آخر بازیاش برخی اتفاقات باعث شد بعد از دیدار تیم ملی ایران برابر قزاقستان در انتخابی جامجهانی ازبسکتبال خداحافظی و راهی آمریکا شود.
گفت و گوی ملی پوش سابق بسکتبال با خبرنگار ورزشی جی پلاس را در ادامه میخوانید:
جی پلاس- از وضعیت فعلی و کلا فعالیتهایی که در حال حاضردر آمریکا انجام میدهید صحبت کنید و اینکه آیا هنوز در حیطه بسکتبال فعالیتی دارید یا خیر؟
ساهاکیان: اینجا یک کار ساده و معمولی دارم و تلاش میکنم در این کار به جایگاه بالاتری برسم. نحوه زندگی کردن در آمریکا کاملا متفاوت است سعی میکنم با شرایط اینجا خودم را هماهنگ کنم تا بتوانم به هدفی که دارم برسم. تا قبل از کرونا برای سلامتی خودم تا حدی بسکتبال بازی میکردم ولی از روزی که کرونا شیوع پیدا کرد همه جا تعطیل شد. اینجا خیلی با این مسئله جدی تر برخورد میکنند و تمام باشگاهها را تعطیل کردند، جای دیگری هم نبود؛ بنابراین من هم دیگر پیگیری نکردم از طرفی سرم هم واقعا شلوغ شده بود و وقت نداشتم اما امیدوارم باشگاهها به زودی باز شوند تا بتوانم دوباره بسکتبال بازی کنم.
جی پلاس- همان طور که گفتید امسال سال متفاوتی بود و کرونا شیوع پیدا کرد؛ این دوران را چگونه سپری کردید؟
ساهاکیان: اوایل واقعا سخت بود چون جز سر کار جایی نمیرفتیم و فقط در خانه بودیم. شرایط سختی بود؛ ترس و نگرانی برای اینکه چه اتفاقی قرار است رخ دهد ، کرونا تا چه حد جدی است و این ویروس تا چه حد میتواند اثرات بدی داشته باشد؛ همراه ما بود. به هر حال با ساخت و تزریق واکسن شرایط ملایم تر و بهتر شده است.
جی پلاس- خداحافظیتان از بسکتبال شوکه کننده و ناگهانی بود. دلیل اصلی این تصمیم آن هم زمانی که هنوز توانایی بالایی در بسکتبال داشتید چه بود؟ از این تصمیم پشیمان نیستید؟
ساهاکیان: خیلی دلایل میتواند برای این تصمیمم وجود داشته باشد اما زمانی که حس کنی یک اجتماع اعتقادی به بودنت ندارند هر کس دیگری هم که باشد این تصمیم را میگیرد. پشیمان نیستم اما واقعا دلتنگ روزهایی هستم که در بسکتبال بودم حالا چه در عرصه ملی چه باشگاهی و تمرین اما شرایط زندگی طوری رقم خورده که فاصلهام خیلی بیشتر از چیزی که فکر میکردم شد. در هر صورت سعی میکنم خودم را با شرایط جدید وفق دهم تا حداقل در کار جدیدی که خودم انتخاب کردم به جایگاهی که دلم میخواهد برسم. دلم برای خیلی از روزهای خوب بسکتبال تنگ شده است.
جی پلاس- شما جزو بهترین نسل طلایی بسکتبال ما هستید که ۳ بار قهرمانی آسیا، یک بار بهترین پست ۴ آسیا و تجربه حضور در المپیک و جام جهانی را تجربه کرده است.
ساهاکیان: همیشه سعی کردم وظیفهای که مربی یا کاپیتان از من میخواهد را همان طور در زمین اجرا کنم و تلاش داشتم چیزی که به سمت منافع تیم باشد، نه منافع شخصی را انجام دهم. آن زمان سه بار قهرمان آسیا شدم و جای خوشحالی داشت و روزهای خوبی بود. حضور در المپیک واقعا تجربه بزرگی است و جو این رقابت با تمام بازیهای آسیایی، کاپ آسیا، جام جهانی و کلا هر مسابقهای متفاوت است. در المپیک تمام ورزشکاران موفق دنیا را میبینیم که چقدر تلاش کردند که به المپیک آمدهاند. جام جهانی کمی سبک محدودتر و کوچک تری دارد. المپیک واقعا سرتر از تمام اتفاقات ورزشی دنیا است و فکر میکنم آرزوی هر ورزشکاری است که حداقل یک بار تجربهاش کند.
جی پلاس- بهترین و بدترین خاطرهتان در کل این سالهایی که بسکتبال بازی کردید.
ساهاکیان: بهترین خاطرهام همین قهمرمانیها بود که از دوست، آشنا و فامیل میشنیدیم که برد تیم باعث خوشحالی شده و اینکه توانستیم دل مردم را شاد کنیم و دلیل کوچکی از شادی آن ها باشیم باعث افتخار است و امیدوارم بسکتبال کشورمان باز هم بتواند این اتفاقات را رقم بزند. در مورد خاطره بد صحبت نکنم بهتر است. چیز مهمی نیست بالاخره زمان همه چیز را ثابت میکند و احتیاج به گفتن نیست.
جی پلاس- یک مسئله جالب در مورد شما اسمتان است که این موضوع هم یکی از دلایل معروفیت بیشتر شما شد و مردم را یاد سریال خاطره انگیز ژاپنی میاندازد و از طرفی نام یک پادشاه هم است.
ساهاکیان: این سریال معروف تر از تمام داستانها بود و گاهی اوقات دوستانم با اسمهای شخصیتهای این سریال با من شوخی میکردند. اسمی بود که انتخاب شده و من دخیل نبودم. اگر اشتباه نکنم نام یکی از پادشاهان ارمنستان هم بود. فکر کنم اسمم بیشتر به یاد میماند تا چیزهای دیگر.
جی پلاس- در مورد سختیهایی که در طول این سالهای بازیکنی داشتید کمی صحبت کنید.
ساهاکیان: سختی که زیاد بوده چه تمرینی، چه مسافرتی، بازی رسمی و تدارکاتی و استرسی که در زمان مسابقات به خصوص زمان پلی آف، قبل از فینال و خود فینال داشتیم که جذابیت خودش را دارد. اینها سختیهایی بود که اگر پیروز مسابقه بودیم رفع میشد و اگر هم میباختیم تجربهای بود برای بازیهای بعدی؛ سختیهای شخصی هم که بالاخره هر بازیکنی داشته و دارد؛ زندگی بالا و پایینش زیاد است و اینکه چگونه خودت را با شرایط وفق دهی مهم است.
جی پلاس- شرایط بسکتبال ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
ساهاکیان: اظهار نظر در مورد وضعیت بسکتبال ایران سخت است به خاطر اینکه با توجه به تعداد تیمهای زیادی که در لیگ امسال حضور دارند بازیکنان زیادی هم به بسکتبال اضافه شدهاند و کسب تجربه کردند. باید کمی وقت بدهیم تا ببینیم در آینده چه اتفاقی خواهد؛ افتاد الان به نظرم زود است. فکر میکنم لیگ در حال رسیدن به جای اصلی و معنی دار خود است و میتواند از این هم بهتر باشد اما شاید به خاطر شرایط ویژهای که در ایران وجود دارد و از طرفی فشار کرونا کمی شرایط سخت تر شده است.
جی پلاس- با توجه به اینکه الان در آمریکا زندگی میکنید بهتر میتواند در مورد مسائلی که باعث شده آن قدر بسکتبال این کشور پیشرفته باشد نظر بدهید؛ کمی در این باره صحبت کنید.
ساهاکیان: من بخشی از این پیشرفت را به دلیل ژنتیک و فیزیک بدنی آنها میدانم؛ یک قسمتی هم به خاطر امکاناتی که از سن کم دراختیار دارند از جمله آکادمیها و مدارس بسکتبالی که از سن پایین خیلی چیزها آموزش میدهند، است. دلیل دیگر هم این است که اینجا همه دنبال این نیستند که زیر پای ورزشکار را خالی و به قول معروف خرابش کنند بلکه سعی میکنند به سمت بالا حمایتش کنند و بازیکن جدیدی هم اگر وارد تیم شود تلاش در حمایت او دارند و فکر میکنم به همین دلیل است که بازیکنان آمریکایی تا 38 سالگی همیشه به چشم میآیند و معروف هستند و اگر هم بخواهند خداحافظی کنند به خوبی این کار را انجام میدهند.
جی پلاس- امسال سال مهم المپیک است. ارزیابی و پیش بینی تان با توجه به قرعه ایران که با آمریکا و فرانسه همگروه شده چیست و به نظرتان چه نتیجهای کسب میکنیم؟
ساهاکیان: بازی با آمریکا و فرانسه و هر تیم دیگر به نظرم ملاک نیست؛ ملاک این است که چه سبک بازی ارائه بدهیم که قابل قبول باشد. اینکه بازیکنان چقدر خوب بازی کنند قابل اهمیت است؛ مخصوصا جلوی بازیکنان و تیمهای قوی تر از خودمان مهم این است که بسکتبال خوبی به نمایش بگذاریم. البته نتیجه مهم است و اگر ببریم که شاهکار است نه اینکه بگویم نتیجه اهمیتی ندارد اما اگر ببازیم هم چیز بزرگی را از دست ندادیم.
جی پلاس- اصلی ترین مشکلات بسکتبال ایران از نظرتان چه مسائلی است؟
ساهاکیان: من دو سال و نیم است که کلا از بسکتبال دور هستم ولی یک نکته را باید بگویم اینکه هر کسی که در بسکتبال فعالیت دارد سرش به کار خودش گرم باشد؛ نه به زندگی دیگران؛ اگر این نکته رعایت شود کمی از حاشیهها و مشکلات و دردسرهای موجود کاهش پیدا میکند. پس مهم است آدمها در مورد دیگران اظهار نظر زیادی نکنند.
جی پلاس- حرف آخر.
ساهاکیان: باعث خوشحالی بود که بالاخره یک نفر از من یاد کرد و امیدوارم بسکتبال ایران چه در سطح ملی چه باشگاهی رو به پیشرفت حرکت کند.
دیدگاه تان را بنویسید